Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakość autostrady w Czechach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2014 14:44

Nie wiem z którego roku są zdjęcia na google maps ale płyty aż miło :)
Może być tylko gorzej z roku na rok aż do czasu zalania tego porządnym asfaltem.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 25.04.2014 15:04

kaeres napisał(a):Nie wiem z którego roku są zdjęcia na google maps ale płyty aż miło :)
Może być tylko gorzej z roku na rok aż do czasu zalania tego porządnym asfaltem.

Droga taka sama jak w latach 90 byla ze slaska przez opole wroclaw do olszyny,w tamtych czasach jezdzilismy tam z rodzicami kilka razy w roku cinquecentem i jedyny efekt bylo stukanie . Nawet w takim wynalazku jak cinquecento nic nigdy nie odlecialo itp, a np podczas wyprzedzania trzebabylo zjechac na lewy pas i jechac pod wlos gdzie uskok byl znacznie wiekszy. Obecna autostrada w czechach jechalem kilka razy . Efekt taki jak w latach 90 na naszej e40. Ale bez przesady by cos odpadlo itp
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 25.04.2014 15:21

2 tygodnie temu jechałem trasą Ostrava - Brno i jedzie się coraz lepiej. Płyt coraz mniej a tam gdzie są to skutecznie je zalepiają więc jedzie się już bardzo dobrze.
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 25.04.2014 16:07

Jakość autostrady w Czechach powoduje, że na nic zdaje się nasza nowa A 1. Dlatego wybieram Cieszyn i dalej na Zilinę i Bratysławę. Moja rodzina stwierdziła, że woli jechać nad Bałtyk niż przeżyć jeszcze raz czeskie płyty. Dopaliły nam te płyty strasznie. Prawdopodobnie taki sam rodzaj autostrady jest na odcinku Brno - Bratysława.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.04.2014 16:13

paulr napisał(a):Droga taka sama jak w latach 90 byla ze slaska przez opole wroclaw do olszyny,w tamtych czasach jezdzilismy tam z rodzicami kilka razy w roku cinquecentem i jedyny efekt bylo stukanie .

Nijak nie można porównywać drogi Olszyna-Wrocek z tą w Czechach.
Czeska jest gładka, jak szyba...
:wink:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 25.04.2014 17:48

FUX napisał(a):
paulr napisał(a):Droga taka sama jak w latach 90 byla ze slaska przez opole wroclaw do olszyny,w tamtych czasach jezdzilismy tam z rodzicami kilka razy w roku cinquecentem i jedyny efekt bylo stukanie .

Nijak nie można porównywać drogi Olszyna-Wrocek z tą w Czechach.
Czeska jest gładka, jak szyba...
:wink:

Dawnej A4 z płyt to nie ma co porównywać do czeskiej 2 z 2012r. (wtedy jechałem) dlatego moje pytanie o stan obecny w b/r czeskiej drogi :?:
FUX napisał(a):Czeska jest gładka, jak szyba...
Czy to w chwili obecnej w obu kierunkach :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.04.2014 18:03

Porównywałem do polskiej... :wink:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 25.04.2014 18:13

Ok. Czyli generalnie stan jak w 2012. :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 25.04.2014 18:38

robo111 napisał(a):Jakość autostrady w Czechach powoduje, że na nic zdaje się nasza nowa A 1. Dlatego wybieram Cieszyn i dalej na Zilinę i Bratysławę. Moja rodzina stwierdziła, że woli jechać nad Bałtyk niż przeżyć jeszcze raz czeskie płyty. Dopaliły nam te płyty strasznie. Prawdopodobnie taki sam rodzaj autostrady jest na odcinku Brno - Bratysława.

Mi tam nie przeszkadzają te płyty, ale przynajmniej można jechać dość płynnie, a np dla mnie jazda przez Cieszyn i Słowację to ponad godzina straty czasu w porównaniu z A1 a jak otworzą most na wakacje to jeszcze więcej:) A betonowe płyty mają tą zaletę że raczej nie wpadnie się w żadną dziurę, których w naszych asfaltach na trasie do Cieszyna nie brakuje:) A dziecku można wmówić że jedzie pociągiem:)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.04.2014 21:02

Czy na całej tej trasie w Czechach są tylko płyty betonowe?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.04.2014 21:43

krakuscity napisał(a):Czy na całej tej trasie w Czechach są tylko płyty betonowe?

Nie, na trasie którą podałeś najwięcej płyt jest na odcinku pomiędzy Ołomuńcem a Pragą.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.04.2014 22:00

Dzięki , z tego co widzę to ponad 250km a Nissan QQ ma głośne zawieszenie więc chyba pozostanie mi opcja jazdy w obie strony z pominięciem Czech ( Kraków , Wrocław , Drezno, Norymberga) Kilometrowo , czasowo i finansowo wychodzi bardzo podobnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2014 22:28

Ogólna jakość autostrady w drodze nad Jadran Czechach jest niezła :!:
Płyty są koło Vyskova niedaleko Brna, ale dramatu nie ma, nie żadnych podstaw do histerii, :roll:

Jedzie się z roku na rok coraz lepiej 8)

Dawniej był fatalny odcinek z Ołomuńca do Vyskova, teraz jest tam nowy asfalt
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2014 22:31

krakuscity napisał(a):Dzięki , z tego co widzę to ponad 250km a Nissan QQ ma głośne zawieszenie więc chyba pozostanie mi opcja jazdy w obie strony z pominięciem Czech ( Kraków , Wrocław , Drezno, Norymberga) Kilometrowo , czasowo i finansowo wychodzi bardzo podobnie.

Ja kilka razy przejechałem trasę ze Stuttgartu do Cieszyna przez Czechy bez żadnych problemów,
średnia prędkość jazdy wliczając postoje przeszło 100 km/h,
trochę trzepie w kilku miejscach, ale gorsze płyty betonowe są na kilku odcinkach autostrad w Niemczech :!:
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 26.04.2014 05:35

Ja jadąc w kierunku Brna zawsze jadę lewym pasem na mim mniej trzepie.A z tego co pamiętam jakiś odcinek był w remoncie od zeszłego roku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jakość autostrady w Czechach - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone