Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jasna Vukman: Uwaga na wiadomości mail.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 05.06.2012 11:59

Przed chwilą otrzymałem wiadomość mail z adresu jassnavukman@yahoo.com o treści:

"I really hope this gets to you in time, I was robbed during my trip to Swansea,Wales,all my belongings including mobile phone and credit card were all stolen.I asked my bank to cancel my cards and place hold on my account to avoid unauthorized access. I need your help flying back home.

I am cash strapped at the moment. I've made contact with my bank but the best they could do was to send me a new card in the mail which will take 3-5 working days to arrive here. I need you to lend me some money to sort my self out of this predicament, i will pay back once i make it out of Swansea.

Western union is the fastest option to wire funds to me, let me know if you can help me with the funds i need so that i can send you the details you will need when sending the funds

I await your response

JASNA"

:roll:

Scenariusz rodem z polskich seriali...

Nie dajcie się zwieść.

Pozdrawiam.

:)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2012 15:38

Może kolega coś więcej powie. Czy zamawiał apartament u tej osoby ?????. Wiem jedno, że 3 lata temu zamawiałem u Pani Jasna Vukman z Trogiru apartament w Sevidzie i nie byłem rozczarowany. Korespondowałem z Alenem jej mężem. Z nią też się spotkałem i wiem, że na forum jest kilka osób, które zamawiały u niej apartament i były zadowolone. Czyżby ktoś się podszywał ?????
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 05.06.2012 15:49

Kontaktowałem się z tą Panią ok. m-ca temu- w żadnym wypadku nie oskarżam tej Pani. Napisałem (2h temu) do niej wiadomość mailową, ażeby ustosunkowała się do treści wiadomości, którą otrzymałem na swoją skrzynkę .

Adres mailowy, który używała Pani Jasna kontaktując się ze mną, różni się jedną literą od tego, który umieściłem powyżej.

Nie mam zamiaru wnikać, czy ktoś się podszywa czy nie pod pośredniczkę z Sevidu- ostrzegam tylko przed infantylną próbą wyłudzenia pieniędzy :wink:

Pozdrawiam.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2012 19:29

brzo1985 napisał(a):Kontaktowałem się z tą Panią ok. m-ca temu- w żadnym wypadku nie oskarżam tej Pani. Napisałem (2h temu) do niej wiadomość mailową, ażeby ustosunkowała się do treści wiadomości, którą otrzymałem na swoją skrzynkę .

Adres mailowy, który używała Pani Jasna kontaktując się ze mną, różni się jedną literą od tego, który umieściłem powyżej.
Nie mam zamiaru wnikać, czy ktoś się podszywa czy nie pod pośredniczkę z Sevidu- ostrzegam tylko przed infantylną próbą wyłudzenia pieniędzy :wink:

Pozdrawiam.

Czyli ktoś się podszywa, a to już sprawa dla organów ścigania.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.06.2012 19:45

Też dostałam dzisiaj dokładnie tego samego maila. Z Panią Vukman kontaktowałam się ostatni raz jakieś dwa lata temu.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 05.06.2012 22:02

Czyli ktoś się podszywa, a to już sprawa dla organów ścigania.

Jaką masz gwarancję, że to nie ta Pani?

Skąd by jakaś "obca" osoba miała adres do mnie i do koleżanki powyżej?

Ja napisałem do niej maila i do tej pory nie odpowiada.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 06.06.2012 07:05

Odpowiedź:

Hello!

I want to inform you that hacker broken my mail yesterday. If you receive mail from him, please ignore it and delete.

You can send me mails on thisL mail, but in case that you have problem with this mail, you can also send mail to my another mail:
m...........ka@yahoo.com

Thanks for understanding and best regards from Croatia

JASNA VUKMAN (00385 98 163 05 81)"

Tak czy siak śmierdzi mi to na kilometr, ale to tylko moje zdanie... (haker włamał się na jej skrzynkę, ale pisze z innego- podobnego- adresu? :roll:)

(Zdanie mojej partnerki: "Wał jak ch"", szukała frajera, a teraz próbuje się tłumaczyć")

Podtrzymuje :roll:
Ostatnio edytowano 06.06.2012 13:09 przez brzo1985, łącznie edytowano 1 raz
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 06.06.2012 08:10

Ja też takie coś dostałem :twisted: UWAGA!!!
atands
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atands » 06.06.2012 12:17

brzo1985 napisał(a):Odpowiedź:

with this mail, you can also send mail to my another mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Podtrzymuje :roll:

raczej sądzę że nikt nie jest na tyle głupi, żeby rozsyłać takie maile do klientów - z pewnością haker. Żeby nie utrudniać tej kobicie życia usuń proszę jej drugi adres email - bo zaraz z niego też będzie chodzić spam do całego świata :)
olgrem
Podróżnik
też dostałam rano

Nieprzeczytany postnapisał(a) olgrem » 06.06.2012 14:06

witam
też dostałam rano takiego maila, na szczescie nie rezerwowałam u tej Pani apartamentu, wysyłałam tylko zapytanie.
Co dziwne podpis pod mailem w sprawie pieniędzy jest taki sam jak pod mailami w których pisała mi o apartamencie, czyli "JASNA" to też haker podrobił?
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 07.06.2012 13:54

tez dostałam wiadomość od tej pani i jest to o tyle dziwne ,że ja nie znam kobiety 8O 8O 8O ,nigdy nie wysyłałam do niej żadnego zapytania :roll:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2012 14:24

forum/viewtopic.php?p=915639#915639 może tu został znaleziony?
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 07.06.2012 15:16

Rysio napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=915639#915639 może tu został znaleziony?

no co ty 8O Cromaniak 66 to Yasna :?: :?: :?:
ale się porobiło 8O
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2012 20:28

Chodzi mi raczej o to że podałaś adres meilowy na forum :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2012 20:36

A już myślałem, że chodzi o Jasminę Mandić, która uważa, że w Sevid wszystkich zna - omijajcie tą kręciarę szerokim łukiem bo mało kto zna ją w Sevid :D
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone