Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jesień na fotografiach Croforumowiczów.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 21:27

Anai napisał(a):
arturac napisał(a):
bluesman napisał(a):Zdjęcia sprzed 2 tygodni :) Trasa z Wysokiej do Szczawnicy.

aż się zapytam:) jakim aparatem.........telefonicznym te zdjęcia robiłeś?:)

Jak na mój gust to Nokia bedzie :D

Masz zły gust :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.12.2012 21:28

bluesman napisał(a):Wybacz, a ja niegrzecznie odpowiedziałem bo mam takie zbójeckie prawo :mrgreen:

wybaczam, bo potem niektórzy mówią, żem czarownica ;)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 02.12.2012 21:32

arturac napisał(a):dobra, szczerość za szczerość:)
pierwsze za jasne, drugie nie ostre, trzecie za ciemne.....trzy razy robić i nie wyszło to tylko aparat telefoniczny potrafi......dlatego pytam :)

Pierwsze robił w południe - to za jasne,
przy drugim ręce mu się trzęsły bo pierwsze nie wyszło, więc nieostre
a na trzecie zdecydował się dopiero wieczorem jak mu nerwy przeszły więc za ciemne...
Wot i zagadka :D

bluesman napisał(a):
Anai napisał(a):Jak na mój gust to Nokia bedzie :D

W takim razie Ty również :P
Nokia
Ostatnio edytowano 02.12.2012 21:59 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 02.12.2012 21:36

[quote="marze_na"]Jesienny, a może raczej już jesienno-zimowy spacer po Karkonoszach.

Obrazek

Świetne zdjęcia - czy można zapytać jakim sprzętem zrobione?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 21:41

Be Jur to była figura retoryczna :mrgreen:

Droga Anai zdjęcia robię czym chcę (na co mnie stać ) jak chcę i kiedy chcę :) A o reszcie podyskutuj z panem A. :mrgreen:

I tu widać na co Was stać, Anai widzę, że też dołączyłaś do grona gratuluję i życzę miłej zabawy :)
Aha zapomniałaś o dręczących mnie hemoroidach, które też zapewne miały wpływ na zdjęcie :)

P.S. Obrzydzenie mnie bierze .........
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 21:43

Anai napisał(a):
arturac napisał(a):dobra, szczerość za szczerość:)
pierwsze za jasne, drugie nie ostre, trzecie za ciemne.....trzy razy robić i nie wyszło to tylko aparat telefoniczny potrafi......dlatego pytam :)

Pierwsze robił w południe - to za jasne,
przy drugim ręce mu się trzęsły bo pierwsze nie wyszło, więc nieostre
a na trzecie zdecydował się dopiero wieczorem jak mu nerwy przeszły więc za ciemne...
Wot i zagadka :D

bluesman napisał(a):
Anai napisał(a):Jak na mój gust to Nokia bedzie :D

W takim razie Ty również :P
Obrazek

Jako detektyw nie popisałaś się ;) wszystkie zdjęcia robione były późnym popołudniem :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2012 21:45

bluesman napisał(a):Z uwagi na baardzo specyficzny charakter pytania i fakt, że Ty o to pytasz nie odpowiem.

Sądziłem, że to nie konkurs, na którym samozwańczyy krytycy obsobaczą poszczególne zdjęcia, tylko zdjęcia jesieni, po prostu ...........

samozwańczyy?
krytycy?
obsobaczą?

na dodatek jeszcze:

jesieni???

o ile pierwsze trzy stwierdzenia są Twojego autorstwa i rozumiesz przez nie to co rozumiesz, choć tak naprawdę nie rozumiesz :) (tłumaczę od razu, żeby nie było, że chciałem tylko Ci ciśnienie podnieść....zdjęcia są słabe ale miałem nadzieję, że to wina sprzętu) o tyle czwarte, to jakaś pomyłka, bo ani ani tej jesieni na tych zdjęciach nie widać(szczególnie na pierwszym, drugim i trzecim).
:lol:
nie stresuj się, jutro też jest dzień, dalej rób zdjęcia i wklejaj, a dobrzy i szczerzy ludzie zawsze Ci powiedzą jak bardzo są piękne.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 02.12.2012 21:48

bluesman napisał(a):Droga Anai zdjęcia robię czym chcę (na co mnie stać ) jak chcę i kiedy chcę :) A o reszcie podyskutuj z panem A. :mrgreen:
I tu widać na co Was stać, Anai widzę, że też dołączyłaś do grona gratuluję i życzę miłej zabawy :)
Aha zapomniałaś o dręczących mnie hemoroidach, które też zapewne miały wpływ na zdjęcie :)
P.S. Obrzydzenie mnie bierze .........

...ależ się uniosłeś... :lool:
a przecież nie ja o złym guście pisałam ;)
a hemoroidów współczuję, naprawdę nie wiedziałam... :cry:
Ostatnio edytowano 02.12.2012 21:55 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 02.12.2012 21:54

censor napisał(a):

Canon EOS 450D, staruszek już trochę.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 21:54

arturac napisał(a):
bluesman napisał(a):Z uwagi na baardzo specyficzny charakter pytania i fakt, że Ty o to pytasz nie odpowiem.

Sądziłem, że to nie konkurs, na którym samozwańczyy krytycy obsobaczą poszczególne zdjęcia, tylko zdjęcia jesieni, po prostu ...........

samozwańczyy?
krytycy?
obsobaczą?

na dodatek jeszcze:

jesieni???

o ile pierwsze trzy stwierdzenia są Twojego autorstwa i rozumiesz przez nie to co rozumiesz, choć tak naprawdę nie rozumiesz :) (tłumaczę od razu, żeby nie było, że chciałem tylko Ci ciśnienie podnieść....zdjęcia są słabe ale miałem nadzieję, że to wina sprzętu) o tyle czwarte, to jakaś pomyłka, bo ani ani tej jesieni na tych zdjęciach nie widać(szczególnie na pierwszym, drugim i trzecim).
nie stresuj się, jutro też jest dzień, dalej rób zdjęcia i wklejaj, a dobrzy i szczerzy ludzie zawsze Ci powiedzą jak bardzo są piękne.

Nie stresuję się :) nie ma takiej potrzeby, zaskakuje mnie tylko Twoja bezinteresowna złośliwość :) Chcesz oglądać dobre zdjęcia, zrobione super sprzętem? to poproś Panią BJ lub oglądaj National Geographic :)
Chwile ważne, piękne, do których będę wracał z przyjemnością i wspominał wraz z bliską mi osobą zatrzymam w kadrze tym co będę miał pod ręką. To, że się nimi dzielę nie polega na tym, że oczekuję peanów, achów i ochów, kto będzie chciał przejdzie obojętnie. Może ktoś się doszuka w nich piękna. Ja nie pozwoliłbym sobie na taką ocenę i to co piszesz świadczy o Tobie i jak powyżej widać nie tylko Tobie szukacie taniej rozrywki ? ok. Bawcie się więc
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2012 21:56

marze_na napisał(a):
censor napisał(a):

marze_na,
tylko Ty też się nie obrażaj, proszę. masz może te same zdjęcia przed obróbką? wstaw proszę, bo są na pewno bardzo piękne. bo naturalne.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 02.12.2012 22:15

marze_na napisał(a):
censor napisał(a):

Staruszek nie staruszek - pytanie jeszcze jakie szkło?
Ale tak na poważnie nie pędzel czyni mistrza.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 22:22

arturac napisał(a):

samozwańczyy?
krytycy?
obsobaczą?

na dodatek jeszcze:

jesieni???

Bądź tak miły i dokonaj analizy tego co napisałem "Sądziłem, że to nie konkurs, na którym samozwańczyy krytycy obsobaczą poszczególne zdjęcia, tylko zdjęcia jesieni, po prostu .........."
Przerażasz mnie, że rozumiesz lepiej ode mnie to co ja rozumiem przez treść, którą napisałem !!! Wiem, że są tacy ludzie którzy wiedzieli/wiedzą lepiej vide kilku polityków jeżeli Ty do takich ludzi należysz .......
Twoja definicja jesieni, a moja mogą się nieco różnić jakkolwiek zdjęcia, które robiłem, robiłem jesienią !!! Czego z uwagi na datę czyli dzień i miesiąc 2012 roku oraz miejsce wykonania czyli terytorium RP jestem na 100 % pewny. I są to zdjęcia tak wyglądającej jesieni jaką była w tym miejscu, o tej godzinie, w tym dniu, miesiącu tego roku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2012 22:29

to jest moja definicja jesieni:) i powiem Ci czym robione zdjęcie, żeby nie było.....aparatem telefonicznym, na dodatek firmy na literę N

Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2012 22:32

I ok. :) mnie nie interesuje czym to robiłeś mogłeś to dłutkiem wystukać w kamieniu ważne jest moje wrażenie :) i owszem podoba mi się ;)
Ostatnio edytowano 02.12.2012 22:33 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja