Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jan Paweł II

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.04.2005 18:41

arten napisał(a):Brak słów.Nauka Jana Pawła II była trudna i prosta zarazem , wymaga wielkiego wysiłku intelektualnego.Koncentracja Jego myśli jest olbrzymia i dlatego wymaga tygodni,miesięcy i lat by wszystko pojąć z czym mieliśmy do czynienia.To był Papież na koniec 3-go tysiąclecia a nie drugigo -do wszystkiego trzeba dojrzeć....

Tak 26 lat pontyfikatu to mało,jak się patrzyło tylko na obrazki.
Tu nie trzeba żadnego wysiłku intelektualnego.Trzeba tylko chcieć.
Chodzi o bardzo prostą rzecz.

Świadomość życia.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.04.2005 20:23

Myślę, że jest to wyjatkowy temat i nie ma tu miejsca na pseudofilozoficzne wywody i dywagacje czy tudzież próby wybielenia się , dyskrymionowania innych osób na forum. Tu jest miejsce dla prostych ludzi, którzy wychowali się w wierze katolickiej i wyrażają swoje przywiazanie do praw głoszonych przez Jana Pawła II. Nic nie poradzę, że tyle jest zła i obłudy na świecie. Niech każdy zajmie się swoją osobą, własną rodziną i samokrytyką, a nie szukaniem błedów u innych lub jeszcze gorzej zaśmiewaniem się z innych, podważaniem ich komentarzy. Najgorzej jest kiedy wady widzi się u innych, ale nie u siebie, a dotyczy to w większości osób o dziwo podobno wykształconych i inteligentnych. Dobranoc
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 03.04.2005 20:31

Bywam tu rzadko ale może to i dobrze...
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 03.04.2005 20:59

darek1 napisał(a):Myślę, że jest to wyjatkowy temat i nie ma tu miejsca na pseudofilozoficzne wywody i dywagacje czy tudzież próby wybielenia się , dyskrymionowania innych osób na forum. Tu jest miejsce dla prostych ludzi, którzy wychowali się w wierze katolickiej i wyrażają swoje przywiazanie do praw głoszonych przez Jana Pawła II. Nic nie poradzę, że tyle jest zła i obłudy na świecie. Niech każdy zajmie się swoją osobą, własną rodziną i samokrytyką, a nie szukaniem błedów u innych lub jeszcze gorzej zaśmiewaniem się z innych, podważaniem ich komentarzy. Najgorzej jest kiedy wady widzi się u innych, ale nie u siebie, a dotyczy to w większości osób o dziwo podobno wykształconych i inteligentnych. Dobranoc

darek1 napisał
Wysłany: 02-04-2005 22:14 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ciężko na sercu, och Matko jak bardzo ciężko, jakaż to żałoba dla nas Polaków, przez ćwierć wieku błogosławił Polski lud. Kto go nam zastąpi ?. Odszedł ze stolicy apostolskiej do nieba. Do nieba , które jest błekitne i piękne, do nieba w którym tak często przebywam. Może uda mi się go tam pewnego dnia spotkać i pozdrowić od croforum. Dobranoc
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.04.2005 21:14

Prot stałeś się bardzo nudny w tym temacie. Co ty chcesz osiagnąć. Zachowujesz się chłopcze jak rozwydrzone dorastające dziecko. Powiem dosadniej jak gówniarz. Przepraszam innych na forum , ale niektórym to jeszcze mleko pod nosem. Życzę zdrowia Panie Prot bo na rozum za póżno.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 03.04.2005 21:16

aaa
Ostatnio edytowano 09.07.2005 09:09 przez Prot, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.04.2005 21:20

Ty nie jesteś Prot prostym człowiekiem, ty jesteś ograniczonym umysłowo człowiekiem, czyli patrz: Debilem. Bez komentarza Dobranoc
DJ Bobo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DJ Bobo » 03.04.2005 21:24

Czy Ty darku1 ,czy Ty Procie i inni podobni Wam na tym forum ?
Nie moglibyście sobie znależć innego forum?
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.04.2005 22:00

..kochani Polaci w tym smutku ze odszedl Papierz Polak jesteszmy z wamy....
..zostawil nam wiele do, zrozumienia i zrobienia a ze by jego 25-letny pontifikat nie poszed na marno....
Jest wielkim ojcem Polakow, reformatorem kosciola, europi i Swiata, pewen milosci, z olbrzimia karizma. Jestem dumni ze zyle w jego czasach, ze dzisz na kazdim kroku slisze o jego wielkosci, dobroci i milosci. Jestem dumni ze choc troszke znam Polski i Polske skant pochodzi Papa. Jestem tagze dumni ze jestem Chorwatem bo Papierz nas tez lubil jak i my jego.... Smutek w Chorwacji jest duzi, choc tego w Polskich mediach nie widac.....
Czymajcie sie zdrowo i posluchajmi choc troche tego co nam Papierz mial do przekazaniach, a bedziemy dobrymi kolegamy, ojcamy, mezamy, lekazamy, naucicielamy, prawnikamy...czy musial umrzec jak Jezus ze by mu uwierzic?.....
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 03.04.2005 23:43

Panowie! w szczególności darek1!
Odłóżcie te teksty przynajmniej do końca żałoby narodowej. :cry:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 04.04.2005 12:02

(*)(*)(*)...
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 04.04.2005 13:15

" A przecież nie cały umieram . To co we mnie niezniszczalne trwa !
Teraz staję twarzą w twarz z Tym który Jest !. " - Jan Paweł II - Tryptyk Rzymski.
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 04.04.2005 17:24

Żegnaj!

Będę robił wiele, żebyśmy spotkali się po drugiej stronie :cry:

[i]
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.04.2005 20:24

Trochę ciszy................
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 04.04.2005 23:08

Dlaczego tyle w Was nienawiści??!! Nie wszyscy pojęli cokolwiek z nauki Ojca Świętego, a szkoda.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jan Paweł II - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone