Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jedyny rozsądny assistance PTU 100% droższy.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafael1986s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafael1986s » 10.05.2013 21:06

Najlepsze assistance mają nasi zachodni sąsiedzi w ADAC. Składka roczna jest niecałe 100 euro ale jest full opcja. Co ważne ubezpieczenie jest do osoby a nie samochodu. Ja je wykupiłem w tamtym roku i lepszej opcji nie znalazłem. Niestety nasze ubezpieczalnie nawet te najdroższe nie mają konkurencyjnej oferty. W necie jest stronka którą prowadzi facet co pomaga bezpłatnie zapisać się do ADAC naszym rodakom.

Szczęśliwie nie miałem okazji korzystać z ich usług ale po opiniach innych zdecydowałem się na nie. Czytając OWU naprawde nieźle wypadają w porównaniu do innych.
horse
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) horse » 12.05.2013 20:56

Jeśli chodzi o Gothaer, to poza zróżnicowaniem stawek dla klientów, wprowadzili również zróżnicowanie limitów holowania: Dla klientów do 700 km (czyli tak jak było w zeszłym roku), a dla reszty do 300 km. Czyli nie dość, że drożej to jeszcze gorzej. W zasadzie teraz nie ma na rynku żadnej oferty assistance (przy zakupie tylko assistance), która umożliwiałaby pełne holowanie z CRO, a Gothaer, daje i tak największy limit odległości.
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 12.05.2013 21:03

Ja wezmę w Generali, wariant Komfort. Fakt, że holowanie tylko 100km, ale reszta opcji mnie zadowala.
Koszt dla auta +10 lat (Peugeot 307 rocznik 2003) na 15dni = 100 pln.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 12.05.2013 21:17

rafael1986s napisał(a):Najlepsze assistance mają nasi zachodni sąsiedzi w ADAC.

Zgadza się...b.dobre szczególnie dla tych co często podróżują po Europie, niekoniecznie swoim autem.
W zeszłym roku coś zaczęło mi walić po kierownicy tak że nie szło jechać szybciej jak 50km/h a tu autostrada...do celu miałem ok 90km ale zjechałem na parking bo nie chciałem ryzykować postoju na drodze, jeden tel., po ok 40min przyjechała autolaweta i zwiozła mi auto pod dom, jeden autograf i do widzenia, bez zbędnych pytań i kombinacji. W PL ADAC obsługuje firma Starter.

Innym razem w Niemczech na autostradzie k. Dortmundu koledze z którym jechałem padła Vectra, tj. uwalił się napinacz paska klinowego i zerwał pasek. Niestety była to Niedziela więc nie było możliwości szybkiej naprawy w pobliskim warsztacie. Telefon do ADAC, przyjechał gość autem typu Berlingo, stwierdził że nie uda się usunąć usterki na miejscu i wezwał autolawetę, po ok 2h od zgłoszenia auto już wracało do PL na lawecie. Co prawda kolega nie ma ubezpieczenia w ADAC ale zgłosiłem awarie ja i poinformowałem ubezpieczyciela że to ja podróżuje samochodem (nie poinformowałem że pasażerem jest właściciel auta, na wszelki wypadek ;) ). Samochód dowieźli nam na granicę w Zgorzelcu (mam tam znajomego który ogarnął nam samochód u siebie na warsztacie).
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 16.05.2013 12:18

Podpowiedzcie mi proszę, które TU ma w tym roku najlepsze Assistance, gdzie jest największy limit holowania? W czerwcu kończy mi się OC w Liberty a w sierpniu wyjazd do Cro i nie wiem czy przedłużyć i szukać samego Assistance czy po prostu wykupić gdzieś pakiet...
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 16.05.2013 18:44

rajcro napisał(a):Podpowiedzcie mi proszę, które TU ma w tym roku najlepsze Assistance, gdzie jest największy limit holowania? W czerwcu kończy mi się OC w Liberty a w sierpniu wyjazd do Cro i nie wiem czy przedłużyć i szukać samego Assistance czy po prostu wykupić gdzieś pakiet...

przy oc wykupilem roczną assistance na całą europe w Liberty - płaciłem 160 zl tak że nie opłaca się brac oddzielnie, sprawdz na ich stronie co obejmuje pakiet
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 17.05.2013 14:41

del_sol napisał(a):
rajcro napisał(a):Podpowiedzcie mi proszę, które TU ma w tym roku najlepsze Assistance, gdzie jest największy limit holowania? W czerwcu kończy mi się OC w Liberty a w sierpniu wyjazd do Cro i nie wiem czy przedłużyć i szukać samego Assistance czy po prostu wykupić gdzieś pakiet...

przy oc wykupilem roczną assistance na całą europe w Liberty - płaciłem 160 zl tak że nie opłaca się brac oddzielnie, sprawdz na ich stronie co obejmuje pakiet

Rozumiem, że wykupiłeś tylko OC i Assistance, bez AC, tak?
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 19.05.2013 17:15

rajcro napisał(a):
del_sol napisał(a):

Rozumiem, że wykupiłeś tylko OC i Assistance, bez AC, tak?

oc + assistance + nw
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 20.05.2013 08:35

Ok, dzięki za pomoc.
greg088
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg088 » 20.05.2013 16:29

zack napisał(a):Ja wezmę w Generali, wariant Komfort. Fakt, że holowanie tylko 100km, ale reszta opcji mnie zadowala.
Koszt dla auta +10 lat (Peugeot 307 rocznik 2003) na 15dni = 100 pln.

a orientujesz się może jaka jest cena w generali dla samochodu młodszego niż 10 lat? Wszystko można telefonicznie załatwić czy trzeba się z agentem umówić?
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 21.05.2013 11:59

Ubezpieczylem w gothaer (ptu) za 123 zl ... limit holowania 75km zakres ten sam co w wersji lux tylko limity mniejsze ... dla mnie wazne ze nie zostane na poboczu sam ...tylko ktos mnie dowiezie do jakiegos warsztatu. W przypadku awarii na terenie chorwacji limit 700km do kraju nic nie daje bo do polski duzo dalej, a 350 za granica km ??? juz wole z chorwatem sie dogadywac niz Węgrem :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.05.2013 12:24

lukasz22i napisał(a):W PL ADAC obsługuje firma Starter.

starter24.pl napisał(a):Holowanie w Europie: do 100 km
W wariancie Comfort w każdym przypadku limit holowania w Europie wynosi 100 km.
Klient może regulować tylko zakresem holowania w Polsce.

Z takim limitem to niech se wsadzą te ubezpieczenie ...
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 23.05.2013 17:06

horse napisał(a):... a Gothaer, daje i tak największy limit odległości.

od pazdziernika w PZU limit na holowanie masz do 1000 km zagranica ,a w kraju bez limitu dla klientow posiadajacych conajmniej OC ,dla "obcych" klientow do 150 km.
rafael1986s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafael1986s » 26.05.2013 10:44

Rysio napisał(a):
lukasz22i napisał(a):W PL ADAC obsługuje firma Starter.

starter24.pl napisał(a):Holowanie w Europie: do 100 km
W wariancie Comfort w każdym przypadku limit holowania w Europie wynosi 100 km.
Klient może regulować tylko zakresem holowania w Polsce.

Z takim limitem to niech se wsadzą te ubezpieczenie ...

Jeśli nie da się naprawić auta w warsztacie lub cena jest zbyt wysoka nie ma limitu holowania do miejsca zamieszkania. Nawet że w Polsce obsługuje Starter 24 to i tak klienta obowiązuje umowa z ADAC i holowanie odbywa się według tej umowy.
suprnowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) suprnowa » 26.05.2013 11:27

Sąm teraz wykupile, sobie ADAC ze 83E na rok czyli 350zl i ubezpieczenie jest na mnie a nie na samochód.Dla mnie to plus bo często zmieniam samochód.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne