Stacja napisał(a):Pozdrawiam wszystkich. W zeszłym roku na wyjazd do Chorwacji kupiłem aparat FUJI S5500 . Jestem z niego bardzo zadowolony , ma 10 zoom , co pozwala mi robić zdjęcia pasażerom promów i jachtów , najszybszy czas zdjęć seryjnych ( podczas pożaru gór samolot nabierał wody przy mnie i uparłem się aby zobaczyć co mu się tam otwiera pod spodem) , jest lekki , (nie dźwigam na plażę ciężkiej i wielkiej lustrzanki) jednocześnie nie wygląda niepoważnie jak compact. Zrobiłem 4000 zdjęć , z czego 70 trafiło do albumu. W lipcu wyjeżdżam do Dubrownika i mimo że mam środki i możliwości ,też zabiorę ten sam aparat.
Stacja napisał(a):Kumpel który pstryka dla pewnego czasopisma (nie mogę napisać jakiego) powiedział ,że jestem strasznie leniwy i robię za mało zdjęć.Ale jemu wychodzi 0,01 procenta. Pożyczył mi swój aparat dwa lata temu na Chorwację , jakiś Nikon , dwa teleobiektywy. Straszna porażka , nie dość ,że ciężkie jak diabli , to jeszcze musiałem pilnować aby nie ukradli.
Stacja napisał(a):Kumpel który pstryka dla pewnego czasopisma (nie mogę napisać jakiego) powiedział ,że jestem strasznie leniwy i robię za mało zdjęć.Ale jemu wychodzi 0,01 procenta. Pożyczył mi swój aparat dwa lata temu na Chorwację , jakiś Nikon , dwa teleobiektywy. Straszna porażka , nie dość ,że ciężkie jak diabli , to jeszcze musiałem pilnować aby nie ukradli.
fllower napisał(a):Mam zamiar zakupić dobry, ale w rozsądnej cenie aparacik /o ile to mozliwe/. Na razie buszuje w necie i z tych poszukiwań nic nie wynika. Moją uwagę zwrócił Nikon D50 /trochę za drogi/, czy możecie polecić jakis dobry sprzęcik. Co sądzicie o Olympus E-300, Fuji FinePix S7000, Canon Power Shot S2 IS? Czy jako amatorka poradzę sobie z obsługą lustrzanki cyfrowej. Z góry dziekuję za pomoc
fllower napisał(a):Nie wiem, czy to miało być zabawne? Ale potraktuje to jako żart
Również pozdrawiam.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja