Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jeśli na 'waleta' to tylko na Rab-ie :-)

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiegal
Globtroter
Re: noclegi w pobliżu plaż FKK

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiegal » 27.02.2011 22:36

darek1 napisał(a):
ettore napisał(a):witam może ma ktos namiary na jakieś lokum,( pokoje) gdzieś w poblizu zacisznych plaż z dala od zgiełku, pozdrawiam

No chyba kolega z konopi wypadł. To nie post o kwaterach tylko o gołych dupach. :D Uprzejmie zapraszam kolegę tutaj.

forum/viewforum.php?f=6

Moc namiarów na kwatery.

Ty to masz w dalszym ciągu narąbane delikantnie mówiąc.
ettore
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 02.03.2011 09:22

szukam namiarów na nocleg właśnie na Rab-ie, wiec troszke chyba trafiłem w temat. pozdrawiam
ettore
Turysta
nocleg

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 02.03.2011 14:33

a moze ktoś sie orientuje czy w drugiej połowie sierpnia jest tam duzo wczasowiczów, czy moze moge spokojnie jechać w ciemno i jakieś lokum znajde oczywiście w rozsądnej cenie:), pozdrawiam.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 02.03.2011 15:51

Byłem w Loparze w II poł. sierpnia w 2008 roku. W ciemno. Apartament znaleziony w 45 minut po przyjeździe. Ludzi sporo ale im bliżej końca sierpnia tym mniej. W I tyg września zrobiły się już luzy.
Tak wiec, dasz rade :) Powodzenia
ettore
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 02.03.2011 22:24

to już coś bo nie orientuje sie zupełnie jak tam jest. dziekuje. oczywiście jesli ktos miał by namiar na lokum to nie pogardze:) pozdrawiam
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 02.03.2011 23:20

tu masz linka do mojej nie skończonej relacji z Loparu. Poczytaj i szukaj na forum bo wielu forumowiczów też tam było :
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20997&postdays=0&postorder=asc&start=0
ettore
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 03.03.2011 09:35

powiedz czy inne miejscowosci na rab-ie też sa godne polecenia czy radził byś lopar? i gdzie znajduja sie plaze FKK czy znajdują sie w ich pobliżu jakies pokoje apartamenty?
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 03.03.2011 15:44

darek1 napisał(a):Co wy opowiadacie. Jakie chodzenie na Waleta. Dowody proszę, zdjęcia udokumentowane (damskie naturalnie) to wtedy uwierzę. Nie wolno pisać jak się nie widziało , nie robiło zdjęć tylko zmysla się. Nieładnie ludzi wprowadzać w błąd. Jak macie dowody rzeczowe to proszę je okazać.

A po co Ci, kolego, dowody? Żebyś spać nie mógł? Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli ;-P
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.03.2011 17:58

mahadarbi napisał(a):
darek1 napisał(a):Co wy opowiadacie. Jakie chodzenie na Waleta. Dowody proszę, zdjęcia udokumentowane (damskie naturalnie) to wtedy uwierzę. Nie wolno pisać jak się nie widziało , nie robiło zdjęć tylko zmysla się. Nieładnie ludzi wprowadzać w błąd. Jak macie dowody rzeczowe to proszę je okazać.

A po co Ci, kolego, dowody? Żebyś spać nie mógł? Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli ;-P

Dawaj fotki koleżanko nie jedne straszne rzeczy człowiek już widział więc jakoś zaśniemy :)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 04.03.2011 17:38

jasio napisał(a):
mahadarbi napisał(a):

Dawaj fotki koleżanko nie jedne straszne rzeczy człowiek już widział więc jakoś zaśniemy :)

Zbłądziłeś, i to bardzo. Takie rzeczy to na innych forach. Odwagi, Chorwację już zaliczyłeś ;-)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 05.03.2011 14:54

ettore napisał(a):powiedz czy inne miejscowosci na rab-ie też sa godne polecenia czy radził byś lopar? i gdzie znajduja sie plaze FKK czy znajdują sie w ich pobliżu jakies pokoje apartamenty?

To zależy czego oczekujesz. Lopar jest fajny dla rodzin z małymi dziećmi ale apartamenty położone są w zasadzie tylko w pobliżu Rajskiej Plaży lub plaży idąc w kierunku przeprawy promowej i obie są 100% tekstylne. Do plaż FKK musisz trochę dalej podjechać/podejść. Najlepiej zorientujesz sie w sytuacji oglądając Lopar na google maps lub na wielu stronach np. www.lopar.hr
ettore
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 07.03.2011 10:36

oj wyspe rab to już ogladałem na google centymetr po centymetrze:) tyle tylko ze to nie odzwierciedla stanu faktycznego i nie wiele widac. zauwazyłem jedynie ze miasto rab, mundanije, banjol to sa miescowosci zbite w kupie zatłoczone i zapewne plaze pełne ludzi trudno znalezć zaciszny kat. na loparze plaze wydaja sie być odsunięte od miasta i moze jest łatwiej coś znalezć. oczywiscie mozna jechac na jakies odległe plaze ale nie wiem czy codzienne takie wyprawy nie mijaja sie z celem, bo wyspa chyba jest duża. pozdrawiam
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 07.03.2011 22:32

Na temat innych miejscowości na wyspie ciężko mi cokolwiek napisać w interesującym Cie temacie ale jeżeli chodzi o dzikie plaże w Loparze to odległości nie są takie zabójcze a plaże zdecydowanie nie zaludnione.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 07.03.2011 23:03

ettore napisał(a):zauwazyłem jedynie ze miasto rab, mundanije, banjol to sa miescowosci zbite w kupie zatłoczone i zapewne plaze pełne ludzi trudno znalezć zaciszny kat.

Nie do końca jest tak, jak się wydaje w Google :-) Miejscowości są maleńkie i leżą tuż obok siebie, ale absolutnie nie są 'zbite w kupie'. Od Banjolu aż do samego Rabu można zrobić sobie spacer nadmorską promenadką (bo promenada to to nie jest ;-), lub przedostać się jedyną drogą prowadzącą z promu. Spacer niespiesznym krokiem zajmie godzinkę, ale jest to baaardzo przyjemne przeżycie. Plaże nie są bynajmniej zatłoczone, bo... tam nie ma plaż! To coś to betonowe albo żwirkowe paseczki polożone tuż przy owej promenadce, średnio fajne, bo i na Rab nie jeździ się po to, by uwalić się tuż pod polem namiotowym (których jest pod samym Rabem cała masa, właśnie tuż przy deptaku), ale by zobaczyć te jedyne na w całej Cro plaże z piaskiem (a te sa zupełnie gdzie indziej). Plaże masakrycznie zatłoczone i położone na jednej kupie to Lopar właśnie!
I, uprzedzając Twoje pytanie, to że Lopar jest trochę odsunięty od miasta wcale nie ma znaczenia, bo właśnie na Lopar ciągną wszyscy (co dla mnie jest jakimś kuriozum).
Wyspa jest maleńka (tu znwou nie sugeruj się Google) i sam sie przekonasz, że trasy z Rabu na Lopar (a potem dalej, co polecam) znaczą w praktyce tyle, co wypicie po drodze kawy czy zjedzenie loda :-) Ja codziennie uciekałam z Banjolu za Lopar, kiedy odkryłam swój Stolac... Wtedy przebicie się przez pionowe schodki skalne w lesie wysoko ponad Loparem było niczym małe miki w porównaniu z tym, co na mnie tam w dole czekało... :-)
ettore
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ettore » 08.03.2011 11:45

no tak ale z tego co widze stolac leży właśnie w okolicach loparu:) hmm wyspa wydaje sie duża ale jesli taka nie jest to tylko sie cieszyć. chyba pojade w ciemno i na miejscu widząc realnie wyspe zdecyduje gdzie szukać miejsca na noclegi. poświece jeden dzień na rozpoznanie i decyzje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja