Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaky sa to ludzie !

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vedran Lekic
Croentuzjasta
Jaky sa to ludzie !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 15.06.2006 12:16

Co wlasciciel moze mysle o gosciu ktory pisze jednorazowo do 100 domow taky sami email..

Na przyklad, gosc pisze maila:

Dzien dobry.czy macie w tym i tym okresie wolny apartment dla tyle i tyle osob..

Potem gosc dostanie otpowiedzi: mamy wolny apartment

potem gosc pyta: a w ktorym to domu jest wolny apartament... moim zdaniem to wariaci..

Moj klient wlasicie dzowni do mnie i pyta

czesc Vedran...pisal gosc czy mam wolny apartament.. Otpowiedzialem do niego ze mam wolne..a on znow odpisuje " a gdzie co panstwo macie wolne." czy to idiot...bo tylko z jedne stornie internetowe mog do mnie napisac emaila.. 8O
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.06.2006 13:07

Nie Vedran. To desperat 8) , który myśli, że jak zrobi ankietę w 100 miejscach, to na końcu zaoszczędzi 30 do 50 euro przy 2-tygodniowym wyjeździe. Dobrze, że to maile, a nie faxy czy telefony. Wtedy oszczędności szlag by trafił. Pociesz się, że nie tylko Polacy tak robią.

Pozdrawiam

FUX
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 15.06.2006 13:18

a mnie to się tak jakoś trafia, że wgóle nikt nie odpowie...:(
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 15.06.2006 13:34

Vedran Lekic napisał(a):Co wlasciciel moze mysle o gosciu ktory pisze jednorazowo do 100 domow taky sami email..
Dzien dobry.czy macie w tym i tym okresie wolny apartment dla tyle i tyle osob..
potem gosc pyta: a w ktorym to domu jest wolny apartament... moim zdaniem to wariaci..
czesc Vedran...pisal gosc czy mam wolny apartament.. Otpowiedzialem do niego ze mam wolne..a on znow odpisuje " a gdzie co panstwo macie wolne." czy to idiot...bo tylko z jedne stornie internetowe mog do mnie napisac emaila.. 8O

FUX napisał(a):To desperat icon_cool.gif , który myśli, że jak zrobi ankietę w 100 miejscach, to na końcu zaoszczędzi 30 do 50 euro przy 2-tygodniowym wyjeździe

To chyba nie do końca tak jest. Jeżeli ktoś szuka apartamentu dopiero w czerwcu to dosc normalne jest ze wysyła naraz do bardzo wielu apartamentów zapytania licząc że coś znajdzie. Zauważ Vedranie że wielu właścicieli jak już ma komplet to nawet sie nie fatyguje zeby odpisać ze miejsc brak. Co do tych pytań o miejsce gdzie jest apartament... no cóż.... w kazdym narodzie są ludzie mniej i bardziej rozgarnięci :wink: :wink: :wink:
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 15.06.2006 13:53

Tomek O. napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):Co wlasciciel moze mysle o gosciu ktory pisze jednorazowo do 100 domow taky sami email..

FUX napisał(a):To desperat icon_cool.gif , który myśli, że jak zrobi ankietę w 100 miejscach, to na końcu zaoszczędzi 30 do 50 euro przy 2-tygodniowym wyjeździe

To chyba nie do końca tak jest. Jeżeli ktoś szuka apartamentu dopiero w czerwcu to dosc normalne jest ze wysyła naraz do bardzo wielu apartamentów zapytania licząc że coś znajdzie. Zauważ Vedranie że wielu właścicieli jak już ma komplet to nawet sie nie fatyguje zeby odpisać ze miejsc brak. Co do tych pytań o miejsce gdzie jest apartament... no cóż.... w kazdym narodzie są ludzie mniej i bardziej rozgarnięci :wink: :wink: :wink:

Dla mnie tez normalnie ze ludzie wysylaja zapytanie na kilka domow..ale jest normalnie ze ludzie i zanotuja gdzie wysylali...Ja wiem jak to jest..ale naprawde jak wlasciciel dostanie otpowiedz " a gdzie to jest wolne miejsce " co ma pomyslec
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 15.06.2006 17:10

Ja tak robię na przykład. Wysłałem sporo choc do 100 to się nawet nie zbliżyłem :) maili z zapytaniem o wolne miejsca. Jest spore prawdopodobieństwo Vedran, ze do Ciebie też he he.
O ile dostałem odpowiedź, to zawsze odpisywałem czy odpowiedź była dla mnie wygodna czy nie. No i oczywiście miałem świadomośc gdzie piszę:)
porschak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porschak » 15.06.2006 17:24

Vedran, a masz wolny apartament dla 2 osób około 4-14 lipiec? Szukamy pilnie takiego.
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 16.06.2006 08:05

hihi no ładnie :roll:
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 16.06.2006 08:55

Wiesz Vedran, ja myślę, że ten własciciel co do Ciebie rzekomo pisał o zaistnialej sytuacji to jakis bardziej niespełna rozumu niż ten czlowiek co się pytal o lokalizację. Po pierwsze niektorzy nie mają czasu dokonywać długich analiz ofert i wysyłają spontanicznie bez zaznaczenia gdzie wyslali. Podejrzewam, ze niektorzy robią to w pracy i również mogą nie mieć czasu, zeby później odnaleźc takiego czlowieka w Internecie i łatwiej im wysłać ponowne zapytanie. Generalnie jeśli temu wlaścicielowi tak wielki problem sprawia odpisanie to niech nie robi łaski, najwyżej straci klienta i na drugi raz nauczy się bądź zmusi do odpowiedzi. Wogóle śmieszy mnie, że jakiś własciciel zajmuje sie takimi nieistotnymi pierdołami. Może niech podszkoli angielski to nie będzie miał problemów z udzielaniem wielu informacji. :D

pozdrawiam
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 16.06.2006 09:17

W pelni zgadzam sie z Mallena!
Ponadto wydaje mi sie,ze ten czlowiek co pisal do Vadrana powinien dostac od niego opieprz! Skoro Vadran czy ktos inny postaral sie o umieszczenie jego oferty gdzies tam w necie, lub chocby nawet sam ja gdzies umiescil, to chyba spodziewal sie kontaktu??
Skoro jakis turysta przeszukuje zasoby sieci w poszukiwaniu oferty i znajduje ta oferte"tego-kogos" to "ten-ktos" powienien byc zadowolony,ze wzbudza czyjes zainteresowanie a nie smucic sie ,ze je wzbudzil ... to chyba jakas paranoja albo slepy ped za zyskiem.
moge to sobie wytlumaczyc w ten sposob ,ze "ten-ktos chorwat" jest smutny,ze turysta jeszcze nie zarezerwowal u niego pobytu tylko nadal smie szukac innej oferty!!!
...chyba nadal uslugodawcy sa dla turysty , a nie turysci dla uslgodawcow????....
Helenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Helenka » 16.06.2006 13:38

też jestem zdania, ze temu-komus to się w d.... poprzewracało, komu on łaskę robi ? :)
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 16.06.2006 19:26

laski to on nikomu nie robi ale troszke nienormalnym jest zachowanie jakie prezentowal gosc pytajacy sie o kwatery. chyba, ze na codzien bywa taka nierozgarnieta osoba - wtedy ma wytlumaczenie :P
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 23.06.2006 12:23

Miałam nic nie pisać ale ...... zmienilam zdanie :))

Ja czegoś tu nie rozumiem. A tak się składa że mam do czynienia na codzień z tym samym biznesem, tylko w polskim wydaniu.

Ludzie szukający noclegów , załtwiający kwatery faktycznie często wysylaja hurtowo zapytania. Często też nie wiedzą dokładnie do kogo wysłali bo nie notujemy sobie przecież każdego apartamentu , nazwy, adresu do ktorego wysłaliśmy majla. To jest NORMALNE.

Ale wróćmy do Chorwacji .....

Ostatnio dostałam odpowiedź od chorwackiego apartmantu, parę słów że jest wolny i jak chce to numer konta bla bla bla.... Właściciel nie raczył się nawet podpisac nazwiskiem nie mówiąc już o załączeniu pod odpowiedzią mojego majla ( odpowiadał przecież na mój list, dla mnie to oczywiste że sie cytuje poprzednią wiadomość). Po godzinie doszłam kto to porównując adresy majlowe stron z kwaterami, ale nie było to takie proste.

Zamiast narzekać na pytających ( potencjalnych klientów ) i bezmózgowie to proponuje najpierw zacząć do spojrzenia na siebie. Często korespondencja z właścicielami apartamentów też pozostawia dużo do życzenia. Oczywiście znam i wzorowe podejście , znam i inne. Nie generalizuje tylko mówie że bywa baaaaardzo różnie.

Ja przyzwyczaiłam się że "klient ma zawsze rację". Prawda jest taka że jak ktos się zniechęci to nie weźmie kwatery i wtedy w plecy ma właściciel. A co by się stało jakby w majlu było " piszę z tego i tego apartamentu, adres, telefon w podpisie, nazwisko i wszystkie namiary" . Jak nawet klinet pyta o to co jest napisane na stronie dwa razy, to co ? Przecież ja ( jako osoba wynajmująca ) jestem od tego żeby mu odpisać i jeszcze zachęcić.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 23.06.2006 12:54

Popieram Cie ( Was), klient nasz pan, klient ma zawsze racje etc.
Przeciez my jestesmy dla kwaterodawcow, a nie oni dla nas- tak mi sie wydaje przynajmniej....
P.S.
Jako, ze wszystkich staram sie zrozumiec to i rozumiem Twoja ( Verdana) irytacje, ze zdarzaja sie rozne maile, ale ze zalisz sie sie tutaj Jacy to sa ludzie to juz zakrawa na bezczelnosc, ale to w koncu Twoja sprawa, Twoje kwatery i wogole jak wyczytalam ostatnio cala wyspa Ciovo Twoja:)
K
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 23.06.2006 13:05

i ty masz rację, i ty masz rację, i ty masz rację .... :)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje