Taa, ale płyt betonowych zostało KILKA kilometrów koło Brna
Jak ktoś nie jedzie na Breclav lub z Brna na Pragę, to nie ma najmniejszych podstaw do narzekania
To raczej jest teraz jedna z urban legends
wafel napisał(a):może i sytuacja z płytami się poprawiła, ale liczba zwężeń, remontów i jakość ich oznakowania przeraża. Następnym razem wybieram wariant słowacki (Czechy przejechane dziś w nocy)
yzedef napisał(a):Odgrzebuje temat . Pamiętam że jak rok temu jechałem/wracałem do CRO to w duchu sobie mówiłem że mam już dosyć tych Czeskich autostrad i tych co chwila remontów i ograniczeń... ciekawe jak w tym roku będzie to wyglądać bo jak patrzę na google maps to parę punktów dalej w remoncie, mam w rażenie że my w stosunku do Czechów pod tym względem zdecydowanie lepiej działamy.
piotrulex napisał(a):Tia, bo mamy zdeeeeecydowanie młodsze autostrady.
Jak ta w Czechach, którą jeździmy już miała pierwsze oznaki starości to u nas była pewnie tylko A4 Kraków-Katowice
Jak jechałem tym odcinkiem kilka dni po otwarciu to już fragmenty poprawiali i remontowali a i taki stan jest do dnia dzisiejszego
yzedef napisał(a):Odgrzebuje temat . Pamiętam że jak rok temu jechałem/wracałem do CRO to w duchu sobie mówiłem że mam już dosyć tych Czeskich autostrad i tych co chwila remontów i ograniczeń... ciekawe jak w tym roku będzie to wyglądać bo jak patrzę na google maps to parę punktów dalej w remoncie, mam w rażenie że my w stosunku do Czechów pod tym względem zdecydowanie lepiej działamy.
yzedef napisał(a):
To wiadomo ale mi chodziło o to że gorzej się piep... z tymi remontami niż my, zresztą fuszerki w nowych obiektach też są u nich znane. Zastanawiam jednak fakt jak to będzie wyglądało w wakacje ? macie jakieś ich plany ?, jak z drogą na Breclav... wątpie aby całość już ogarnęli ale może niewiele im zostało.
euromissile napisał(a):Z kolei jadac na cieszyn i dalej na zyline to na czechach dzialaja tez z jakas alternatywna droga bo blota jak diabli na odcinku triniec lyzbice- hradek i wolniej to idzie nic powinno. W razie co to mozna udezyc objazdem na makow i wyleciec na autostradzie w bytcy. Droga nie jest zla troche gorek podjazdow zjazdow ale daje sie rade
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi