swider1985 napisał(a):Witam czy ktoś omija autostradę Czeską? ( czy da się ) bez większych wysiłków i cennego czasu? Jadąc od Kłodzka.
Lednice napisał(a):Moim zdaniem jakość autostrady jest niezła, kiedyś był tragiczna
Z płytami pozostał jedynie odcinek Brno-Vyskov, z 20 kilometrów, płyty są prawie wszędzie ponaprawiane.
Kiedyś w tragicznym stanie był odcinek z Ołomuńca do Vyskova, teraz jest tam nowy asfalt
mz546 napisał(a):Autostrady w Czechach to jakiś żart mają gorsze niż u nas. Może kiedyś było u nich lepiej ale teraz to porażka.
Startowaliśmy z niższego poziomu ale oni dalej jadą skodą z której ja wysiadłem 8 lat temu.
mz546 napisał(a):Autostrady w Czechach to jakiś żart mają gorsze niż u nas. Może kiedyś było u nich lepiej ale teraz to porażka.
Startowaliśmy z niższego poziomu ale oni dalej jadą skodą z której ja wysiadłem 8 lat temu.
mz546 napisał(a):Od kiedy(a właściwie do kiedy) Skoda to Czeskie auto przecież to 100% wieśwagen u nich składany . A przesiadłem się do innego niemieckiego produkowanego przez Niemców.
Jechałem autostradą nową była jak nasza ok A1 a także starą Brno- Bratysława padaka. Granica Niemiecka do Pragi też bez rewelacji gównie objazd przez jakieś wioski.
Zresztą A1 też kończy się w polu dokładnie jak u nas.
ACandrzej napisał(a):...
A pamiętacie "tuptusia" za Gliwicami? Tam to czasami "z siodła" wyrzucało.
A na końcu stał gość Fiatem 125p kombi i sprzedawał kołpaki
ACandrzej napisał(a):... Jechałem tą autostradą na początku maja i nie ma tragedii. Faktycznie przed Brnem jest kawałek z płytami, ale da się jechać. Prawym pasem też. No chyba, że ktoś ma samochód ze sportowym zawieszeniem i bardzo niski profil opony. Prędkość przejazdowa ok. 110 km/h i lekkie stukanie na łączeniach płyt ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi