Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 13.04.2007 21:35

Dromader napisał(a):
Szopisko napisał(a):Ale przeżywacie :D:D

Rok temu byłem 6-letnim Seicento 900 - wersja bardzo uboga - kierownica i koła.

Zepsuć może się każde auto - bez względu na wiek - jak jest w miarę zadbane to nie ma się czego bać. Kupić assistatce i jechać.

Przeżywamy :?:
W jakim składzie byłeś: Ty i Twoja dziewczyna/żona? Czy może byłeś jeszcze z małymi dziećmi :?: :?: Każdy rodzic stwierdzi, że to duża - bardzo duża różnica, nawet bez względu na posiadane ubezpieczenie :!: :!: Więc potraktuj nasze "przeżywania" jako normalną troskę o najmłodszych Cromaniaków, potrafisz to zrozumieć :?: :wink:

Spokojnie, bez nerwów :) Pewnie, że jest różnica gdy jedzie się z lub bez dzieci. Ale mi bardziej chodziło o "przeżywanie" w kwestii samochodu - co może się zepsuć, a co nie itd.

Z dwa tygodnie przed wyjazdem warto pojechać do zaufanego mechanika - powiedzieć gdzie się jedzie, ile kilometrów, niech sprawdzi, obejrzy, wymieni co trzeba. Potem wykupić assistance i już. Lepsze to niż zastanawianie się co i kiedy się zepsuje. Zresztą zadbanie o auto przed wyjazdem i kupno assistance - to chyba normalne - bez względu na to czy jedzie się z dziećmi, czy bez...
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 13.04.2007 21:48

krzysio21 - nie, nie zapaliłem się. Chyba źle mnie zrozumiałeś i ..... ciesz się, że jedziesz nowym :?

Szopisko :!: właśnie o to mi chodziło :!: dziękuję za Twoje cenne uwagi. Mój post - broń Boże - nie był żadnym atakiem w Twoim kierunku :wink:

Serdecznie Was pozdrawiam
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 13.04.2007 21:50

Proponuję jechać oldtimerem lub co najmniej klasykiem. W czasopismie Automobilista znajduje sie opis podróży 70 letnim Oplem , bodajże w numerze przed 2 laty, a ostatnio motocyklami - WSK i MZ z lat 70-tych, to dopiero przygoda......
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 13.04.2007 21:53

romek napisał(a):Proponuję jechać oldtimerem lub co najmniej klasykiem. W czasopismie Automobilista znajduje sie opis podróży 70 letnim Oplem , bodajże w numerze przed 2 laty, a ostatnio motocyklami - WSK i MZ z lat 70-tych, to dopiero przygoda......

Romek, ja też chcę TAKIej przygody, tylko co na to żona i dzieci :wink: :wink:
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 14.04.2007 16:58

romek napisał(a):Proponuję jechać oldtimerem lub co najmniej klasykiem. W czasopismie Automobilista znajduje sie opis podróży 70 letnim Oplem , bodajże w numerze przed 2 laty, a ostatnio motocyklami - WSK i MZ z lat 70-tych, to dopiero przygoda......

No ale taka WSk-ą, albo MZ-tka to już trzeba niesamowitego samozaparcia :) Chłodzone powietrzem i moment może być zagrzane w klimacie południowym.
Podziwiam kolesi, którzy tym jeżdżą. W jednym z ostatnich Światów Motocykli był opis podróży do Slowenii i Cro na ... dwóch Junakach :) Tak, tak Panowie :) Dotarli i wrócili w całości. Do tego przygoda niesamowita.
Największy kłopot był z tym, co powyzej - czyli grzaniem się maszyny na postojach, w korkach, przy niskiej predkości.
Junak rządzi :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - stukonna Drynda z cro.pl
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 14.04.2007 22:28

darkold napisał(a):Co do ekstremalnych wyjazdów, to 20 lat temu przejechałem całą Jugosławię dojeżdżająć do Aten i dalej na Kretę, motocyklem Jawa 350, wracałem na przełomie III i IV pokonując góry zasypane śniegiem z gazetami pod kurtką. Spotykane fiaty 126 i 125 były luksusem nie mówiąc o polonezach.
:papa:
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 15.04.2007 10:44

krystian.wawa napisał(a):Nie, no oczywiście nie uważam że wszyscy włosi,niemcy,hipszanie czy my (którzy jeździmy w długie trasy po europie) jeżdżą wspomnianymi samochodami klasy wyższej.Zadałem te pytanie gdyż pojawiły się pewne obawy po tym, gdy zacząłem słuchać uwag znajomych i rodziny by się nie wybierać prawie sześcioletnim samochodem bez klimy w taką trase.Uważają oni że taka 6-cio letnia skódka to już pewnego rodzaju grat i że nie nadaje się już na takie wyprawy gdyż podczas takiego "wysiłku" może ona zawsze stanąć na drodze...
Może jestem zbyt mocno przeczulony i niepotrzebnie biorę do siebie uwagi innych...

Pozdrawiam

No cos Ty! nie słuchaj ich!W zeszłym roku byliśmy 8letnim lanosem(oczywiście wszyscy sie dziwili:koreańskie auto tyle lat wytrzymuje?)
No i wytrzymało! Nie zepsuło się,jak zresztą przez 9 lat uzytkowania.
Oczywiście wszystko było sprawdzone,co wymagało wymiany to bylo wymienione(hamulce i akumulator,bo od nowosci był i strach troche bylo na nim jechać).I cztery razy nim byliśmy ,klimy nie posiada i przeżylismy.
Teraz je sprzedajemy-ale znajomemu"w dobre ręce" bo uwazam,że jak zadba o auto to jeszcze i jemu troche posłuży :)
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 16.04.2007 13:30

No własnie, grunt to wybrac sie sprawnym autem i mieć nadzieję, ze w fabryce nie dali ciała przy składaniu :)
GRZEGORZ 04567
Globtroter
Re: Samochodem do Chorwacji - ale jakim?

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZEGORZ 04567 » 20.04.2007 19:23

witaj!
juz na poprzednim forum -kalendarz wyjazdow do CRO sa wszystkie samochody jakie jada
Jedziemy na dwa samochody z dwoma przyczepami campingowymi
Peugeot 406 combi 2.0 HDI Peugeot 807 2.2 HDi

POzdrawiam
GRZEGORZ 04567
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZEGORZ 04567 » 20.04.2007 19:25

tak jak koledzy pisza
trzeba wykonac dokladny przeglad samochodu
chlodzenie silnika, uklad hamulcowy , uklad kierowniczy :D
Magda B.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda B. » 20.04.2007 22:34

Panowie! Czy możecie zrozumieć rozterki kobietki, która namówiła faceta na kupno nowego Saaba-a ( w leasingu) a teraz każe mu tym nowym autem się zawieźć do Chorwacji. A w dodatku ten facet będzie całą drogę z Wrocka jechał sam. Ja Wy kochacie te swoje kobietki.... Pozdrawiam
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 21.04.2007 19:23

Dla mnie słowa "kazać" i "kochać" w związku absolutnie do siebie nie pasują, dlatego pozostaje mi gratulować...... tylko NOWEGO NOWEGO SAABA :devil:
Nie, nie potrafię zrozumieć twoich rozterek, bo są delikatnie mówiąc ... dziwne :!: :!: :!:
A swoje kobitki, które nam nic nie KAŻĄ kochamy bardzo, nawet nie mając NOWEGO NOWEGO SAABA :wink:
Magda B.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda B. » 21.04.2007 19:41

Dromader ! Mój facet po prostu mnie kocha nie dla tego, że mu nakazauje. :D Po prostu przeglądając forum przed pierwszymi wakacjami od paru lat ( w dodatku w maju), zaobserwowałam,że ludzie mają różne rozterki przed wyjazdem, nawet takie dziwne jak ja. A co do słowa "każę" : Zapytał mnie - dokąd waćpanna każe!! To nakazuje do Chorwacji!!
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 21.04.2007 19:50

Magda B. napisał(a):Dromader ! Mój facet po prostu mnie kocha nie dla tego, że mu nakazauje. :D Po prostu przeglądając forum przed pierwszymi wakacjami od paru lat ( w dodatku w maju), zaobserwowałam,że ludzie mają różne rozterki przed wyjazdem, nawet takie dziwne jak ja. A co do słowa "każę" : Zapytał mnie - dokąd waćpanna każe!! To nakazuje do Chorwacji!!

Przepraszam, ale dla mnie treść Twojego postu była jednoznaczna.
Tak czy siak napewno źle go zrozumiałem :roll: :roll: :roll: :wink:

Pozdrawiam serdecznie :papa:
Magda B.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda B. » 21.04.2007 19:58

Ja również serdecznie pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone