Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jedziemy do Borka...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.07.2009 17:52

Ale mi się popierniczyło, dostałem zaproszenie na spotkanie integracyjno-rozwojowe sieci Thule, w okolicy Drawska Pomorskiego. 11-14 wrzesień, a miałem już w Dingacu winko popijać. Nie wiem jeszcze co zrobię, chyba Bobo udzieli mi schronienia kilka dni później, mam taką nadzieję, ale jak z Drawska jechać :?: chyba przez Niemcy :?: muszę nad mapą posiedzieć.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.07.2009 09:52

Ewa Zuber napisał(a):
Joan65 napisał(a):
Cosmo napisał(a):Zazdroszczę Ci, że już za parę dni tam będziesz ech!

Cześć Joan65 tak się szczęśliwie składa, że za parę dni też zagoszczę w Borku. Myślę, że będzie okazja aby się poznać. Do zobaczenia :D

No to świetnie Ewo, my będziemy we 4 - dwójka dorastających dzieci Piotr (15 lat) i Martyna(13 lat). Jasne Megane Combi.
Na plaży zielony parasol i niskie krzesełka. Do zobaczenia na Jadranie
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.07.2009 09:55

mkm napisał(a):
Joan65 napisał(a):
Bocian napisał(a):
Cosmo napisał(a):Po rybki jeżdziliśmy do Orebicza, a po małże i ostrygi do Drace.

Wino i ryby oraz kalmary, ośmiornice mamy u Bobo :) Małże jemy w konobie Dalmatinska Kuća, a najlepsze ostrygi ponoć w Ston. Polecam w Mali Stom konobe Kapetanova Kuća. Znakomite owoce morza i inny asortyment. W Orebić moja ulubiona knajpa do Peljeski Dvori. fajna , z klimatem jest też Mlinica. Niestety nie działa juz konoba Hrid nad samostanem, a szkoda zajefajny klimat. Obok samostanu jest konoba Panorama, warta odwiedzenia...

Czy Bobo sprzedaje tylko swoim mieszkańcom?

Bobo zanosi swe połowy swej matce Anne , ktora przygotowuje swym gościom kolacje , oczywiście na zamówienie . Myślę , że część owoców idzie też do restauracji ...
Sprzedaje się natomiast wszystkim klientom wino - Dingac oraz Plavac :D

To może poznam się z nią i pokaże mi jak fachowo hobotnicę przyrządzić. Mule, ryby to umiem ale ośmirniczki nie robiłam sama jeszcze....
Pozdrawiam
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.07.2009 10:26

maciek1956 napisał(a):dostałem zaproszenie na spotkanie integracyjno-rozwojowe sieci Thule

Zintegrujesz i rozwiniesz się w przyszłym roku ;) Mi by było szkoda :)
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.07.2009 10:34

moondek napisał(a):
maciek1956 napisał(a):dostałem zaproszenie na spotkanie integracyjno-rozwojowe sieci Thule

Zintegrujesz i rozwiniesz się w przyszłym roku ;) Mi by było szkoda :)

Popieram Moondka!

Integracje, sracje, kolacje - zawsze to samo!!!! I ludzie którzy sprzedaliby cię za grosz.....
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 29.07.2009 11:10

Joan65 napisał(a):
No to świetnie Ewo, my będziemy we 4 - dwójka dorastających dzieci Piotr (15 lat) i Martyna(13 lat). Jasne Megane Combi.

Nas będzie trochę więcej ( jadą jeszcze znajomi ), chociaż moja rodzinka to też typowa 4 - my + 2 dzieci - Karolina 18 lat i Adam 9 lat. Wyruszamy w sobotę po południu. Pozdrowienia :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.07.2009 11:21

Widzę, że się niezła ekipa Borkowa szykuje w tym roku :) My będziemy tam gdzie Bociany, tylko zaraz po nich. Będziemy od 17.08 do 31.08. Wszystko na to wskazuje, że poruszać się będziemy ciemno-szarym Berlingo w nowej budzie, taka wersja "uterenowiona" z wyglądu ;) Mam nadzieję, że znajdę w domu jeszcze jedną naklejkę cro.pl , która mi chyba jeszcze została, więc ją nakleję dla lepszej indentyfikacji :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.07.2009 11:42

Mule, ryby to umiem...

Przy Anie to może się zmienić... :):)
ciemno-szarym Berlingo w nowej budzie

padaka... :)
znajdę w domu jeszcze jedną naklejkę cro.pl

poszukam może ja mam , to w Grazu Ci dam.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.07.2009 12:03

Ewa Zuber napisał(a):
Joan65 napisał(a):

Nas będzie trochę więcej ( jadą jeszcze znajomi ), chociaż moja rodzinka to też typowa 4 - my + 2 dzieci - Karolina 18 lat i Adam 9 lat. Wyruszamy w sobotę po południu. Pozdrowienia :D

My wyruszamy w piątek o 8.00 rano, żeby na Dan Borkę przyjść wypoczętym. No to do zobaczenia!!!
Uzivajte
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 29.07.2009 12:11

Gregory napisał(a):Droga faktycznie normalna jak na tamte okolice. Ktoś ją kiedyś rozsławił na forum i teraz jest traktowana jak "odcinek specjalny"... Odcinek drogi na Hvarze pomiędzy Jelsą a tunelem Pitve w szczycie sezonu turystycznego to dopiero wyzwanie

Myślę, że dla osób nieprzyzwyczajonych do takich dróg ta "ścieżka" może wywołać napływ adrenaliny, ale faktycznie tylko za pierwszym razem. Potem za każdym razem jest lepiej, nawet ja już przyzwyczajona do drogi Pitve - Zavala, miałam niezły stres. Wynikało to ze zmęczenia ale też długości tej drogi. Acha, podobno jak będziecie tam w sierpniu powinien być już asfalt, tak jak do Trstenika. Tak przynajmniej mówiła Nikica.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 29.07.2009 12:15

Gregory napisał(a):Droga faktycznie normalna jak na tamte okolice. Ktoś ją kiedyś rozsławił na forum i teraz jest traktowana jak "odcinek specjalny". Jedź spokojnie i nie mart się na zapas. Z każdym kolejnym przejechanym razem będzie robiła na Tobie mniejsze wrażenie. Na szczęście nie jest ona zbyt zatłoczona. Odcinek drogi na Hvarze pomiędzy Jelsą a tunelem Pitve w szczycie sezonu turystycznego to dopiero wyzwanie :lol:
Pozdrav

Słowo ptakiem poleci a kamieniem wróci. To rozsławienie to moja robota http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=100 ... c&start=15 wszystkich za to straszenie przepraszam. Rzeczywiście każda kolejna jazda była mniej stersująca.
Też w tym roku od 22.08 będę w Willi Gloria i droga za tunelem już dla mnie niestraszna.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.07.2009 12:17

Bocian napisał(a):
ciemno-szarym Berlingo w nowej budzie

padaka... :)

Zawsze to lepsze niż te Twoje yello-bahama metalic ;) Przynajmniej większe i wygodniejsze. I mniej pali ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.07.2009 12:31

I mniej pali

Za to Gosia nadrabia... :):)
A kolor to papirus :):):) :sm: :lool:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 29.07.2009 12:38

Bocian napisał(a):A kolor to papirus :):):) :sm: :lool:

Dla mnie może nazywać się i Carla Bruni. I tak kiepski... ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.07.2009 12:48

moondek napisał(a):
Bocian napisał(a):A kolor to papirus :):):) :sm: :lool:

Dla mnie może nazywać się i Carla Bruni. I tak kiepski... ;)

Nie gadaj, pojeździłbyś na Carli... :devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne