Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda w konwoju.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 31.08.2005 09:12

Dzięki wszystkim :D
hudy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hudy » 04.09.2005 15:35

Witam ja jechałem ze znajomymi 19.08 do Zivogośćie i jechaliśmy w osiem samochodów i było wszystko ok, trzeba się tylko umieć dogadać co do trasy i komunikacji, a jechaliśmy samochodami tak różnymi jak nowy mercedes E klasa przez passata mondeo do transita i poloneza trucka.
pozdrawiam.
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 05.09.2005 09:56

hudy napisał(a):Witam ja jechałem ze znajomymi 19.08 do Zivogośćie i jechaliśmy w osiem samochodów i było wszystko ok, trzeba się tylko umieć dogadać co do trasy i komunikacji, a jechaliśmy samochodami tak różnymi jak nowy mercedes E klasa przez passata mondeo do transita i poloneza trucka.
pozdrawiam.

Bardzo ciekawe. Rozumiem, że nie mieliście żadnych elektronicznych gadżetów. Co masz na myśli "dogadać się co do komunikacji i trasy.Mógłbyś dać kilka wskazówek. Jak Wy to zoorganizowaliście?Dzięki z góry.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 05.09.2005 10:39

Zdecydowanie polecam krótkofalówki, nawet te z marketów. Osobiście używałem już dwa razy przy wyjeździe. Kupione na warszawskiej giełdzie elektronicznej przy ul. Wolumen. Mają możliwośc ustawiania podkanałów. W tym roku znajomi mieli marketowe bez tej możliwości. Wszystkie radiotelefoniki pracowały więc na głównych kanałach i było ok. Te zabaweczki nie służą do porozumiewania się na wielkie odległości. Ich zastosowanie to: "zwolnij zostaliśmy na światłach", zjeżdzamy na najbliższy postój" itp. Dodam, że prowadząc nasłuch po przyjeździe do celu można znaleźć nowych znajomych, słyszeliśmy Polaków, Niemców, Słowaków, Czechów. Dzieciaki również miały radochę czyli swój kanał - mieliśmy 6 radiotelefoników na 3 auta. Polecam zdecydowanie łączność między samochodami i jazdę w kupie.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone