Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jesień na fotografiach Croforumowiczów.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2008 18:23

Kilka, jeszcze "ciepłych" jesiennych widoczków...... :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.10.2008 19:28

Piotrek, no zaczyna się coś pomału dziać :lol:

To nie jest odpowiedni dział - ale... na 1 i 2 jest za centralnie i jeszcze za szeroko, w 2 w dodatku mały problem z ostrością, ale... widać, że zdjęcia poprzedził pomysł - to najważniejsze :!:

1 ma spory potencjał - można by z tego kadru pewnie kilka naprawdę super fot wycisnąć (tylko trzeba by mz wężej... i w lepszym świetle), ale pomału... :wink: Fajnie, że zaczynasz zauważać takie "tegesy" :lol:

A tak w ogóle kitem :?: Czy już na pokładzie jest 70-300 :?:

PZDR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2008 20:16

rafał krasoń napisał(a):....To nie jest odpowiedni dział - ale....

No nie jest ale nie tylko my robimy tu off top :mrgreen:
rafał krasoń napisał(a):.... na 1 i 2 jest za centralnie i jeszcze za szeroko, w 2 w dodatku mały problem z ostrością, ...

100 % zgody - ja mam już chyba skleroze bo też mnie to teraz "boli" a przed wysłaniem zapomniałem "odpowiednio" przyciąć :oops: :wink:
Co do ostrości też zgoda....ale tak mi wiało cholerstwo, że nie mogłem trafić z ostrością :roll:
Tych z pajęczyna miałem trochę więcej ale robiłem je przed.....7 rano, przed robotą tak na szybko i stąd średnio wyszło :lol:
rafał krasoń napisał(a):...A tak w ogóle kitem :?: Czy już na pokładzie jest 70-300 :?: ...

Jeszcze kitem :cry: na APO chyba poczekam do końca roku - na świeta zjeżdza kolega z hameryki a trafiłem w ichnich sklepach ten obiektyw za.....136 USD 8O więc chyba warto poczekać.....jakby była okazja
Pozdrav :papa:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 18.10.2008 22:28

To ja też trochę jesieni. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lewy85
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewy85 » 18.10.2008 22:32

to może coś odemnie taka kałuża

Obrazek
Obrazek
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 18.10.2008 23:56

Janusz Bajcer napisał(a):Obrazek

Pachnie mi to Przełęczą Obidza :D. Na drugim planie załapał się kawałek Wysokich Skałek z Małych Pienin. Miło jest zobaczyć na zdjęciach miejsca w które chodziło się od zawsze :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.10.2008 00:25

No to jeszcze jeden widoczek wykonany przez syna :lol:

Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 19.10.2008 11:06

wszystko fajnie ladnie kolorowo.
Ale !!!
Nikt nie uzywa z was jakichkolwiek filtrow ani polowkowego szarego, ani jakiego redhancera juz nie wspominajac o polaryzacyjnym.

Niektorzy nawet nie zwracaja uwagi na jakos zdjecia po zmniejszeniu !
Mr. Janusz kadry ociekaja kolorystyka, ale zeby to ladnie wyszlo to musi byc ostre i miec niebosklon !czyli albo polowkowy szary albo 2 klatki naswietlania !

Jak podajemu cos komus do zjedzenia to raczej na czystym talezu !
Pozdrawiam jesiennie !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2008 11:28

Panie Hrabio :!: :lol:
Chyba Ci się fora pomieszały :wink:
To cro.pl a nie obiektywni czy inne strony www w tej kategorii.
Tu sobie ludziska wklejają rózne fotki - nawet z telefonów komórkowych - bo mają taki kaprys :lol:
Cel tych fotek, na tej stronie to coś innego niż portfolio na zawodowych stronach www :wink:
Trudno namawiać posiadaczy np. kompaktów do zabawy z ND, CPL czy innymi redhancerami :mrgreen:
Dla przeważającej większości userów na tym forum fotografia to nic innego jak: pamiątkowy obrazek, "zatrzymanie" historii - po prostu miła pamiatka z wakacji.
I zapewniam Cie, że takie fotki ich cieszą, są dla nich bezcenne i nie wzrusza ich teoria i praktyka fotografii :wink:

Pozdrawiam jesiennie :!: :lol: :wink:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 19.10.2008 12:05

święte słowa panie Piotrku...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.10.2008 14:13

Jesienny kiczyk z Beskidów :wink:

Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 19.10.2008 18:50

spoko spoko...
ale jak cos pokazuje to pokazuj to z glowa, bo na nie ktore zdjecia patrza ludzie rowniez wiekszej wrazliwosci na piekno, no ale jak ktos pokazuje jedna wielka plame zolto-niebiesko-zielono-czerwona to raczej to nie jest to juz kwestia pokazania zdjecia, ale chyba jedynie kwestia wykazania sie: " ze ja potrafie rowniez wkleic moja plame fotograficzna "

ja tylko chcialem zwrocic uwage, na to zeby wklejac w miare przygotowane prace, a nie tylko co popadnie i jak popadnie. Moga byc i albumowe ale takie na ktorych cos widac.

Peace and Love.
Rysio ladna pogoda w Beskidach.
Pozdrawiam.
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 19.10.2008 21:18

To ja zaryzykuję wstawienie takiej rudej plamy z dzisiejszego spaceru:

zapasy na zimę
Obrazek
Ostatnio edytowano 20.10.2008 15:29 przez Tantal, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.10.2008 23:39

Monte Christo napisał(a):spoko spoko...
ale jak cos pokazuje to pokazuj to z glowa, bo na nie ktore zdjecia patrza ludzie rowniez wiekszej wrazliwosci na piekno, no ale jak ktos pokazuje jedna wielka plame zolto-niebiesko-zielono-czerwona to raczej to nie jest to juz kwestia pokazania zdjecia, ale chyba jedynie kwestia wykazania sie: " ze ja potrafie rowniez wkleic moja plame fotograficzna "

ja tylko chcialem zwrocic uwage, na to zeby wklejac w miare przygotowane prace, a nie tylko co popadnie i jak popadnie. Moga byc i albumowe ale takie na ktorych cos widac.

Peace and Love.
Rysio ladna pogoda w Beskidach.
Pozdrawiam.

A ja tylko chciałem zwrócić uwagę Panie Hrabio :wink: , że na forum jest regulamin a w nim pkt. nr 4

No jest taka akcja BYKOM-STOP

Pozdrawiam.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 20.10.2008 07:57

Tantal! Ruda Basiula prześliczna!!! A jaka zdziwiona - przyłapana na kradzieży? Nieee - zachłanna kolekcjonerka albo zaradna gospodyni :lol: :lol: :lol: Urocza! Gratuluję przyłapania!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jesień na fotografiach Croforumowiczów. - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies