Jest OK
Koło Brna są resztki betonowych płyt, ale je likwidują i jest tam ograniczenie prędkości
pawers napisał(a):Cześć,
Jak wygląda obecnie stan nawierzchni, szczególnie interesują mnie te nieszczęsne płyty.
pawers napisał(a):Cześć,
Jak wygląda obecnie stan nawierzchni, szczególnie interesują mnie te nieszczęsne płyty.
Eloy1976 napisał(a):Aktualnie przejazd przez Czechy jest irytujacy. Niby autostrady, niby dozwolone 130 km/h, a co chwile roboty drogowe, zwezenia i ograniczenia do 80 km/h badz nawet do 60 km/h, takze nie ma co sie nastawiac na szybkie przejechanie naszych poludniowych sasiadow.
euromissile napisał(a):
Ale pomysl co bedzie za rok dwa
Wskoczysz w Bohuminie ziewniesz dwa razy a tu juz przejscie z Austrią
Lednice napisał(a):euromissile napisał(a):
Ale pomysl co bedzie za rok dwa
Wskoczysz w Bohuminie ziewniesz dwa razy a tu juz przejscie z Austrią
Nie tak szybko
Póki co Czesi nie budują autostrady do granicy z Austrią
Austriacy budują do granicy z Czechami, a to nie to samo
gregor08 napisał(a):Witam. Szkoda zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj: wie ktoś może gdzie dokładnie są te płyty betonowe przed Brnem (jadąc od Ostravy, przez Olomouc)? Spróbowałbym trochę drogi nadłożyć, ale je ominąć.
Uprzedzę odpowiedzi typu: "nie jest tak źle, da się wytrzymać" - rok temu jechałem tamtędy w stronę Austrii i (przynajmniej u mnie) jazda tymi płytami to była masakra, zarówno dla mnie, jak i dla auta
Dokładnie to jadę do Pragi, więc przy okazji drugie pytanie: czy od Brna do Pragi też są podobne odcinki autostrady z kiepską nawierzchnią? Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny również za informacje gdzie dokładnie one są.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi