Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jedziemy do Borka...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.06.2009 20:04

Mówisz i masz... I jednego i drugiego :)
Obrazek
Żeby nie być gołosłownym w temacie Ivo... :)

Dan Borka...
Obrazek
Widok z górnej drogi którą można dojechać prawie do Trstenica...
Obrazek
I dla Maćka... :) Z nieistniejącej już konoby Hrid nad samostanem w Orebić.
Obrazek
Ostatnio edytowano 28.05.2014 20:34 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.06.2009 20:23

Jedno jest pewne ... To '' mój '' taras :D Ivo z brodą jest niezły , czarny szczupły bas sie zgadza , zresztą tego gościa tuż obok też sobie przypominam ... Natomiast nie pasuje mi jedynie ten Jorg z gitarą ... No chyba że się zmienil nie do poznania :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.06.2009 21:05

Może rzeczywiście nie on.. Ale pamiętam, że maja takiego przyjaciela z Niemiec , od zawsze, jak Bobo i syn tych Niemców jeszcze byli młodzikami. Wydawało mi się , że to on, a tym zdjęciu jego syn, bardzo ładnie gra na skrzypcach...
Obrazek
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.06.2009 21:31

Poczułam tak jakby nutkę zazdrości...to dobrze?? Chyba w przyszłym roku zmienię zakwaterowanie :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.06.2009 21:32

W takim razie to musi być Jorg ... Nie poznałem na początku ponieważ ja go zapamiętałem z długimi włosami na ramionach ... ale po dogłębnej analizie stwierdzam , że to on :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.06.2009 21:37

yskyerka napisał(a):Poczułam tak jakby nutkę zazdrości...to dobrze?? Chyba w przyszłym roku zmienię zakwaterowanie :)

Tak trzymaj iskra :):)
mkm, tym roku jeśli będą to obfoce ich z każdej strony :):)
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 19.06.2009 22:06

[/quote]Mam jeszczew pytanko czy płaciłeś extra za klimę?[/quote]

Nam proponowała klimę za 10 Euro dziennie.
mark_a34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mark_a34 » 26.06.2009 20:22

:D hi będzie wesoło ja na peliesac jade pod koniec lipca może się spotkamy i jeszcxze jedno pytanie czy ktoś mi powie jak daleko od morza jest willa anadingac
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.06.2009 20:29

mark_a34 napisał(a)::D hi będzie wesoło ja na peliesac jade pod koniec lipca może się spotkamy i jeszcxze jedno pytanie czy ktoś mi powie jak daleko od morza jest willa anadingac

... A kolega też do Anadingac się wybiera :?: :wink:
Zanosi się , że lipiec będzie tam zdominowany przez Wodzisławian :D
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 23.07.2009 13:27

Witaj Cosmo,
czy robił<eś rezerwację w Villi Gloria bo my tak i wpłaciliśmy zaliczkę. Teraz nie mogę się skontaktować na podany na stronie telefon. Moze ty masz z nimi jakiś kontakt (pisałam, dzwoniłam i sms posłałam ale bez odzewu) My jedziemy 31.07.
Pozdrawiam

Cosmo napisał(a):
Joan65 napisał(a):Witam Borkomaniaków,
będziemy tam od 01.08.09 - mamy nadzieję się załapać na słynną Dan Borkę.
Na Peljesacu to bedzie nasz pierwszy raz. Willa Gloria zarezerwowana. Jeśli ktos może mi odpowiedzieć jak daleko z tego domu do plaży to bedę wdzięczna.
Tychy pozdrawiają..... :lol:

Witam
Chyba się wymieniamy (jesteśmy w Glori od 15 sierpnia). Jedziemy do Borka drugi raz ale sam nie mogę skojarzyć gdzie jest ta willa.
Pozdrav
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 24.07.2009 12:29

Joan65 napisał(a):Teraz nie mogę się skontaktować na podany na stronie telefon. Moze ty masz z nimi jakiś kontakt

Witaj Joan,
sorry, ze się wcinam - bo piszesz do Cosmo. Myślę, że nie masz powodu do zmartwień - my byliśmy tam już po raz trzeci na poczatku lipca. Ludzie są super. Cały problem polega na tym, że wszystkim - rezerwacje, maile, telefony i te sprawy- zawiaduje córka, która mieszka w Zagrzebiu i zdarza jej się wyjeżdżać. Czasami trzeba dłużej poczekać na odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę Ci miłego wypoczynku w Villi Gloria.
Gregory
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 27.07.2009 06:43

Wielkie dzieki Gregory (badzo dobrze że sie wcinasz, bo własnie o to chodzi). Powiedz mi czy tam jest czajnik elektryczny?
Jak daleko do plazy i ogólnie moze jakieś wskażówki.
Z góry bardzo dziękuję. Już sie nie moge doczekać a tu jeszcze 4 dni do pracy......
Pozdrawiam Joan
Gregory napisał(a):
Joan65 napisał(a):Teraz nie mogę się skontaktować na podany na stronie telefon. Moze ty masz z nimi jakiś kontakt

Witaj Joan,
sorry, ze się wcinam - bo piszesz do Cosmo. Myślę, że nie masz powodu do zmartwień - my byliśmy tam już po raz trzeci na poczatku lipca. Ludzie są super. Cały problem polega na tym, że wszystkim - rezerwacje, maile, telefony i te sprawy- zawiaduje córka, która mieszka w Zagrzebiu i zdarza jej się wyjeżdżać. Czasami trzeba dłużej poczekać na odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę Ci miłego wypoczynku w Villi Gloria.
Gregory
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 27.07.2009 14:40

Joan,
Jeśli chodzi o czajnik elektryczny to ostatnio się pojawiły. Niestety w apartamencie, który mieliśmy w tym roku czajnik nie działał :( . My mieliśmy swój.
Do pierwszej plaży jest jakieś 300 - 400m. Najpierw musisz wspiąc się pod górkę - od apartamentu do drogi- potem masz z górki. W drodze powrotnej oczywiście odwrotnie. Druga plaża znajduje się na końcu wsi.
Pozdrawiam
Gregory
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 28.07.2009 06:42

Gregory napisał(a):Joan,
Jeśli chodzi o czajnik elektryczny to ostatnio się pojawiły. Niestety w apartamencie, który mieliśmy w tym roku czajnik nie działał :( . My mieliśmy swój.
Do pierwszej plaży jest jakieś 300 - 400m. Najpierw musisz wspiąc się pod górkę - od apartamentu do drogi- potem masz z górki. W drodze powrotnej oczywiście odwrotnie. Druga plaża znajduje się na końcu wsi.
Pozdrawiam
Gregory

Dziękuję za odpowiedź. No to się troszkę nachodzimy.
Czy korzystaliście z klimatyzacji? Bo piszą że jest extra płatna. W zeszłym roku bylismy w innym miejscu i też pisało że płatna a potem się okazało że w cenie apartamentu.
Pozdrawiam
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 28.07.2009 07:26

Z klimatyzacji nie korzystaliśmy. Nie było takiej potrzeby, ale faktycznie kiedyś właścicielka proponowała nam za 10 Euro dziennie. Z rozmów z innymi bywalcami willi wynika, że mało kto korzysta tam z klimy.
Co do "nachodzenia" się to przez przesady - nie jest tak źle. Myślę, że wyjątkowość tego miejsca wynagrodzi wam ten trud.
Mam nadzieję, że jak inni Borkomaniacy będziecie chcieli tam wracać przynajmniej na tydzień chorwackich wakacji.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Jedziemy do Borka... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone