Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
bensioux
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bensioux » 07.05.2007 14:48

Tak, tak. Trabant Polo z instalka gazowa. Mialem dwusuwa Trabancika dosyc dlugo i nie wybralbym sie nim tak daleko bez bagaznika czesci ;) pozdrawiam
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 07.05.2007 16:43

Hunter napisał(a):Szykuję auto na wyjazd do Cro.
Ostatnio wymieniłem wszystkie paski i roleczki. I byłbym z tego powodu cały happy gdyby nie wyciek. Pojawił się pomiędzy obudową sprzęgła a blokiem silnika. Wygląda na olej, ale nie wiem czy silnikowy czy przekładniowy.
Do wyjazdu 1,5 miesiąca a tu taka niespodzianka :x

Co robić :?:

za bardzo się nie znam ale albo simering (uszczelniacz) skrzyni biegów albo wału popuszcza... Koszt części powinien być w miarę niski..droższa robocizna...

a przed wyjazdem trzeba to zrobić....

Pozro
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2007 16:53

Oprócz CB można pomyśleć o radiotelefonie - nie trzeba pozwolenia.
http://multisort.pl/product/4086.html
kondzio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kondzio » 07.05.2007 17:11

najlepiej podzielić się na dwie grupy bo jak sie jedzie w tyle samochodów to w miastach zaczyna się pilnowanie gdzie kto jest,trzeba dogonić poprzednika a wtedy o wypadek nietrudno,radzę z własnego doświadczenia,umawiajcie się w jakiś miejscach np stacje paliw, granica itp. a cała trasa minie wam spokojnie i bez nerwów
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 07.05.2007 18:52

GRZEGORZ 04567 napisał(a):witam!mnie do wyjazdu pozostalo okolo 70 dni.
samochod szykuje do drogi.
wszystkie czesci juz zakupione pod koniec maja bede mial juz samochod prawie przygotowany.
tak jak pisales, roleczki paseczki...ale ja mam jeszcze sprzeglo (tak na wszelki wypadek)
pozdrav

Słuchaj - daj spokój. Jak pokazuje wieloletnie doświadczenie, o czym było już mowa, i tak nie zabierzesz tej części, która się zepsuje (tfu, tfu na psa urok - obyś dojechał i wrócił cało i szczęśliwie).
Tak już jest. Zawsze :) czemu? Nie wiem :)
Dlatego ja w moto wożę tylko:
- koło zapasowe w spray'u (bo koła zwykłego nie da się zabrać),
- taśmę klejącą 3M - silną,
- szmatę,
- zestaw kluczy,
- kawałek drutu.
I koniec. A w samochodzie tylko seryjny zestaw kluczy, koło zapasowe, taśmę klejącą (niezastąpiona), drut.
A co się ma stać i tak się stanie.
Przecież nie wymienię uszczelki pod głowicą na poboczu autostrady :)
Więc po co się stresować :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z cro.pl
BorsukWro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BorsukWro » 07.05.2007 20:40

Poprzednio astra hatchback '94. Przed wyjazdem mechanik obwąchał, zalecił wymienić sprzęgło i hamulce. Awarii zero, 3900km zrobione bezboleśnie.
Z powodu braku klimy zaopatrzyłem się wówczas w owiewki - dzięki nim można jechać autostradą z otwartymi oknami - taki dwustrefowy klimatronik, naprawdę polecam niezklimatyzowanym

No w tym roku to już BMW e36, mam nadzieję że nie będzie gorsze od astry
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 07.05.2007 20:54

Radiotelefony to też niezły pomysł (zawsze się przydadzą) ale jednak coraz bardziej jestem przekonany do jazdy w 2 grupach. Problem tylko w tym, że z tej całej ferajny tylko ja jechałem juz tą trasą.
Pozdro
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 07.05.2007 21:02

Witam
2004 rok Chorwcja 3 tys. km, 2005 rok Grecja 4 tys. km przejechałem Audi 100 rocznik 1986 bez żadnych problemów. Nie wiek ale stan samochodu oraz jego przygotowanie do takiej podróży to cała filozofia spokojnego przejazdu.
Pozdrawiam Tomek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.05.2007 21:14

I ja śmigam grupą, może nie tak liczną, ale zdarzało sie na 4 czy 5 aut jechać. Zawsze byłem zwolennikiem jazdy w kupie, do czasu gdy jeździliśmy ekipą z roboty. Każdy jeździł podobnie i wiedział o co w jeździe w kolumnie chodzi. Potem pojechałem z rodzinką i zdanie zmieniłem. Potraktowali nie jak przewodnika, część ludzi to nie miało nawet mapy i nie wiedzieli dokładnie gdzie jadą-bo przecież ja ich doprowadzę.Ale sie wtedy nawkurwiałem! Temu za szybko, temu za wolno, to ja sie miałem dostosowywać do ich itp. Od tego czasu koniec. Teraz odprawa przedwyjazdowa, wszyscy mają wiedzieć gdzie jechać, ustalamy czekpointy gdzie sie spotykamy, mamy komórki, zawsze można zadzwonić gdyby co. Nie czekam gdy córa kumpla rzyga co 50 km tylko lecę dalej. Gdy ja tankuję on nie czeka, dogonię go. I jest spoko!!!! Jazda taką kupą w ciemno-ja bym sie nie odważył. Noclegi tranzytowe mam zawsze zarezerwowane. Unika się wielu nerwów. Takie jest moje zdanie.
Jacek.G
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek.G » 07.05.2007 22:15

A ja już dwa razy byłem renówką Clio!A teraz jadę tam nim z dziecmi :lol: I jestem pewien że damy radę!Niby mały ale jaki pojemny!:DPozdro!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2007 22:17

Kupą na pewno raźniej i bezpieczniej. ale też na pewno wolniej.
Sławek dobrze radzi - zrobić odprawę przed wyjazdem i w każdym aucie ustanowić funkcje pilota. :lol:
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 08.05.2007 07:22

Dziękuje wszystkim. którzy mi pomogli
Pozdrawiam Tomek
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 08.05.2007 07:55

Nubira 1,6 sedan
Marcinator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinator » 08.05.2007 11:01

Honda Civic 5 generacja... w 4 osoby :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 08.05.2007 11:47

3 lata temu jechałem w 2 samochody - ja seicentem 900 za mną szwagier palio weekend 1.6. 16V - pewnie się trochę nadenerwował bo sej do rakiet nie należy ale było OK. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone