marock napisał(a):Ja też zastanawiałem się z żoną czy w tym roku wybrać się z naszym maluchem w tak daleką podróż (w listopadzie synek skończy 2 latka). W końcu zdecydowaliśmy, że jednak pojedziemy. Ale wybraliśmy:
a) Istrię, żeby było jak najbliżej,
b) wrzesień, żeby częściej było 22 niż 32 stopni
Jedynie nie wiem jak zaplanować samą podróż, tzn jechać nocą czy może z jakimś noclegiem po drodze???
Nasz córka w listopadzie też skończy 2 lata. Już w zeszłym roku byliśmy z nią na Istrii - przełom sierpień-wrzesień. Temperatury bardzo dobre! Wyjazd w drugiej połowie września nie jest dobrym rozwiązaniem dla malucha, gdyż bardziej trzeba pilnować i osuszać po wyjściu z wody!
Nie mieliśmy nawet uzgodnionej miejscowości. Istrię w miarę znamy, więc plan był taki, żeby jechać zachodnim wybrzeżem i gdzieś się zakotwiczyć. Stanęło na Poreciu.
Jeżeli nie dacie rady sprawnie przejechać trasy nocą - lepszy nocleg. Z Wrocławia wyjechaliśmy ok 21, jazda z kilkoma dłuższymi odpoczynkami, karmienie dzieci, zmiana pieluchy. Na miejscu spokojnie znaleźliśmy kwaterkę.
W tym roku jedziemy do Breli. Również wyjedziemy wieczorem, żeby dzieci dały nam szansę spokojnego przetrwania trasy
Pozdrawiam