karolo333 napisał(a):Ja jestem aktualnie na czasie zmiany ubezpieczyciela i moim zdaniem najuczciwsza oferta jest w liberty oczywiście assistance do ubezpieczenia. I jedyni którzy powiedzieli że AC nie działa w europie ,czego nikt inny nie raczył uczynić. Już naprawdę mam dość wszędzie tych wykluczeń i samych * **.
adi_tiger napisał(a):Mam pytanie do Was wszystkich.
Pierwszy raz w tym roku jadę na własną rękę stąd pytanie:
Czy dodatkowo się ubezpieczacie na okres wyjazdu?
Dodam, że mam półtora roczny samochód wiec pełne ubezpieczenie posiadam.
Pytam o jakieś dodatkowe ubezpieczenie poza NFZ (karta EKUZ)
karolo333 napisał(a):Ja jestem aktualnie na czasie zmiany ubezpieczyciela i moim zdaniem najuczciwsza oferta jest w liberty oczywiście assistance do ubezpieczenia. I jedyni którzy powiedzieli że AC nie działa w europie ,czego nikt inny nie raczył uczynić. Już naprawdę mam dość wszędzie tych wykluczeń i samych * **.
marcinz19871 napisał(a):Witam serdecznie! Mam dwa pytanka: pierwsze to czy warto wykupywac ubezpieczenie np w PZU na wypadek przykladowo zlamania reki lub innego zdarzenia losowego czy wystarczy wyrobienie karty EKUZ ? Drugie pytanie jakie i gdzie ubezpieczenie wykupic na wypadek awarii auta? Najlepiej na 14 dni bo na dluzej nie potrzebuje bede wdzieczny za pomoc!
yzedef napisał(a):Odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego to osobiście któryś już raz korzystam z oferty travelguard, jest ona bezkonkurencyjna, do zawarcia tylko przez internet i płatność kartą. Za 17 dni płacę 158zł. Koszty leczenia i assistance to 50 tys. euro, NNW - 5 tys euro, OC - 80 tys. euro za osoby i 10 tys. euro za rzeczy. Pozatym jest mase innych świadczeń np. jak 6 tys euro na koszty ratownictwa w górach i na morzu. Jeszcze jedno ważne, travelguard to tak naprawdę AIG Europe Ltd, z tą firmą zawierasz ubezpieczenie.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne