PETERENZO napisał(a):Pozdrav z przepięknych i ciepłych Mimic
PETERENZO jesteś w Mimicach? To zapodaj jakąś mini-relację. Ja tam startuję od dziś za 4 tygodnie.
walp napisał(a):PETERENZO napisał(a):Pozdrav z przepięknych i ciepłych Mimic
PETERENZO jesteś w Mimicach? To zapodaj jakąś mini-relację. Ja tam startuję od dziś za 4 tygodnie.
FUX napisał(a):Piszesz takie banialuki, jakby niebiescy w RP czy strażaki miejscy, nie chowali się po kubłach na śmieci z fotoradarami.
To jest wojna, a nie fair play.
Nie buduje Państwo/My dróg, to taki efekt.
maksikaz napisał(a):Widzisz, płacę więc wymagam. Dlaczego inne kraje mające dobre autostrady kontrolują winiety w cywilizowany sposób? Lepiej byłoby, gdyby ten Czech stanął na widoku z lornetką oficjalnie=przeciez zobaczyłby to samo co z krzaków, a gość jadacy i tak nie wymigalby sie od kary.
maksikaz napisał(a):O sarnach nie wspomnę. Co do naszych strazaków to masz rację. Ja kiedys zapłaciłem za przekroczenie o 6 km/h, Było ograniczenia do 40 ja jechałem 46.
PETERENZO napisał(a):aro_40 napisał(a):PETERENZO napisał(a):[
Nie do końca rozumiem - o co Ci chodziło w takim razie z tymi atrakcjami?
wspieranie budżetu Słowackiego wszelkimi mozliwymi sposobami, zwłaszcza przekroczenie prędkości o 1 km/h tuż za znakiem (jak to ktoś opisał), czy też prowokowanie nieozakowanymi radiowozami na autostradzie.
Daj spokój - przecież to jakieś pierdoły. Dostałeś kiedyś taki mandat?
PETERENZO napisał(a):Od prowokowania nieoznakowanymi radiowozami to specjalistami są akurat Polacy. D
PETERENZO napisał(a):Kij w bary ze zwężeniem koło Trnavy. Byłeś, widziałeś, zapłaciłeś? O co Ci chodzi? Ja pier... Koleś napisał, że trzeba jechać jak Bozia przykazała i tak trzeba - chcesz coś dodać? Jak planujesz jechać tam 180 to nie zdziw się jak wylądujesz w pierdlu. O co tyle gadki? Gdybym był słowackim gliniarzem i ktoś na moim podwórku urządzałby sobie jaja z oznakowania też dowaliłbym mu niezłym mandatem i nie miałoby to nic wspólnego z uprzejmością. W każdym kraju jest tak samo!
Jakby Ci ktoś pod domem notorycznie łamał przepisy to nie wkór.... się i nie założył kolczatki na kolejnego - daj spokój stary. Jedź zgodnie z tym o co Cię proszą to nie zapłacisz i tyle...
Jak Ci ktoś siedzi na ogonie to puść i tyle. Chcesz się ścigać - goń, ale sam jesteś wtedy zdecydowany na konkretny mandat - wszyscy o tym wiemy i nie ma to nic wspólnego po raz kolejny z uprzejmością. Może jeszcze gliniarz ma przeprosić szanownego Polaka, że łaskawie go zatrzymał za łamanie przepisów? W jaki sposób ma być uprzejmy? Ma wziąć w łapę i nie wozić po kantorach czy bankomatach? Daj znać o jaką uprzejmość Ci chodzi w takiej sytuacji...
Piszesz, że koledze puściły nerwy. Ot podajesz powód mandatu. Jak zawieźli do bankomatu to rzeczywiście uprzejmi. Ma szczęście, że piechotą nie dymał i tyle. W Norwegii za coś takiego by siedział - trybisz? Kolejny raz proszę napisz na jaką uprzejmość liczyłeś Ty lub Twój kolega?
aro_40 napisał(a):Wypoczywaj sobie w tym CRO, wracaj przez Słowację i wróćmy do tematu, który dotyczy jakości dróg, a nie zachowania policji w poszczególnych krajach
walp napisał(a):PETERENZO Ty się chłopie nie denerwuj, tylko wypoczywaj.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi