Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 03.04.2007 10:14

Ja do Chorwacji śmigam mietkiem z przebiegiem ponad 300tys.km. bez klimy z niesprawnym szyberdachem.Wczoraj wymieniłem komplet łożysk w przednim kole koszt 33zł. dla przykładu napisze że za tą samą naprawe w mojej byłej mażdzie 626 zapłaciłem 320zł.I jeszcze jedno mercedes 190 albo 124 są tak proste konstrukcyjnie że kapitalke można zrobić na rowie.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 03.04.2007 10:32

Lider16 napisał(a):Jeżeli usłyszysz dziwne dźwięki wydobywające sie z Twojego samochodu podczas jazdy to po prostu podgłosnij radio :-D

Dokłądnie taka radę dostałęm od swoich "mechaniorów" przy ostatniej wizycie.
Przyjechałem i mówię, że coś mi stuka. Oni odpalili., posłuchali i z troską w głosie zapytali "Coś Ci stuka?" na co ja poważnie "Tak, o tu" na co oni "To se k...a głośniej radio zrób".
Najgorsza rzecz, jaka może być to właśnie słuchanie, słuchanie.
Gwarantuję, że wtedy coś usłyszycie :)
Ja ostatnio znów miałem to w motorze. Wydawało mi się, że jakieś stuki dochodzą z okolicy pokrywy zaworów, więc panika i do serwisu.
A tam odpalili, rozjechali i kiwają głową, ale dla mnie dalej było słychać.
Na co mechanik poradził mi, żebym się przejechał WSK-ą, którą on ma tak, do pośmigania po lesie i polu ;) a potem wsiadł z powrotem na swoją Dryndę i na pewno będę zadowolony i nic mi nie będzie stukało i będzie chodziła jak pszczółka :)
Curde, żadnego słuchania :)
pozdrawiam
damian
--
GSX750ES
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.04.2007 20:34

my bylismy pare razy asterka kombi 1,6 8V LPG

teraz ma juz 200 000 km przebiegu i 12 lat. budujemy sie i mamy mala coreczke wiec na razie odpadamy
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 08.04.2007 20:27

SĄ RZECZY WAŻNIEJSZE :!:
Z pewnością z córeczką jescze nie raz przejedziecie całą piękną Chorwację :D I tym bardziej nie będziecie żałować okresu spędzonego w tym okresie w domu, bez wakacji!

Pozdrawiam serdecznie :lol:
Marcin M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin M » 08.04.2007 21:43

Ja byłem pierwszy raz oplem tigrą 1.6 , troche małe auto ale jakbylismy we dwojke to akurat .Wieksza ekipą to wiadomo niema szans ale my bylismy zadowoleni dobre osiągi.Wszystko co chcielismy to dało sie zabrac .Wtym roku jade bmw 330D ale juz bierzemy napewno jednego synka a moze nawet drugiego to znaczy w pełnym komplecie chociaz ten drugi jest troche mały (2 lata) zobaczymy pozdrawiam
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 09.04.2007 08:12

Marcin M napisał(a):Ja byłem pierwszy raz oplem tigrą 1.6 , troche małe auto ale jakbylismy we dwojke to akurat .Wieksza ekipą to wiadomo niema szans ale my bylismy zadowoleni dobre osiągi.Wszystko co chcielismy to dało sie zabrac .Wtym roku jade bmw 330D ale juz bierzemy napewno jednego synka a moze nawet drugiego to znaczy w pełnym komplecie chociaz ten drugi jest troche mały (2 lata) zobaczymy pozdrawiam

jedziemy MEGANE II DCI w 2 dorosłe i 2 dzieci w wieku 6/9lat ,w zeszłym roku ten sam skład 18godz. jazdy 1250 km. wszystko ok ale bagażnik troszkę za mały.Pozdrawiam.
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 09.04.2007 08:35

Dromader,jeżeli moge w coś dodać.
Jeżdzę lagunąII w dieslu, tylko młodszy rocznik (2004), odradzam kupno roczników 2001-2002, znajomi strasznie narzekają na choroby wieku dziecięcego w tych roczniach. Nawet po tylu latach (czytaj naprawach) potrafi coś wyskoczyć. Np. błąd karty kodowej .. .W Chorwcji nie byłem laguną ale Hiszpania, południe Francji, spisywała się bez zarzutu. Wygodny i przytulny samochód. Na wszelki wypadek polecam assistance.
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 09.04.2007 15:47

Myślę, że po prostu sprawnym :lol:
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 09.04.2007 17:31

Volvo S-40 1997 rok 1,8 w LPG. Przebieg 252 tys. km.. po raz trzeci będzie w CRO - Makarska - w okolicach 21.07.2007 - jeszcze mnie nie zawiódł....
Pozdrawiam
krystian.wawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian.wawa » 09.04.2007 18:28

Od wczoraj chodzi za mną pomysł by skoczyć pierwszy raz w życiu samochodem do Chorwacji. Oc zywiście planuje przygotować samochód w pełni przed taką dłuższą i wyczerpującą podróżą,tylko zastanawiam się czy uda się to moim samochodem.Jeżdżę Skodą Fabią 1.4 z którą nie mam żadnych problemów od tych 5lat, a wizyta w serwisie sprowadza się do wymiany oleju,tarcz czy opon :)
Aha,samochód nie posiada klimatyzacji :/
Czy pomimo tego dałoby się pojechać do Chorwacji "takim sprzętem" ??

EDIT:
A i oczywiście samochodem tym pojechałyby dwie osoby
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 09.04.2007 18:42

mikezol napisał(a):Volvo S-40 1997 rok 1,8 w LPG. Przebieg 252 tys. km.. po raz trzeci będzie w CRO - Makarska - w okolicach 21.07.2007 - jeszcze mnie nie zawiódł....
Pozdrawiam

do trzech razy sztuka
mikezol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikezol » 09.04.2007 18:59

fokstrot napisał(a):
mikezol napisał(a):Volvo S-40 1997 rok 1,8 w LPG. Przebieg 252 tys. km.. po raz trzeci będzie w CRO - Makarska - w okolicach 21.07.2007 - jeszcze mnie nie zawiódł....
Pozdrawiam

do trzech razy sztuka

tak mówią - serwisowany w ASO Volvo - nic mnie chyba złego nie zaskoczy. Sprzedaż mało opłacalna - na dobrą hulajnogę by starczyło..hihihi. Na codzień - służbowa Corolla - niestety - do CRO firma nie pozwoli.. ;-)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2007 20:27

krystian.wawa napisał(a):Od wczoraj chodzi za mną pomysł by skoczyć pierwszy raz w życiu samochodem do Chorwacji. Oc zywiście planuje przygotować samochód w pełni przed taką dłuższą i wyczerpującą podróżą,tylko zastanawiam się czy uda się to moim samochodem.Jeżdżę Skodą Fabią 1.4 z którą nie mam żadnych problemów od tych 5lat, a wizyta w serwisie sprowadza się do wymiany oleju,tarcz czy opon :)
Aha,samochód nie posiada klimatyzacji :/
Czy pomimo tego dałoby się pojechać do Chorwacji "takim sprzętem" ??

EDIT:
A i oczywiście samochodem tym pojechałyby dwie osoby

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty.....Czy Skoda Fabia 1.4, czy wiele innych aut nadaje się tylko do jazdy po Polsce ??????? :?:
Czy 2 osoby to mało dla tego auta, czu może dużo :?: jakie to znaczenie :?: ile osób jedzie 2, 3 , nie rozumiem.
Myślisz, że my wszyscy, którze jedziemy do Cro to mamy jakieś super samochody, czy myślisz, że Niemcy czy np Włosi to jadą tam tylko Mercami, bm-kami......
Jedziesz tym co masz, ważne, ze możesz pojechać i być na urlopie w tym pięknym kraju (w inne rejony Eu też Fabią dojedziesz)
Prawo jazdu mam od 35 lat, auto od 30 lat, a klimę dopiero od ok 10 lat, byłem i widziałem wiele państa Europy i nigdy nie miałem problemu czy " bez klimy dojadę".
Pierwszy raz zjechałem Europę i kawałek innego swiata (Syria) w 1962 r (tata oczywiście prowadził) i klmy też nie mieliśmy, a upały były większe niż w Cro, jakoś żyjemy i mamy plany na następne wyjazdy.

Kominesku ma rację---sprawnym autem trzeba jechać
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2007 20:57

Volvo--byłem 2 lata temu V-70-tką z przebiegiem ponad 200 tys. To był jedyny samochód, do tej pory, którym całkowicie nie obawiałem się jechać tak daleko. Nie miał prawa nawalić. Wcześniej bywałem nowymi Vito, takiego luzu psychicznego nie miałem. Teraz znowu nowym, jakim, już pisałem wcześniej, ale Volvo to było TO.
krystian.wawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian.wawa » 09.04.2007 21:17

Nie, no oczywiście nie uważam że wszyscy włosi,niemcy,hipszanie czy my (którzy jeździmy w długie trasy po europie) jeżdżą wspomnianymi samochodami klasy wyższej.Zadałem te pytanie gdyż pojawiły się pewne obawy po tym, gdy zacząłem słuchać uwag znajomych i rodziny by się nie wybierać prawie sześcioletnim samochodem bez klimy w taką trase.Uważają oni że taka 6-cio letnia skódka to już pewnego rodzaju grat i że nie nadaje się już na takie wyprawy gdyż podczas takiego "wysiłku" może ona zawsze stanąć na drodze...
Może jestem zbyt mocno przeczulony i niepotrzebnie biorę do siebie uwagi innych...

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone