Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jesień na fotografiach Croforumowiczów.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2008 17:23

Kilka, jeszcze "ciepłych" jesiennych widoczków...... :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.10.2008 18:28

Piotrek, no zaczyna się coś pomału dziać :lol:

To nie jest odpowiedni dział - ale... na 1 i 2 jest za centralnie i jeszcze za szeroko, w 2 w dodatku mały problem z ostrością, ale... widać, że zdjęcia poprzedził pomysł - to najważniejsze :!:

1 ma spory potencjał - można by z tego kadru pewnie kilka naprawdę super fot wycisnąć (tylko trzeba by mz wężej... i w lepszym świetle), ale pomału... :wink: Fajnie, że zaczynasz zauważać takie "tegesy" :lol:

A tak w ogóle kitem :?: Czy już na pokładzie jest 70-300 :?:

PZDR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2008 19:16

rafał krasoń napisał(a):....To nie jest odpowiedni dział - ale....

No nie jest ale nie tylko my robimy tu off top :mrgreen:
rafał krasoń napisał(a):.... na 1 i 2 jest za centralnie i jeszcze za szeroko, w 2 w dodatku mały problem z ostrością, ...

100 % zgody - ja mam już chyba skleroze bo też mnie to teraz "boli" a przed wysłaniem zapomniałem "odpowiednio" przyciąć :oops: :wink:
Co do ostrości też zgoda....ale tak mi wiało cholerstwo, że nie mogłem trafić z ostrością :roll:
Tych z pajęczyna miałem trochę więcej ale robiłem je przed.....7 rano, przed robotą tak na szybko i stąd średnio wyszło :lol:
rafał krasoń napisał(a):...A tak w ogóle kitem :?: Czy już na pokładzie jest 70-300 :?: ...

Jeszcze kitem :cry: na APO chyba poczekam do końca roku - na świeta zjeżdza kolega z hameryki a trafiłem w ichnich sklepach ten obiektyw za.....136 USD 8O więc chyba warto poczekać.....jakby była okazja
Pozdrav :papa:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 18.10.2008 21:28

To ja też trochę jesieni. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lewy85
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewy85 » 18.10.2008 21:32

to może coś odemnie taka kałuża

Obrazek
Obrazek
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 18.10.2008 22:56

Janusz Bajcer napisał(a):Obrazek

Pachnie mi to Przełęczą Obidza :D. Na drugim planie załapał się kawałek Wysokich Skałek z Małych Pienin. Miło jest zobaczyć na zdjęciach miejsca w które chodziło się od zawsze :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.10.2008 23:25

No to jeszcze jeden widoczek wykonany przez syna :lol:

Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 19.10.2008 10:06

wszystko fajnie ladnie kolorowo.
Ale !!!
Nikt nie uzywa z was jakichkolwiek filtrow ani polowkowego szarego, ani jakiego redhancera juz nie wspominajac o polaryzacyjnym.

Niektorzy nawet nie zwracaja uwagi na jakos zdjecia po zmniejszeniu !
Mr. Janusz kadry ociekaja kolorystyka, ale zeby to ladnie wyszlo to musi byc ostre i miec niebosklon !czyli albo polowkowy szary albo 2 klatki naswietlania !

Jak podajemu cos komus do zjedzenia to raczej na czystym talezu !
Pozdrawiam jesiennie !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2008 10:28

Panie Hrabio :!: :lol:
Chyba Ci się fora pomieszały :wink:
To cro.pl a nie obiektywni czy inne strony www w tej kategorii.
Tu sobie ludziska wklejają rózne fotki - nawet z telefonów komórkowych - bo mają taki kaprys :lol:
Cel tych fotek, na tej stronie to coś innego niż portfolio na zawodowych stronach www :wink:
Trudno namawiać posiadaczy np. kompaktów do zabawy z ND, CPL czy innymi redhancerami :mrgreen:
Dla przeważającej większości userów na tym forum fotografia to nic innego jak: pamiątkowy obrazek, "zatrzymanie" historii - po prostu miła pamiatka z wakacji.
I zapewniam Cie, że takie fotki ich cieszą, są dla nich bezcenne i nie wzrusza ich teoria i praktyka fotografii :wink:

Pozdrawiam jesiennie :!: :lol: :wink:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 19.10.2008 11:05

święte słowa panie Piotrku...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.10.2008 13:13

Jesienny kiczyk z Beskidów :wink:

Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 19.10.2008 17:50

spoko spoko...
ale jak cos pokazuje to pokazuj to z glowa, bo na nie ktore zdjecia patrza ludzie rowniez wiekszej wrazliwosci na piekno, no ale jak ktos pokazuje jedna wielka plame zolto-niebiesko-zielono-czerwona to raczej to nie jest to juz kwestia pokazania zdjecia, ale chyba jedynie kwestia wykazania sie: " ze ja potrafie rowniez wkleic moja plame fotograficzna "

ja tylko chcialem zwrocic uwage, na to zeby wklejac w miare przygotowane prace, a nie tylko co popadnie i jak popadnie. Moga byc i albumowe ale takie na ktorych cos widac.

Peace and Love.
Rysio ladna pogoda w Beskidach.
Pozdrawiam.
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 19.10.2008 20:18

To ja zaryzykuję wstawienie takiej rudej plamy z dzisiejszego spaceru:

zapasy na zimę
Obrazek
Ostatnio edytowano 20.10.2008 14:29 przez Tantal, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.10.2008 22:39

Monte Christo napisał(a):spoko spoko...
ale jak cos pokazuje to pokazuj to z glowa, bo na nie ktore zdjecia patrza ludzie rowniez wiekszej wrazliwosci na piekno, no ale jak ktos pokazuje jedna wielka plame zolto-niebiesko-zielono-czerwona to raczej to nie jest to juz kwestia pokazania zdjecia, ale chyba jedynie kwestia wykazania sie: " ze ja potrafie rowniez wkleic moja plame fotograficzna "

ja tylko chcialem zwrocic uwage, na to zeby wklejac w miare przygotowane prace, a nie tylko co popadnie i jak popadnie. Moga byc i albumowe ale takie na ktorych cos widac.

Peace and Love.
Rysio ladna pogoda w Beskidach.
Pozdrawiam.

A ja tylko chciałem zwrócić uwagę Panie Hrabio :wink: , że na forum jest regulamin a w nim pkt. nr 4

No jest taka akcja BYKOM-STOP

Pozdrawiam.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 20.10.2008 06:57

Tantal! Ruda Basiula prześliczna!!! A jaka zdziwiona - przyłapana na kradzieży? Nieee - zachłanna kolekcjonerka albo zaradna gospodyni :lol: :lol: :lol: Urocza! Gratuluję przyłapania!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja