napisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2006 21:46
Grzegorzra napisał(a):Planuję nocleg w okolicach Wiednia i choć przez kilka godzin pozwiedzać to miasto.
Pomóżcie mi w dotarciu do ciekawych miejsc tego miasta, a może ktoś zna linki do miejsc gdzie można przenocować ?
Szukałem na Forum i prawie nic nie znalazłem.
A może niedokładnie szukałem ???
Jeśli jedziesz z Poznania to masz do Wiednia ca. 600 km. Gdy dojedziesz tam ok. wczesnego popołudnia proponuję takie rozwiązanie:w Polsce kupujesz plan Wiednia, na miejscu lokujesz się na nocleg, a może lepiej - parkujesz w okolicy stacji metra (jeszcze w strefie bezplatnej), wykupujesz bilety na metro (całodniowe) i jedziesz metrem do centrum - Stephans pl. - (Katedra), potem piechotką przez Karntner Str. do Opery i dalej w prawo do Hofburga (Heldenplatz). Wokół masz sporo ciekawych obiektów City wiedeńskiego , ale nie zdążysz tego zwiedzic dokładnie
W okolicy Parlamentu, a raczej Volkstheater wsiadasz w metro i jedziesz w okolice zamku Schonbrunn. Tam pośmigasz po alejkach.....i już chyba więcej tego popołudnia nie jesteś w stanie zobaczyć...
...no chyba, że włączysz dopalacz...masz niemarudzące jeszcze dzieciaki...i wtedy wieziesz je metrem na Prater - miasteczko rozrywkowe
Przy zapalonych światłach Prateru odechce im sie spać na co najmniej 2 godzinki...i nie będą Ci miały za złe zwiedzanie nudnych dla nich zabytków
Warto zrobić im tą frajdę....a jeśli dzieci większych (lub wcale) nie ma ....to może nawet sobie ...
Potem już lulu i z ranka do Chorwacji...
...no chyba, że chcecie zostać jeszcze dzień...wtedy napiszę gdzie jeszcze pojechać
Pozdravki
slapol