fllower napisał(a):Niech Ci będzie, że to miał być żart Coś mi się wydaje, że z dystansem podchodzisz do umiejętności kobiet w zakresie samochodów i aparatów fotograficznych ... a to błąd!
Sławomir Wocial napisał(a):kupiłem sobie Zorkie 5 i zrobiłem kilka zdjęć!!
Wiadomo aparat to podstawa ale trza troche jarzyc o fotografii , głębia ostrości i jak sie np ma do tego liczba przysłony i takie tam. Choc zawsze można usawic AUTO.
slawek66 napisał(a):a probowales robic fotki stojac w tlumie ?
wyciagasz raczeta do gory, obracasz monitorek i kadrujesz jak chcesz
a probowales robic fotku z perspektywy ziemi
lub macro czegos malutkiego gdzie nie ma jak lba wsadzic ?
kladziesz aparacik na ziemi czy innym czyms, obracasz monitorek i kadrujesz jak chcesz
slawek66 napisał(a):generalnie cyfrowy aparat to jedna wielka bajera
rich72 napisał(a):FUX - i to jest właśnie urok cyfrówek że rąbię tysiące zdjęć a wybieram 1-2 % do albumów - przykłąd - córa 3,5 roku - z setek zdjęć jest kilka do wyboru na których wyszła dobrze i nie chodzi mi o jakość fotek tylko np mina zamknięte oczy itp.
Sławomir Wocial napisał(a):kupiłem sobie Zorkie 5 i zrobiłem kilka zdjęć!!
Wiadomo aparat to podstawa ale trza troche jarzyc o fotografii , głębia ostrości i jak sie np ma do tego liczba przysłony i takie tam. Choc zawsze można usawic AUTO.
ooloo napisał(a):Jakiś debil wymyślił fantastyczny wątek pt. "Jakiś aparat dobry do Chorwacji".
Najlepszy dla niego byłby aparat tlenowy albo aparat partyjny (ze wskazaniem na Bieruta i jego kompanów).
Każdy aparat fotograficzny jest dobry do Chorwacji, a jakość fotki nie tylko zależy od aparatu, ale też od fotografującego. Gdyby istniały jeszcze "Druchy", które potrafiły robić fotki w formacie filmu(!!!!) 6 x 9 cm - to byłyby to najlepsze aparaty do Chorwacji. A w fotografii cyfrowej każdy jest dobry, jeśli chcemy zrobić zdjęcie formatu 9 x 13 cm, a jeśli większe - no to większa matryca i więcej tych pikseli. Nie ma specjalnych aparatów fotograficznych do Chorwacji, są tylko debilne wątki na ten temat. Jak kogoś interesuje fotografia "tradycyjna" lub cyfrowa - to niech poczyta na ten temat w internecie, a nie zadaje głupich pytań typu " Jaki aparat jest dobry do Chorwacji?" Ja mam dwa: Konicę Minoltę i HP i obydwa są dobre do Chorwacji.
Ważna informacja dla debili: do Chorwacji nie nadają się aparaty marki Rowenta i Braun. Aparaty Zelmer też nie są najlepsze...
Wasz Kochany ooloo
Puzzle1 napisał(a):Kupiłem tydzień temu Nikon Coolpix P4(W NIE DLA IDIOTÓW). W fotografii jestem laikiem, więc myślałem ,że za taką kasę 8,1MP to i w automacie będzie OK. Niestety dziś wywołałem zdjęcia i co drugie jest bez ostrości(mimo ,że aparat wskazywał ,że złapał ostrość). Noszę się z zamiarem wymiany( mogę to zrobić do jutra). Proszę pilnie poradzcie co powinienem kupić do sumy 2 500PLN( w MM ), aby było dobre. Zainwestowałem dużo w karty SD więc proszę o wskazówki co do aparatów na te właśnie karty. Wierzę w Was ,że do jutra mi coś polecicie. A może nie warto wymieniać. Proszę o opinie.
Puzzle1
Plumek napisał(a):A po co Ci 8,1 MPx, skoro jesteś laikiem? Toż to mozna plakaty drukować... A ile pamięci zżera na karcie! A jak długo zrzuca na HDD! Może trzeba sobie uprościć życie i kupić cos za 1500 PLN? Będzie wystarczające - ręczę.
krzychu_72 napisał(a):Puzzle: mój kuzyn też tak miał. Potem okazało się, że robił zdjęcia wciskając raz, a porządnie spust migawki. Aparat nie łapał ostrości i wszystkie zdjęcia były schrzanione. Nie wiem, jak w Twoim aparacie, ale w prawie każdym mi znanym najpierw trzeba częściowo wcisnąć spust, żeby załapał ostrość i ustawił parametry zdjęciowe, a potem dociska się spust do końca, by zrobić zdjęcie. Drugą przyczyną rozmazania może być to, że aparat automatycznie wybiera sobie obiekt i ostrzy nie to, co trzeba. W moim aparacie trzeba ustawić sobie opcję SPOT, żeby ostrzył dokładnie to, co jest w kwadraciku. Poczytaj instrukcję.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja