napisał(a) lukasz22i » 12.05.2013 21:17
rafael1986s napisał(a):Najlepsze assistance mają nasi zachodni sąsiedzi w ADAC.
Zgadza się...b.dobre szczególnie dla tych co często podróżują po Europie, niekoniecznie swoim autem.
W zeszłym roku coś zaczęło mi walić po kierownicy tak że nie szło jechać szybciej jak 50km/h a tu autostrada...do celu miałem ok 90km ale zjechałem na parking bo nie chciałem ryzykować postoju na drodze, jeden tel., po ok 40min przyjechała autolaweta i zwiozła mi auto pod dom, jeden autograf i do widzenia, bez zbędnych pytań i kombinacji. W PL ADAC obsługuje firma Starter.
Innym razem w Niemczech na autostradzie k. Dortmundu koledze z którym jechałem padła Vectra, tj. uwalił się napinacz paska klinowego i zerwał pasek. Niestety była to Niedziela więc nie było możliwości szybkiej naprawy w pobliskim warsztacie. Telefon do ADAC, przyjechał gość autem typu Berlingo, stwierdził że nie uda się usunąć usterki na miejscu i wezwał autolawetę, po ok 2h od zgłoszenia auto już wracało do PL na lawecie. Co prawda kolega nie ma ubezpieczenia w ADAC ale zgłosiłem awarie ja i poinformowałem ubezpieczyciela że to ja podróżuje samochodem (nie poinformowałem że pasażerem jest właściciel auta, na wszelki wypadek
). Samochód dowieźli nam na granicę w Zgorzelcu (mam tam znajomego który ogarnął nam samochód u siebie na warsztacie).