Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jan Paweł II

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 03.04.2005 11:48

[/q
Ostatnio edytowano 22.05.2007 20:59 przez banko, łącznie edytowano 1 raz
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 03.04.2005 14:17

Krakuscity , może to co się stało da Ci inne spojrzenie na ludzi ... Darek 1 , Tobie tez tego zyczę ... popatrzcie dalej niż tylko slogan NASZ PAPIEŻ - POLAK , zacznijcie żyć zgodnie z prawdami , które ten WIELKI CZŁOWIEK głosił , w Andrzeju też jest człowiek , i tylko człowiek ....
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.04.2005 14:57

bazyl napisał(a):Krakuscity , może to co się stało da Ci inne spojrzenie na ludzi ... ....
liczba mnoga? Niech Andrzej zachowuje się jak człowiek...normalny.

Tu jest temat: "Jan Paweł II" Zapomniałeś?

Reszta bez komentarza...
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 03.04.2005 15:20

zawodowiec napisał(a):A ja sobie pomyslalem ze teraz nasz Karol moze znajdzie troche czasu zeby pograc w pilke, pochodzic po gorach i pojezdzic na nartach...

... i popływać kajakiem... po niebieskich rzekach i niebieskich jeziorach.
Pomyśli wtedy o spływach po rzece Krutynii, o pięknych mazurskich jeziorach, klasztorze kamedułów nad Wigrami i o tych wszystkich ludziach, których spotykał na swych drogach.
Łza Mu się zakręci w oku ze wzruszenia.
Popatrzy na Ziemię i...
... gdy zobaczy, że rozkwita między ludźmi Miłość, że panuje Pokój, gdy zobaczy, że ludzie na oścież otworzyli Chrustusowi drzwi swoich serc...
... rozraduje się Jego serce.

Lecz gdy zobaczy, że ludzie zapomnieli Jego nauczanie, dążą do bogactwa, do władzy, do sławy za wszelką cenę, poniżając i depcząc innych, a zwłaszcza braci swych najmniejszych...
...zasmuci się...
i... będzie błagał Boga o zmiłowanie, o miłosierdzie, o łaskę... dla ludzi, dla świata.

...

Pewnie, że jest smutno...
Ne lękajmy się! Otwórzmy drzwi Chrystusowi!
To najpiękniejszy dar, jaki możemy ofiarować naszemu Papieżowi - Temu, który już jest w Domu Ojca.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 03.04.2005 15:27

Jak ktoś wczoraj po Tej chwili powiedział teraz lepiej milczeć niż mówić/pisać...
Zabieram tylko głos w jednej sprawie - jest mi strasznie przykro że wygląd tego forum i portalu jest taki jak przed Tą chwilą...Jeśli chocby likwidacja kolorów byla dla administratora zbyt wielkim wysiłkiem to nie mógł zamiast forum umieścić planszy wiadomej treści-tak jak zrobiło to większość wortali i forów w sieci ????????????????????????
Jako osoba emocjonalnie związana z tym forum nie mogę tego pojąć tak samo jak nie mogę pojąć tego że parę godzin po Tym wydarzeniu co niektórzy beztrosko pisują o kempingach, dojazdach, miejscowosciach....
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 03.04.2005 15:42

Kazdy po swojemu to wszystko odbiera. Maciej rozumiem Cie, mi tez jest smutno. Ale mysle ze On nie oczekuje od nas rozdzierania szat tylko zebysmy byli dla siebie nawzajem po prostu dobrzy i zyczliwi...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.04.2005 15:54

Maciej napisał(a):Jak ktoś wczoraj po Tej chwili powiedział teraz lepiej milczeć niż mówić/pisać...
Zabieram tylko głos w jednej sprawie - jest mi strasznie przykro że wygląd tego forum i portalu jest taki jak przed Tą chwilą...Jeśli chocby likwidacja kolorów byla dla administratora zbyt wielkim wysiłkiem to nie mógł zamiast forum umieścić planszy wiadomej treści-tak jak zrobiło to większość wortali i forów w sieci ????????????????????????
Jako osoba emocjonalnie związana z tym forum nie mogę tego pojąć tak samo jak nie mogę pojąć tego że parę godzin po Tym wydarzeniu co niektórzy beztrosko pisują o kempingach, dojazdach, miejscowosciach....

A po co wogóle masz chęć włączania komputera w tych dniach?
Idz na modlitwy jak nie umiesz być ,,beztroski''.
I po co likwidować kolory.Świat nie zmienił kolorów.
Drzewa są zielone .Ptaki spiewają.Rzeki płyną.
A tak wogóle to nie chce mi się więcej twojej wypowiedzi komentować.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.04.2005 16:01

Maciej napisał(a):Jak ktoś wczoraj po Tej chwili powiedział teraz lepiej milczeć niż mówić/pisać...
.

Macieju wysłałem w tej sprawie maila dziś rano . Potem prosiłem MP i on porozumiał się z jednym z administratorów i przekazał moją prośbę o zmianie szaty graficznej. Czułem to samo co Ty, a na dodatek w tym wątku i w takiech chwili ktos mnie tu poucza.
Pozdrawiam
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.04.2005 16:03

bazyl napisał(a):Krakuscity , może to co się stało da Ci inne spojrzenie na ludzi ... Darek 1 , Tobie tez tego zyczę ... popatrzcie dalej niż tylko slogan NASZ PAPIEŻ - POLAK , zacznijcie żyć zgodnie z prawdami , które ten WIELKI CZŁOWIEK głosił , w Andrzeju też jest człowiek , i tylko człowiek ....

Dzieki Bazylu.Byłem trzy razy w Rzymie i trochę sie napatrzyłem.
Najwazniejsze jest zdjęcie.Ci co mają mocne łokcie to byli przy balaskach.
Zdjęcie z Papą.Pokaże sie rodzinie .Pokaże się znajomym.Im bardziej przy Papiezu tym bardziej religijnym sie jest tak niektórzy myślą.
Ale tak wogóle można na piegrzymce być wrednym,kląć,pić,być zawistnym ,mięć innych w głębokim poważaniu.
Najwazniejsze jest zdjęcie.
A przebaczenie .O !!!.Prawdziwy ,,chrzescijański'' pielgrzym nigdy nie przebacza.Nawet wbrew nauce Jana Pawła II.Bo prawdziwy chrześcijanin polski ma swoje Ja i nikomu kto mu się niepodoba nie odpuści.Amen.
Pan Janek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pan Janek » 03.04.2005 16:04

CAŁY ŚWIAT W ŻAŁOBIE!

Ojciec święty odszedł do PANA!
Módlmy się o to aby jak najwięcej ludzi wzięło do serca jego nauki i starało się naśladować jego ludzką postawę!
Od tego zależą dalsze losy świata!
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.04.2005 16:06

krakuscity napisał(a):
.

Macieju wysłałem w tej sprawie maila dziś rano . Potem prosiłem MP i on porozumiał się z jednym z administratorów i przekazał moją prośbę o zmianie szaty graficznej. Czułem to samo co Ty, a na dodatek w tym wątku i w takiech chwili ktos mnie tu poucza.
Pozdrawiam

Hipokryta.Nic więcej już o Tobie tu nie napiszę.
Pozdrav.
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 03.04.2005 16:11

Nawet dzisiaj nie stać Was na to żeby sobie odpuścić ?
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.04.2005 16:36

jacol8 napisał(a):Nawet dzisiaj nie stać Was na to żeby sobie odpuścić ?

Jacol .Jacol .Mogłeś sobie odpuścić i nic tu nie wpisywać.
Dziś dzień jak dzień .Pogodny.Słoneczny.Ciepły.
arten
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arten » 03.04.2005 17:04

Brak słów.Nauka Jana Pawła II była trudna i prosta zarazem , wymaga wielkiego wysiłku intelektualnego.Koncentracja Jego myśli jest olbrzymia i dlatego wymaga tygodni,miesięcy i lat by wszystko pojąć z czym mieliśmy do czynienia.To był Papież na koniec 3-go tysiąclecia a nie drugigo -do wszystkiego trzeba dojrzeć....
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 03.04.2005 18:32

... niektórzy nigdy nie dojrzeją i nie pojmą ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jan Paweł II - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone