Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jesień na fotografiach Croforumowiczów.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.11.2008 11:56

jotem napisał(a):Co w moim zdjęciu było niezgodnego z regulaminem???? wycięto je zarówno z mojego postu jak i z cytatu innej osoby...
Treści?? Forma - wielkość taka jak u reszty? Więc co?
Chyba mnie tu nie lubią:(

Twoje zdjęcie na szerokość miało 850 pixeli Jotem. Sprawdź prawym myszy właściwości http://img234.imageshack.us/img234/8891 ... 0aaea7.jpg . Regulamin jasno wskazuje, że wielkością maksymalną jest 800 pixeli w poziomie.

Nie wklejaj zdjęcia ani linków szerszych niż 800 pixeli. Konieczność przewijania ekranu w poziomie bardzo utrudnia czytanie.

I serio, serio nie ma to nic wspólnego z lubieniem

:wink:

Ps. Jak już będziesz zmieniać zdjęcie o szerokości zgodnej z regulaminem to wywal ze swojego postu te moje czerwone bazgroły :wink:
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 02.11.2008 12:01

Rysio napisał(a):Twoje zdjęcie na szerokość miało 850 pixeli Jotem. Regulamin jasno wskazuje, że wielkością maksymalną jest 800 pixeli w poziomie.

Nie wklejaj zdjęcia ani linków szerszych niż 800 pixeli. Konieczność przewijania ekranu w poziomie bardzo utrudnia czytanie.

Widywałam juz na tym forum sporo większe zdjęcia - nigdy przez nikogo nie moderowane.

Bez przesady - regulamin jest po to, żeby go przestrzegać ale argument, że 850pixeli wymaga przewijania.... jest absurdalny. Jednak regulamin...rzecz święta;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.11.2008 12:14

jotem napisał(a):Widywałam juz na tym forum sporo większe zdjęcia - nigdy przez nikogo nie moderowane.

Bez przesady - regulamin jest po to, żeby go przestrzegać ale argument, że 850pixeli wymaga przewijania.... jest absurdalny.

Jotem możemy dyskutować o ile zdjęcie jest za duże. Czy 850 to za dużo w sumie nie, no to 900 też pozwólmy żeby zostawiać. Następny powie, że widział takie 900 to w sumie bez różnicy będzie jak wstawi 950 i tak dojdziemy, że kilku wybranych pracuje na panoramicznych 22" monitorach i dla nich i 1600 pix będzie oki, a Ci którzy mają 15" monitory, będą się wkurzać i przewijać ekran w poziomie żeby przeczytać tekst. Chyba dla Ciebie nie jest wielkim problemem wyedytowanie własnego postu i wklejenie zdjęcia w przepisowej rozdziałce :?: To mniej roboty niż Twoja odpowiedź na mojego posta.

Ps. Większe zdjęcia pozostawiam jedynie w autorskich relacjach z podróży. Każdy ma taki temat jaki stworzy, najwyżej część relacji nie przeczyta :wink:
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 02.11.2008 12:35

Rysio napisał(a):
jotem napisał(a):Widywałam juz na tym forum sporo większe zdjęcia - nigdy przez nikogo nie moderowane.

Bez przesady - regulamin jest po to, żeby go przestrzegać ale argument, że 850pixeli wymaga przewijania.... jest absurdalny.

Jotem możemy dyskutować o ile zdjęcie jest za duże. Czy 850 to za dużo w sumie nie, no to 900 też pozwólmy żeby zostawiać. Następny powie, że widział takie 900 to w sumie bez różnicy będzie jak wstawi 950 i tak dojdziemy, że kilku wybranych pracuje na panoramicznych 22" monitorach i dla nich i 1600 pix będzie oki, a Ci którzy mają 15" monitory, będą się wkurzać i przewijać ekran w poziomie żeby przeczytać tekst. Chyba dla Ciebie nie jest wielkim problemem wyedytowanie własnego postu i wklejenie zdjęcia w przepisowej rozdziałce :?: To mniej roboty niż Twoja odpowiedź na mojego posta.

Ps. Większe zdjęcia pozostawiam jedynie w autorskich relacjach z podróży. Każdy ma taki temat jaki stworzy, najwyżej część relacji nie przeczyta :wink:

Jasne. Przecież zgadzam się, że regulaminu należy przestrzegać.
Gwoli ścisłości - czyli jest odrębna wielkośc obrazka dla relacji a odrębna dla wątków pozostałych?

Zmniejszenie to oczywiście żaden problem - tyle, że 850 to akurat wielkość jaką daję na swoją stronę - i tak zostało tutaj. Jedyna niewygoda.
Amen.

PS - to co mogłam, poprawiłam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.11.2008 13:47

jotem napisał(a):Gwoli ścisłości - czyli jest odrębna wielkośc obrazka dla relacji a odrębna dla wątków pozostałych?

Nie - jest jedyna słuszna 800 pix. Po prostu w relacjach zwracam mniejszą uwagę na to co autor relacji wkleja, natomiast w tematach ogólnych dyscyplina jest przestrzegana. Przynajmniej staram się pilnować na ile widzę uchybienia :wink:

jotem napisał(a):PS - to co mogłam, poprawiłam.

Co ja mogłem też poprawiłem :wink: Dziękuję :)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 02.11.2008 14:05

Moje niedawno też było za duże-poprawiłam i po kłopocie :)
A wracając do tematu: wiśnia sąsiadki- z mojego balkonu (między pierwszym a drugim daniem, ruski obiektyw 135mm) :D -można wcisnąć f11
Obrazek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 02.11.2008 19:13

Jak wiśnia - to jeszcze taki owoc stricte jesienny. Został zerwany 3 tygodnie temu, choć najlepiej go zerwać po pierwszym przymrozku.
Ktoś wie - co to ? :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2008 18:11

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2008 18:14

plavac napisał(a):Jak wiśnia - to jeszcze taki owoc stricte jesienny. Został zerwany 3 tygodnie temu, choć najlepiej go zerwać po pierwszym przymrozku.
Ktoś wie - co to ? :)

czy to nie makro owocu żurawiny???
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 03.11.2008 20:37

... a może to :roll: pigwa :) ?
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 03.11.2008 22:06

a to ja napisał(a):... a może to :roll: pigwa :) ?

Trafiony - zatopiony :)
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 03.11.2008 23:38

ani żurawina, ani pigwa.... :wink:

ani nawet zapora :D :

Obrazek

Ani jednego piksela ponad regulaminowe normy:)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 04.11.2008 07:25

lo jezu znow same najpiekniejsze zdjecia, bez tematu,bez kadru,bez ostrosci, bez kontrastu, bez niczego. Pozdrawiam.
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 04.11.2008 08:38

Szelest
Obrazek
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 11.11.2008 11:23

Ale tu cisza, zupełnie jak dzisiaj rano na Bonarce
Dorożka
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona