Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jednodniowy postój w Wiedniu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorzra
Odkrywca
Jednodniowy postój w Wiedniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 15.03.2006 19:50

Planuję nocleg w okolicach Wiednia i choć przez kilka godzin pozwiedzać to miasto.
Pomóżcie mi w dotarciu do ciekawych miejsc tego miasta, a może ktoś zna linki do miejsc gdzie można przenocować ?
Szukałem na Forum i prawie nic nie znalazłem. :oops:
A może niedokładnie szukałem ???
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.03.2006 20:16

Grzegorzra napisał(a):Planuję nocleg w okolicach Wiednia i choć przez kilka godzin pozwiedzać to miasto.
Pomóżcie mi w dotarciu do ciekawych miejsc tego miasta, a może ktoś zna linki do miejsc gdzie można przenocować ?

Poszukaj na stronie http://www.hotel.at.

Ja korzystam z tej formy rezerwacji w Niemczech. Rezerwacja internetowa jest zdecydowanie tańsza, niż bezpośrednio w hotelu.

Pozdrawiam

FUX
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.03.2006 20:42

a to z linków Karola z Wyspy Skarbów :wink:
http://www.oekotel.com/
taniej raczej nie będzie niz ten hotel :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2006 21:46

Grzegorzra napisał(a):Planuję nocleg w okolicach Wiednia i choć przez kilka godzin pozwiedzać to miasto.

Jeśli jedziesz z Poznania to masz do Wiednia ca. 600 km. Gdy dojedziesz tam ok. wczesnego popołudnia proponuję takie rozwiązanie:w Polsce kupujesz plan Wiednia, na miejscu lokujesz się na nocleg, a może lepiej - parkujesz w okolicy stacji metra (jeszcze w strefie bezplatnej), wykupujesz bilety na metro (całodniowe) i jedziesz metrem do centrum - Stephans pl. - (Katedra), potem piechotką przez Karntner Str. do Opery i dalej w prawo do Hofburga (Heldenplatz). Wokół masz sporo ciekawych obiektów City wiedeńskiego , ale nie zdążysz tego zwiedzic dokładnie :cry: W okolicy Parlamentu, a raczej Volkstheater wsiadasz w metro i jedziesz w okolice zamku Schonbrunn. Tam pośmigasz po alejkach.....i już chyba więcej tego popołudnia nie jesteś w stanie zobaczyć... :cry: ...no chyba, że włączysz dopalacz...masz niemarudzące jeszcze dzieciaki...i wtedy wieziesz je metrem na Prater - miasteczko rozrywkowe :lol: Przy zapalonych światłach Prateru odechce im sie spać na co najmniej 2 godzinki...i nie będą Ci miały za złe zwiedzanie nudnych dla nich zabytków :wink: Warto zrobić im tą frajdę....a jeśli dzieci większych (lub wcale) nie ma ....to może nawet sobie ... :lol:
Potem już lulu i z ranka do Chorwacji... :lol: ...no chyba, że chcecie zostać jeszcze dzień...wtedy napiszę gdzie jeszcze pojechać :wink:
Pozdravki
slapol
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.03.2006 10:50

jak chcesz w tym samym dniu po jeżdzie z Poznania zwiedzać Wiedeń to radzę raczej iść na dobrą kawę ,przejść się Graben ,zobaczyć katedrę i iść spać
:wink: http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... r&google=1
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 17.03.2006 10:01

Jadę na Hvar.
Po noclegu w Wiedniu zostanie mi jeszcze ponad 700 km.
Wyjeżdając rano, następnego dnia będę bardzo późno w hotelu ( na przeprawę promową czeka długo)(wchodzą w grę dwie opcje Split lub Drvenik) i stracę pierwszy dzień pobytu.
Chyba będę musiał zafundować sobie jeszcze jeden nocleg ale już w Chorwacji i coś zwiedzić. Ale co ? (wodospady Krka były, Plitwice były, Trogi i Split też)
...............Ojojoj :oops: Przecież to jest mój problem jak pojadę i gdzie będę nocował, ale po trosze zdaję się na Wasze doświadczenie, bo ja będę w Chorwacji dopiero drugi raz 8)
Na razie dziękuję za pomoc o Wiedniu
Pozdrov
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 17.03.2006 19:34

A ja polecam noclegi w czeskich miasteczkach Znojmo lub Mikulov.Autem dojedziesz do Wiednia w ok.godzinę.A cen nie można nawet porównywac z austriackimi.A poza tym te miasteczka same w sobie są tez bardzo urokliwe.W Znojmo polecam
http://www.penzionumikulase.cz/index_po.php
Natomiast w Mikulovie
http://www.fontana.euweb.cz/english.htm
Natomiast jeśli chodzi o dodatkowy nocleg w Chorwacji to Omis jest dobrym miejscem.Blisko do Splitu,dużo kwater.

pozdrav
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 21.03.2006 21:40

rynioo
Tobie też dziękuję. Coś zaczyna mi już świtać. Pojawia się nowa koncepcja.
Pozdrav
Grzegorzra
Odkrywca
Re: Witam slapol

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 22.06.2006 07:07

slapol napisał(a):
Grzegorzra napisał(a): ...no chyba, że chcecie zostać jeszcze dzień...wtedy napiszę gdzie jeszcze pojechać :wink:
Pozdravki
slapol

Po długim namyśle, analizie kosztów, wszystkich za i przeciw zdecydowaliśmy się zostać jeszcze jeden cały dzień w Wiedniu.
Napisz proszę co jeszcze można zobaczyć i gdzie pojechać.
A może jakieś jakieś tanie noclegi mi zaproponujesz.
(Oekotel już przerabiałem.)
Pozdrav
Grzegorz
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 22.06.2006 10:04

AndrzejJ. napisał(a):a to z linków Karola z Wyspy Skarbów :wink:
http://www.oekotel.com/
taniej raczej nie będzie niz ten hotel :wink:

Będzie, Etap jest o 1 EUR tańszy, bo 41 EUR za pokój :nice:
Ale bez śniadania :(

Myślę, że to może jeszcze Ci się przyda o Wiedniu :
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... =1&v=2&s=0

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone