Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda w środku tygodnia (Poniedziałek/Wtorek) - pytanie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 19.06.2010 22:19

Witam

W tym roku wyjazd będzie w poniedziałek (w sobotę jeszcze weselicho i zabawa).
Proszę o informację o sytuacji na drogach na trasie
Wwa-Cieszyn-Wiedeń (tu nie wiem czy przez Mikulow czy przez Bratysławę)-Oekottel Gratz- Pag
Czy są jakieś korasy na dojazdówkach ?? Domyślam się ze sporo ludzików jedzie na arbajt do Austrii. Może macie jakieś inne uwagi i zalecenia ??
Będę wdzięczny.
Pozdrawiam Jacek.
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 19.06.2010 23:42

Mam taką pracę ze wyjeżdzam zawsze 1 dnia miesiąca bez wzgledu jaki to dzień - wychodziło środa, czwartek. Puste autostrady, nie ma korka przy Sveti Rok, nie ma korka w Wiedniu ale pamietam ze nocą przejeżdzaliśmy Wiedeń, na przejsciach różnie, na bramkach w Chorwacji mały korek się zdarza. Bardzo dobry dzien na wyjazd.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.06.2010 04:03

raczej nie bedzie korkow,zmiana turnusow jest w soboty,tak wiec od piatku do soboty moga byc korki dla wjezdzajacych do Corwacji,a sobota,niedziela dla wyjezdzajacych z Chorwacji...
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 20.06.2010 08:43

Dzięki za odpowiedź.
Jedyne co planuję to na 90% objazd Wiednia przez Bratysławę. Obawiam się, że jak będę koło południa lub popołudniu w Wiedniu to złapią mnie zwykłe korasy. A tak objadę i heja na Gratz.
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 30.07.2010 08:46

Odpowiadam sam sobie... żadnych problemów nie było. Nawet nie ma o czym pisać (no może tylko o tym, ze nie jechałem przez Wiedeń tylko przez Bratysławę). Na granicach cro-slo max 10 samochodów. Pzdr.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 30.07.2010 09:07

jackiller napisał(a):Odpowiadam sam sobie... żadnych problemów nie było. Nawet nie ma o czym pisać (no może tylko o tym, ze nie jechałem przez Wiedeń tylko przez Bratysławę). Na granicach cro-slo max 10 samochodów. Pzdr.

Ja jechałem w piątek 25 czerwca i jedyne co sie dało zauważyć to większy procent ciężarówek na drodze, choć piatek to nie środek tygodnia...
Ostatnio edytowano 30.07.2010 11:30 przez jdubowski, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.07.2010 11:06

Srodek tygodnia to bardziej czwartek niz poniedzialek/wtorek. Jesli mamy na mysli tydzien "roboczy" to tym srodkiem bedzie sroda. To tak technicznie :wink:

W tym roku planuje jechac powiedzmy w czwartek wlasnie ze wzgledu na korasy a moze nawet i w nocy. Raz wjezdzalismy do Chorwacji po pobycie we Wloszech w piatkowe popoludnie i wiecej tego bledu ne popelnie :oops:
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 30.07.2010 11:36

W niedziele poznym wieczorem wyjezdzalismy z Polski. W poniedzialek rano bylismy w Oekotelu w Graz, we wtorek nad ranem wyjezdzalismy z Graz do Breli. Po drodze tylko stau przed tunelem Bosruck. Bramki, granica slo/hr na biezaco. Autostrada chorwacka pusta!
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 30.07.2010 16:53

Hadler - jeśli mogę wtrącić OT pytanie - jaki był cel bycia rano w OEKOTELU w Grazu ??
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.07.2010 18:53

jackiller napisał(a):Hadler - jeśli mogę wtrącić OT pytanie - jaki był cel bycia rano w OEKOTELU w Grazu ??
Jak Jesteś ciekaw to tu masz odpowiedz forum/viewtopic.php?t=29031 ciekawa relacja :) Hadler przepraszam że za Ciebie odpowiedziałem :lol:
Ostatnio edytowano 30.07.2010 21:40 przez jasio, łącznie edytowano 1 raz
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 30.07.2010 19:31

jackiller napisał(a):Jedyne co planuję to na 90% objazd Wiednia przez Bratysławę. Obawiam się, że jak będę koło południa lub popołudniu w Wiedniu to złapią mnie zwykłe korasy.

A po co ??? 8O 8O 8O
Przecież jakies 30 km za Mikulovem zaczyna się świeżyzna w postaci pięknej autostrady omijającej Wiedeń :)
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 30.07.2010 20:05

aro_40 napisał(a):
jackiller napisał(a):Jedyne co planuję to na 90% objazd Wiednia przez Bratysławę. Obawiam się, że jak będę koło południa lub popołudniu w Wiedniu to złapią mnie zwykłe korasy.

A po co ??? 8O 8O 8O
Przecież jakies 30 km za Mikulovem zaczyna się świeżyzna w postaci pięknej autostrady omijającej Wiedeń :)

Masz racje tylko A5 nie omija Wiednia ale łączy się z A2 w mieście jak to Strabag potrafi budować u siebie a w Polsce niestety nie.Nie omija się Wiednia przejeżdża sie przez miasto w ciągu pół godziny.Ale i bez autostrady przez Wiedeń przejeżdżało sie bezproblemowo (idealne oznakowanie)teraz jest to znacznie szybciej

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone