Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jan Paweł II za szybkim przyjęciem Chorwacji do Unii

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 24.12.2004 00:39

Ha,ha,Piotrze ,właśnie miałem napisać,że Cię tu na forum jakaś Środa atakuje,czy inny Michnik.
Może jednak Polacy całkiem nie zgłupieją.
Bądźmy dobrej myśli,ale na wyznawców rewolucji antyfrancuskiej i jej córki październikowej trzeba pioruńsko uważać.
Wesołych Świąt!
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 27.12.2004 09:09

..widac co wam dalo wejscie do UE namiast sie cieszic Swientami i dzielic oplatkem :( wi teras o rodakow Francuzow sie kucicie. :lol: ...
..oj chiba sie rozleci ta Unia...komuna bila tez sie rozleciala :wink: ..tylko ze i tym razem Polaci bendo na barikadach i z jednej i drugej stroni. Chorwaci narud tez z fantazja bendo miali podobnie. Ale mi w UE jusz jesteszmi bo wszistko podrozalo pod WAS :twisted:
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 27.12.2004 09:35

Leonie co Ty piszesz ?
ja jestem za tym, żeby Unia wchłonęła Was jak najszybciej właśnie z powodu ...cen ! Mam nadzieje , że one po wejściu do unii własnie opadną !
s3
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 27.12.2004 22:01

A ja za tym by jak najszybciej rozwiazac Unie i reaktywowac EWG.

Piotr
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 27.12.2004 23:07

Leon,nie bój się,jak unia ma zdechnąć to i tak zdechnie.
Jeżeli będziemy bystrzy jak Irlandczycy to nam się opłaci,a jak nie...
No cóż,demokracja to rządy motłochu, a motłoch wybiera tego co mu więcej obieca.Dobrze,że bracia Ukraińcy pogonili tego ruskiego szpicla,ale jak Juszczenko każe im pracować zamiast rozdawać lewe renty i inne kuroniówki,to za cztery lata Janukowycz będzie rządził jak nic(komuno wróć,za Kuczmy i Breżniewa było lepiej).
A ten worek z unijnymi pieniędzmi coraz mniejszy i tylko bystrzy skorzystają.Za parę lat trzeba już będzie się podzielić z Rumunami i Bułgarami,a "nasi" towarzysze zaplanowali sobie wiele lat u brukselskiego cycka.
J a jednak dalej mam nadzieję ,że tam złodziejstwo mniejsze i mamy szansę,że tamci "naszych" w tym procederze ograniczą.Chyba,że to nasi nauczą tamtych jeszcze bardziej kraść,to też możliwy wariant.W końcu nawet niemieckich policjantów nauczyliśmy brać w łapę.Wtedy unia zdechnie i nawet żal po niej nie zostanie.
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 28.12.2004 07:51

Chyba nikt nie ma watpliwości o jakiej unii mówił Papież.A i tak chyba lepsza nie doskonała unia niż powtórka z historii XXw czy chociażby wczorajszy film w tvp1 o Vukowarze.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 28.12.2004 08:07

Dokładnie zgadzam się z Puntem:) Jka nie oceniając Unii Europejskiej jest to system rządów oparty na demokracji i prawach człowieka. Unia Europejska to gwarant że nie będzie rozwiązywania konfliktów w Europie w taki spsoób w jaki czyni to Putin w Czeczenii czy wspomniany wczorajszy film o Vukovarze. Dla nas jako turystów otwarcie granic i wspólnota europejska w znaczny sposób ułatwiło nam to podróżowanie....
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 28.12.2004 13:51

wy znowu na powarzno :lol: :lol: :lol:
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 28.12.2004 14:27

Leon ,która jest u ciebie godzina ?chyba chcesz być pierwszy w 2005roku.pozdrawiam.edek
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 28.12.2004 14:29

Przepraszam to nie twój zegar zle chodzi 14.30jest
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 28.12.2004 20:58

Unia jest do dupy.
cyt.Leonie co Ty piszesz ?
ja jestem za tym, żeby Unia wchłonęła Was jak najszybciej właśnie z powodu ...cen ! Mam nadzieje , że one po wejściu do unii własnie opadną !
:P :P :P :P :P
alem sie uśmiał.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 31.12.2004 17:10

A niby dlaczego Unia ma zapobiec konfliktom w stylu rozpadu Jugosławii. Właśnie wszystko zmierza by taką "Jugosławię zrobić" a rozpad też wtedy może okazać się podobny. To wszystko co teraz w Unii już przerabiano w Jugosławi. Klajstrowanie na siłę różnic, walka z "nacjonalizmami", łączenie w jednym państwie regionów o bardzo różnym poziomie rozwoju( np. wtedy Kosowo-Słowenia teraz Polska-Niemcy), zamykanie ust inaczej myślącym, wspólna waluta tylko bez wspólnych zasad (wtedy Serbia mogła bezkarnie wyemitować więcej Dinarów a teraz Francja i Niemcy mogą olać Pakt Stabilizacyjny). W sumie nie wygląda to dobrze a wbrew temu co myślą naiwni nikt jeszcze nie wymyślił szczepionki na ludzkie okrucieństwo i uleganie przez durne masy głupim i złym politykom.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 03.01.2005 10:43

punto2 napisał(a):Chyba nikt nie ma watpliwości o jakiej unii mówił Papież.A i tak chyba lepsza nie doskonała unia niż powtórka z historii XXw czy chociażby wczorajszy film w tvp1 o Vukowarze.

To jak Unia broni przed "powtórka z historii XXw" widac bylo po postawie Unii w czasie konfliktu Balkanskiego... przygladali sie eksterminacji ludzi i rzezi na Balkanach.... i dopiero zbawienna ingerencja USA poprzez naloty na Serbow polozyla temu kres.....
Europie wydaje sie ze poradzi sobie sama.... ale wydarzenia schylku XX wieku pokazaly ze niczego sie nie nauczyla.... postawa takiej Francji w sprawie Balkanów czy Iraku jest porazajaca i pokazuje ze woli robic interesy z dyktatorami niz kierowac sie przyzwoitoscia i ze szybko zapominaja kto im dal Wolnosc... bo oni nawet nie chcieli walczyć za wlasny kraj.

Pozdrawiam w Nowym Roku
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 03.01.2005 11:29

Wobec powyższych opinii ja" jestem za a nawet przeciw ".
Pozdrawiam w Nowym Roku. :D
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 03.01.2005 20:52

Łukasz napisał(a):A niby dlaczego Unia ma zapobiec konfliktom w stylu rozpadu Jugosławii. Właśnie wszystko zmierza by taką "Jugosławię zrobić" a rozpad też wtedy może okazać się podobny. To wszystko co teraz w Unii już przerabiano w Jugosławi. Klajstrowanie na siłę różnic, walka z "nacjonalizmami", łączenie w jednym państwie regionów o bardzo różnym poziomie rozwoju( np. wtedy Kosowo-Słowenia teraz Polska-Niemcy), zamykanie ust inaczej myślącym, wspólna waluta tylko bez wspólnych zasad (wtedy Serbia mogła bezkarnie wyemitować więcej Dinarów a teraz Francja i Niemcy mogą olać Pakt Stabilizacyjny). W sumie nie wygląda to dobrze a wbrew temu co myślą naiwni nikt jeszcze nie wymyślił szczepionki na ludzkie okrucieństwo i uleganie przez durne masy głupim i złym politykom.

Podzielam zdanie kolegi. :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jan Paweł II za szybkim przyjęciem Chorwacji do Unii - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone