Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakość autostrady M7 na Węgrzech

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rychor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rychor » 14.08.2006 21:10

Witam, jak wygląda obecnie autostrada z Budapesztu do Chorwacji? Czy prowadzi do samej granicy? Jaka jest nawierzchnia? Jechałem nią kilka lat temy i było byle jak a koło Balatonu straciłem duzo czasu. Wyjeżdżam za tydzień.
Pozdrawiam :)
Rychor
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.08.2006 22:40

Z Budapesztu do granicy Chorwackiej jedzie się nie najgorzej.Nad Balatonem jest oddany odcinek nowej autostrady- omijasz wszystkie nadbalatońskie miejscowości :D
Pozdrawiam.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 30.08.2006 20:55

wojan napisał(a):Z Budapesztu do granicy Chorwackiej jedzie się nie najgorzej.Nad Balatonem jest oddany odcinek nowej autostrady- omijasz wszystkie nadbalatońskie miejscowości :D
Pozdrawiam.

Czy jadąc przez Węgry płaci się coś za te autostrady? ile i w jakiej postaci? (winiety, bramki, itp.)
Nigdy nie jechałem przez Węgry więc nie wiem :(
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 30.08.2006 21:02

Tyle razy temat był wałkowany..
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 30.08.2006 21:03

Płaci się. Winiety.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 30.08.2006 22:40

Przemolo napisał(a):
wojan napisał(a):Z Budapesztu do granicy Chorwackiej jedzie się nie najgorzej.Nad Balatonem jest oddany odcinek nowej autostrady- omijasz wszystkie nadbalatońskie miejscowości :D
Pozdrawiam.

Czy jadąc przez Węgry płaci się coś za te autostrady? ile i w jakiej postaci? (winiety, bramki, itp.)
Nigdy nie jechałem przez Węgry więc nie wiem :(

Autostrady węgierskie są płatne.Winiety kupujesz w stacjach benzynowych np.4-dniowa kosztuje 1520HUF.
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone