Wstępne poszukiwania skłaniają mnie do stwierdzenia, że to może być wiciokrzew przewiercień. Po kwiatkach łatwiej byłoby rozpoznać, niż po owockach...
Co Wy na to?
Jeszcze jedno ujęcie:
LRobert napisał(a):Fajne tylko czy musiałeś wodę tak malować?
Gaussian blur ...
Fatamorgana napisał(a):Pudło...
Ani to ani to.
Bodzioch Marek napisał(a):długi czas naświetlani, srzał ze statywu i tyle
zapomniałes o świetle;P przynajmniej tak w książkach piszą;)Fatamorgana napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):długi czas naświetlani, srzał ze statywu i tyle
Jaaasne....
Tylko że trzeba jeszcze znaleźć motyw i kadr co nie?
jaaasne...Poszukiwanie i czas też wchodzą w skład pracy nad zdjęciem.
Ale Ty doskonale o tym wiesz.
baterie w klawiszach padaja;)P.S. Literki się gdzieś gubią koledze.
Fatamorgana napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):długi czas naświetlani, srzał ze statywu i tyle
Jaaasne....
Poszukiwanie i czas też wchodzą w skład pracy nad zdjęciem.
Fatamorgana napisał(a):dobra optyka (firmowa 24mm f2.8, plus The special one czyli 50mm f3.5 macro- - zwana żyletą nie do pobicia, czasami 16mm f2.8 fish)),
cos ci się pomieszało, to w lesie jest ciemniej i nie trzeba tak bardzo przymykać a nie w porcie w Rijece. Co do filtrów to wystarczy jeden ND8 i robić póżnym popołudniem lub wieczorem. Co do optyki to nie jest aż tak ważna.Lidia K napisał(a):Fatamorgana napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):długi czas naświetlani, srzał ze statywu i tyle
Jaaasne....
Poszukiwanie i czas też wchodzą w skład pracy nad zdjęciem.
Długi czas, ja też podglądnęłam exifa, nie wiem jak Weldon podglądał (3 sek, żartował chyba) ale długi czas u Faty to 8 sekund. Ileż on musiał filtrów na obiektyw założyć i jakich przy przesłonie 13, ISO - 100. Nawet jakby dał przesłonę 32 to musiałby za kadr mieć port Rijece a nie las w ciągu dnia. Sam polar na pewno nie wystarczy.Fatamorgana napisał(a):dobra optyka (firmowa 24mm f2.8, plus The special one czyli 50mm f3.5 macro- - zwana żyletą nie do pobicia, czasami 16mm f2.8 fish)),
To czym konkretnie Twoje zdjęcia były zrobione - 50mm
Ponoć nie aparat robi zdjęcia............
Lidia K napisał(a):Długi czas, ja też podglądnęłam exifa, nie wiem jak Weldon podglądał (3 sek, żartował chyba) ale długi czas u Faty to 8 sekund.
# Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 32/10 second ===> 3.2 second
# Lens F-Number / F-Stop = 90/10 ===> ƒ/9
# Exposure Program = shutter priority (4)
# ISO Speed Ratings = 100
# EXIF Version = 0221
dangol napisał(a):Wstępne poszukiwania skłaniają mnie do stwierdzenia, że to może być wiciokrzew przewiercień. Po kwiatkach łatwiej byłoby rozpoznać, niż po owockach...
Co Wy na to?
Jeszcze jedno ujęcie:
Bodzioch Marek napisał(a):
cos ci się pomieszało, to w lesie jest ciemniej i nie trzeba tak bardzo przymykać a nie w porcie w Rijece. Co do filtrów to wystarczy jeden ND8 i robić póżnym popołudniem lub wieczorem. Co do optyki to nie jest aż tak ważna.
weldon napisał(a):Lidia K napisał(a):Długi czas, ja też podglądnęłam exifa, nie wiem jak Weldon podglądał (3 sek, żartował chyba) ale długi czas u Faty to 8 sekund.# Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 32/10 second ===> 3.2 second
# Lens F-Number / F-Stop = 90/10 ===> ƒ/9
# Exposure Program = shutter priority (4)
# ISO Speed Ratings = 100
# EXIF Version = 0221
Czy ja kiedyś żartowałem?
Powrót do FotoCroClub - dyskusja