Ludek napisał(a):yzedef napisał(a):Odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego to osobiście któryś już raz korzystam z oferty travelguard, jest ona bezkonkurencyjna, do zawarcia tylko przez internet i płatność kartą. Za 17 dni płacę 158zł. Koszty leczenia i assistance to 50 tys. euro, NNW - 5 tys euro, OC - 80 tys. euro za osoby i 10 tys. euro za rzeczy. Pozatym jest mase innych świadczeń np. jak 6 tys euro na koszty ratownictwa w górach i na morzu. Jeszcze jedno ważne, travelguard to tak naprawdę AIG Europe Ltd, z tą firmą zawierasz ubezpieczenie.
Czy obsługa w przypadku zdarzenia jest po polsku?
Ludek napisał(a):Ludek napisał(a):yzedef napisał(a):Odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego to osobiście któryś już raz korzystam z oferty travelguard, jest ona bezkonkurencyjna, do zawarcia tylko przez internet i płatność kartą. Za 17 dni płacę 158zł. Koszty leczenia i assistance to 50 tys. euro, NNW - 5 tys euro, OC - 80 tys. euro za osoby i 10 tys. euro za rzeczy. Pozatym jest mase innych świadczeń np. jak 6 tys euro na koszty ratownictwa w górach i na morzu. Jeszcze jedno ważne, travelguard to tak naprawdę AIG Europe Ltd, z tą firmą zawierasz ubezpieczenie.
Czy obsługa w przypadku zdarzenia jest po polsku?
Sol-Wagon napisał(a):PZU Europa - karta
+
PZMot na Europę
w sumie wyjdzie ok. 250 zł;
Roland90 napisał(a):Nie tak dawno korzystałem z holowania w PZU maiłem ten najuboższy wariant 300km okazało się to być liczone nie tak jak myślałem czyli w sumie to jest 150km ( czyli standard dla Europy). Jest tak bo oczywiście nie wziąłem pod uwagę tego ,że laweta musi wrócić i stąd tracimy te 150km , mało tego jeśli się przekroczy ten limit to nie jest to niedopłacany tylko płacimy za cały kurs. Jak to ma się w tym 1000km mam rozumieć ,ze jest to tylko 500km .To ,ze są takie ograniczenia jest podyktowane tym ,ze holowanie po Polsce jest bajecznie tanie w porównaniu z holowaniem w Europie (podobno w Niemczech biorą 5e /1km ale nie sprawdzałem )
Palmetto2006 napisał(a):Witam
Czy możecie polecić sprawdzone assistance auta ...na czas wyjazdu. Mam samochód ubezpieczony w Interisk ( OC+AC) ale tylko na Polskę...chodzi o holowanie ( wariant o wiele dłuższy niż 150 km- bo uważam ze to jest za mało), auto zastępcze itp..
Bardzo proszę o wszelkie informacje bo wyjazd tuż ..tuż 18.07 - TUCEPI!!!
kleeberg napisał(a):Palmetto2006 napisał(a):Witam
Czy możecie polecić sprawdzone assistance auta ...na czas wyjazdu. Mam samochód ubezpieczony w Interisk ( OC+AC) ale tylko na Polskę...chodzi o holowanie ( wariant o wiele dłuższy niż 150 km- bo uważam ze to jest za mało), auto zastępcze itp..
Bardzo proszę o wszelkie informacje bo wyjazd tuż ..tuż 18.07 - TUCEPI!!!
Już od 8 lipca można dokupić w InterRisku holowanie do 1000km na Europę.
Koszt 112 zł lub 130 zł w zależności od posiadanego dotychczas assistance.
Pzdrv
alutka9 napisał(a):z tego co czytałam to nie w interisk a w hdi i tylko w razie wypadku jest 1000 km a razie awarii nie dalej niz 25 km. w interisk maja do 200 km.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne