Betinka73 napisał(a):Właśnie też kupiliśmy ubezpieczenie dla Renault Megane kombi z 2005 i za pakiet OC-NNW- ASS z limitem holowania do 1100 km w Compensie wyszło 950 zł. Ubezpieczenie na męża, zniżki ma maksymalne.
Betinka73 napisał(a):W tej polisie mamy jeszcze takie coś :
BLS – bezpośrednia likwidacja szkód
Ubezpieczenie BLS jest unikatowym uzupełnieniem obowiązkowego ubezpieczenia OC posiadacza pojazdu mechanicznego. BLS pozwala na uniknięcie uciążliwości i formalności przy zgłoszeniu szkody z OC sprawcy wypadku. Cena BLS to tylko 10 zł!
Jak to działa?
Compensa wypłaca odszkodowanie w przypadku gdy pojazd naszego Klienta (ubezpieczonego) został uszkodzony w wyniku kolizji lub wypadku z innym pojazdem a za wypadek odpowiedzialność ponosi posiadacz tego pojazdu.
Kiedy mogę zgłosić szkodę z BLS?
znany i wskazany sprawca - odpowiedzialny za szkodę,
pojazd sprawcy jest zarejestrowany w RP (polskie tablice rejestracyjne),
sprawca posiada ubezpieczenie OC w zakładzie ubezpieczeń działającym w Polsce (polskie ubezpieczenie),
doszło do kolizji/wypadku (na terenie RP) z udziałem dwóch pojazdów.
Za co odpowiada Compensa?
W ramach BLS, Compensa obejmuje ochroną ubezpieczeniową szkody rzeczowe w pojeździe Ubezpieczonego:
w przypadku uszkodzenia pojazdu – koszty naprawy pojazdu,
w przypadku całkowitego zniszczenia pojazdu – wartość pojazdu (minus pozostałości).
Dodatkowo pokrywamy koszty:
holowania uszkodzonego pojazdu Ubezpieczonego,
pojazdu zastępczego, wynajętego na czas technologicznej naprawy,
parkowania uszkodzonego pojazdu Ubezpieczonego.
Compensa wypłaca odszkodowanie do limitu 25 000 zł. Jeżeli szkoda przekroczy ten limit Ubezpieczony uzyska maksymalnie 25 000 zł łącznie z kosztami holowania, wynajmu pojazdu zastępczego i kosztami parkowania.
Dlaczego powinieneś mieć BLS?
Unikasz wielu formalności przy zgłaszaniu szkody do zakładu ubezpieczeń sprawcy.
Korzystasz z serwisu Compensy (własnego ubezpieczyciela).
Masz ułatwione zgłoszenie szkody - wszystkie informacje na własnej polisie OC.
BLS uzupełnia ochronę OC posiadacza pojazdu mechanicz
BLS zastępuje ubezpieczenie AC (w zakresie szkód spowodowanych przez inny pojazd sprawcy odpowiedzialnego za szkodę).
Ubezpieczony nie traci zniżek w AC.
Atrakcyjna cena: tylko 10 zł.
porto napisał(a):dzisiaj byłem zasięgnąć informacji odnośnie OC w ( wiadomo jakiej firmie ) wraz z powiększonym limitem holowania do 1000 km, zaskoczyło mnie pytanie agentki ubezpieczeniowej "po co panu taki limit, skoro i tak holują do najbliższego warsztatu". Lekko się zdziwiłem, bo w regulaminie stoi jak "wół", że mają holować w miejsce podane przez ubezpieczonego... Pani odpowiedziała, że mieli taki przypadek, gdzie właśnie był problem odnośnie holowania do miejsca wskazanego przez ubezpieczonego... Teraz, to już naprawdę nie wiem komu wierzyć i czy jest sens zakupu w/w ubezpieczenia... Pozdrawiam.
Betinka73 napisał(a):Właśnie też kupiliśmy ubezpieczenie dla Renault Megane kombi z 2005 i za pakiet OC-NNW- ASS z limitem holowania do 1100 km w Compensie wyszło 950 zł. Ubezpieczenie na męża, zniżki ma maksymalne.
Betinka73 napisał(a):A gdzie wyczytałeś że max 10-letnie, bo ja widzę to:
5. Ubezpieczeniem w wariancie STANDARD, KOMFORT i LUX mogą
zostać objęte wyłącznie pojazdy, które na dzień zawarcia umowy nie
są starsze niż 15 lat.
Jugosławia ok napisał(a):Betinka73 napisał(a):Właśnie też kupiliśmy ubezpieczenie dla Renault Megane kombi z 2005 i za pakiet OC-NNW- ASS z limitem holowania do 1100 km w Compensie wyszło 950 zł. Ubezpieczenie na męża, zniżki ma maksymalne.
ubezpieczenie assistance w tej firmie kosztuje holowanie
do 1100 km poza granicą Polski 450 zł (w kraju bez limitu)
do 500 km poza granicą Polski 210 zł (w kraju bez limitu)
Jugosławia ok napisał(a):ubezpieczenie assistance w tej firmie kosztuje holowanie
bigredone napisał(a):Jugosławia ok napisał(a):Betinka73 napisał(a):Właśnie też kupiliśmy ubezpieczenie dla Renault Megane kombi z 2005 i za pakiet OC-NNW- ASS z limitem holowania do 1100 km w Compensie wyszło 950 zł. Ubezpieczenie na męża, zniżki ma maksymalne.
ubezpieczenie assistance w tej firmie kosztuje holowanie
do 500 km poza granicą Polski 210 zł (w kraju bez limitu)
Mozna wykupić samo asisstance ?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne