Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jazda nocna z piatku na sobotę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Slawek7
Autostopowicz
Do Radkoski

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek7 » 13.07.2011 15:51

My również wyjeżdżamy z Wlkp. (Leszno) mniej więcej o 18-tej do Trogiru więc może po drodze się gdzieś miniemy.
Skoda Superb ale na warszawskich blachach
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 13.07.2011 16:03

Lelon napisał(a)::lol: skąd Ci do głowy przyszły kategorie II, IIb czy nawet III 8O Mazda 6 to zwykły kombiak należący do kategorii I. Ja jadę nieco wyższym autem (minivanem) i też jest to kategoria I.

:P
Nie wiem, - przyznaję - nie znam się ;) :P
No to jak I to jeszcze lepiej ;)
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 13.07.2011 16:37

My wyjeżdzamy około 15 22 lipca z Kielc kierując się na Koszce ,dalej przez całe Węgry i na Pag i wiem że śmigniemy na luzie - nie będe przecież na urlopie przejmował się czy przyjade o 9 czy 11 to bez znaczenia dla mnie i żaden kłopot (te zresztą zostawiamy w domu )...pozdrawiam wszytkich i szerokości i spokojnej jazdy ...
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 13.07.2011 17:18

bodzio_gdańsk napisał(a):My wyjeżdzamy około 15 22 lipca z Kielc kierując się na Koszce ,dalej przez całe Węgry i na Pag i wiem że śmigniemy na luzie - nie będe przecież na urlopie przejmował się czy przyjade o 9 czy 11 to bez znaczenia dla mnie i żaden kłopot (te zresztą zostawiamy w domu )...pozdrawiam wszytkich i szerokości i spokojnej jazdy ...

No właśnie, jak jest korek to mam czas oglądać krajobrazy ...
kaczmar01
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczmar01 » 13.07.2011 18:45

a mam jeszcze jedno pytanko.... rozmawiałem z kolega którym właśnie jest z w Chorwacji i przy granicy wymagali od niego paszportu :| ?? możliwe ? u mnie nie wszyscy mają paszport !! da radę na dowodzie wjechać ??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2011 19:07

A jak wygląda wjazd do Chorwacji z Słowenii z soboty na niedziele ?
Ostatnio edytowano 13.07.2011 19:47 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.07.2011 19:30

korse napisał(a):A ja wygląda wjazd do Chorwacji z Słowenii z soboty na niedziele ?

Witaj na forum :twisted:...

Bez zbędnych przyjemności...
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 13.07.2011 19:50

Od 10 lat z małymi przerwami startujemy w piątki i nigdy większej obsuwki nie było. Raz jak jeszcze nie było autostrady w okolicach Plitvic nas przytrzymała ulewa...

Pierwsza poranna kawusia w Dalmacji to już nasz rytuał i nieprawdopodobna przyjemność :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.07.2011 19:57

ubidigi napisał(a): Z piątku na sobotę i w sobotę duży ruch murowany.

Znasz 3 góralskie prowdy?
To co mówisz jest tą trzecia własnie.
Nie siej fermentu i nie mieszaj pani w głowie. 8)
tomano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomano » 13.07.2011 22:10

dobro jutro!

Chciałem wszystkich serdecznie przywitać, jestem nowy na forum nazywam się Tomek.
Forum czytam od kilkunastu dni, w piątek po pracy wybieram się do chorawcji, mam już wszystko obcykane, jadę przez zwardoń, słowację, "route 86", słowenię miasteczkami i chorwację, jadę pod namiot bo planuję wakacje średnio objazdowe pierwszym punktem będą Plitvice, załoga: żona i dwójka dzieci (8 i 12).
Jeśli ktoś wybierałby się w tym samym kierunku (chociaż część trasy) to możemy jechać w dwójkę, trójkę ?? startuję około 18:00 godziny. Na pewno byłoby raźniej, mam radio CB. generalnie większość urlopu planuję spędzić w bibinje. Jadę starym wozem tak że nie będę rozwijał mega prędkości (110-130max)
Jeśli komuś pasowałoby nasze towarzystwo chociaż w części podróży to polecam się.
W razie czego proszę pisać na pw.

pozdrawiam
tomano
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.07.2011 22:25

tomano napisał(a):dobro jutro!...mam już wszystko obcykane...

Jak o 23 przywitasz się w Cro w ten sposób to wzbudzisz zainteresowanie :wink: . Pozdrav.
tomano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomano » 13.07.2011 22:37

hehe

no parę zwrotów zapamiętałem z pierwszych wakacji (10 lat temu)
było to dobro jutro, koliko kosta i kruch po który lataliśmy codziennie do sklepiku, no ale koliko kosta to była podstawa

pozdrawiam
tomano
shadow1987
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1987 » 13.07.2011 23:51

To polecam ci się zapoznać :D ponownie ze zwrotami ..
http://www.rozmowki.slowka.pl/chorwacki_rozmowki.php

Ja w ten piątek startuje właśnie z warszawy koło 19 godziny ..
i zastanawiam się nad trasą alternatywną , pewnie przed granicą będę na CB pytał się jak sytuacja wygląd i jak korek to myślę aby odskakiwać na inne przejście ...
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 14.07.2011 08:56

Hej, my też wyjeżdżamy w piątek o 15 z Bielska, około północy powinniśmy być na granicy węgiersko-chorwackiej, w Sestanovac około 6 rano. Jedziemy na Bratysławę, następnie przez Węgry 86-ką do Kormed, następnie drogą 74 do starego przejścia w Letenye, a potem już autostradą do Sestanovac, miejsce docelowe Gradac.
Czy ktoś z Was przekraczał ok. północy granicę chorwacką i około 2 w nocy bramki Zagreb- Lucko???
W zeszłym roku w Lucko byliśmy ok. 14 i staliśmy w kilometrowych korkach, zastanawiam się jak to wygląda w nocy?
Ma ktoś jakieś doświadczenia???
radkoski
Croentuzjasta
Re: Do Radkoski

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 14.07.2011 16:45

Slawek7 napisał(a):My również wyjeżdżamy z Wlkp. (Leszno) mniej więcej o 18-tej do Trogiru więc może po drodze się gdzieś miniemy.
Skoda Superb ale na warszawskich blachach

Siemka Peugeot 308 srebrny (Gniezno)
Wyjazd ok 18-19
Warszawskie numery :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jazda nocna z piatku na sobotę - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone