Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.02.2007 17:49

Lesiu a tu jest potwierdzenie Twoich słów
- ja przez coś takiego przejeżdżałem na motorynce jak miałem 10 lat. Maluchem jak sobie robię rajdy w lesie to takie kałuże są co 20 metrów :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.02.2007 17:52

rich72 napisał(a):Poczytałem wprawdzie pobieżnie ale zauważyłem że Explorery nie biorą udziału w rajdach i ponadprzeciętnie często padają w nich automatyczne skrzynie skrzynie.

Dlaczego nie biorą udziału w rajdach - bo coś co waży tyle co czołg w najmniejszym błotku utopi się po osie - rada - założyć do Explorera gąsienice - może pomoże :wink:

Dlaczego padają automatyczne skrzynie - bo tylko hamerykański inżynier po fast foodach mógł wymyślić żeby do grubo ponad dwutonowej "terenówki" (bo tak co niektórzy chcą ją widzieć) wsadzić automata i to hamerykańskiego. Myśleli chyba że są prawie tak dobrzy jak Japończycy a to g.... prawda.

Ps. Plumet - Twój filmik który wstawiłaś jest najprostszym przykładem że Explorer to nie terenówka - owszem po skałach nawet mu wspinanie idzie - ale w końcówce widać jaka to kaszana - kółka kręcą i gumę palą - TYLKO TYLNE :!: a gdzie blokady, stały napęd :?: - te fabryczne od Explorera to z pełnym szacunkiem są dobre na narty pojechać a nie w teren :wink:

No i wiedziałam, że Ty znasz się najlepiej :) Jak chłopaki będą upalać w Twojej okolicy - to się z nimi spotkaj i pogadaj, a może nawet pozwolą Ci się z nimi przejechać w terenie hehe I faktycznie - jeśli dla Ciebie terenówka, to coś co jedzie pionowo po skale, albo płynie w wodzie zamiast brodzić - to zaiste explorer nią nie jest :)

Miłej jazdy plaskaczem :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.02.2007 17:54

rich72 napisał(a):Lesiu a tu jest potwierdzenie Twoich słów
- ja przez coś takiego przejeżdżałem na motorynce jak miałem 10 lat. Maluchem jak sobie robię rajdy w lesie to takie kałuże są co 20 metrów :wink:

Bo Ty jsteś McGyver :) Pokaż inne filmy :) Albo filmy, jak pokonujesz maluchem takie wertepy :) W rozjeżdżonym miękkim błocku :) A jeszcze lepiej motorynką :) Śmiesznie musisz wyglądać...
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.02.2007 18:16

Plumek napisał(a):

Bo Ty jsteś McGyver :) Pokaż inne filmy :) Albo filmy, jak pokonujesz maluchem takie wertepy :) W rozjeżdżonym miękkim błocku :) A jeszcze lepiej motorynką :) Śmiesznie musisz wyglądać...

oj Plumkowa najeździłem ja się już w terenie a to że nie kupiłem czegoś brodząco pływająco wspinającego to kwestia czasu i pieniędzy. Przerabiałem już w swoim życiu różne (choć nigdy takowego nie byłem Ownerem) motorki (od motorynki począwszy na Kawasaki250 skończywszy), quady, Cheeroka, Wranglera, Willysa, Samuraja, Nivę i policyjnego Gaza (ale o tym ciiiiiii :oops: choć już na złom poszedł więc siedzieć chyba nie pójdę :wink: ). Filmików nie mam bo nie kręcę - to co robię - robię bo lubię - a nie żeby jak ciota kolegom pokazywać albo do netu wstawiać a poza tym szkoda aparatu czy kamery w teren brać - TEREN :!: Plumkowa a nie na działkę w niedzielę tam gdzie można fabrycznym Expolorerem dojechać:wink:

jeśli dla Ciebie terenówka, to coś co jedzie pionowo po skale, albo płynie w wodzie zamiast brodzić - to zaiste explorer nią nie jest

no właśnie - należy rozróżnić TEREN od jak napisałem dojazdu przez łąkę na działkę - dlatego jak na początku napisałem Explorer terenówką nie jest a jeśli ktoś twierdzi inaczej zapraszam go takim modelem w teren - traktor do wyciągnięcia załatwię :wink:
Ostatnio edytowano 02.02.2007 18:21 przez rich72, łącznie edytowano 1 raz
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 02.02.2007 18:17

Obrazek

Błoto,4x4,motorynki,plaskacze :smo: a ja dla odmiany pośmigałbym takim czymś :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.02.2007 18:51

krzysio21 napisał(a):Obrazek

Błoto,4x4,motorynki,plaskacze :smo: a ja dla odmiany pośmigałbym takim czymś :papa:

Ja wolę auta bardziej przyziemne, zostanę przy mojej Vitarce.
Kupiłem jej gumki zimowe i nie ma mocnych.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.02.2007 19:00

Maćku i z pewnością jest bardziej terenowa niż Explorer :wink: miałem przyjemność raz w teren się wybrać starym modelem od kumpla - wprawdzie mnie musieli wyciągać ale to był efekt przegięcia z mojej strony :D
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.02.2007 19:16

Rychu widzę że nawet w temacie odległym od polityki potrafisz rozkręcić zadymę :lol: :twisted:
Terenowy czy nie chętnie bym tego explorerka przyjął :hearts:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.02.2007 19:38

tematem motoryzacji zawsze się bardziej interesowałem niż polityką także ... :wink: O dupach nikt nie chce pogadać więc do tego tematu się zaczepiłem :wink: Maciek chyba że taki założymy i się tam przeniesiemy :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.02.2007 00:36

rich72 napisał(a):Maćku i z pewnością jest bardziej terenowa niż Explorer :wink: miałem przyjemność raz w teren się wybrać starym modelem od kumpla - wprawdzie mnie musieli wyciągać ale to był efekt przegięcia z mojej strony :D

Słyszałem sporo o jej (Vitary) możliwość terenowych, jutro, a właściwie dzisiaj, wybieram się na działkę, mam dom ok 1 km od szosy, będzie okazja na mały sprawdzian, podobno droga jest bardzo zaśnieżona miejscowi mają kłopot z dojechaniem.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 03.02.2007 01:06

brawo rich72 :) nie dajmy sie zwariowac, ze samochody typu explorer, mercedes ML to auta terenowe.
pozdrowienia dla maniakow motoryzacji
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.02.2007 03:44

rich72 napisał(a):
Plumek napisał(a):

oj Plumkowa najeździłem ja się już w terenie a to że nie kupiłem czegoś brodząco pływająco wspinającego to kwestia czasu i pieniędzy. Przerabiałem już w swoim życiu różne (choć nigdy takowego nie byłem Ownerem) motorki (od motorynki począwszy na Kawasaki250 skończywszy), quady, Cheeroka, Wranglera, Willysa, Samuraja, Nivę i policyjnego Gaza (ale o tym ciiiiiii :oops: choć już na złom poszedł więc siedzieć chyba nie pójdę :wink: ). Filmików nie mam bo nie kręcę - to co robię - robię bo lubię - a nie żeby jak ciota kolegom pokazywać albo do netu wstawiać a poza tym szkoda aparatu czy kamery w teren brać - TEREN :!: Plumkowa a nie na działkę w niedzielę tam gdzie można fabrycznym Expolorerem dojechać:wink:

jeśli dla Ciebie terenówka, to coś co jedzie pionowo po skale, albo płynie w wodzie zamiast brodzić - to zaiste explorer nią nie jest

no właśnie - należy rozróżnić TEREN od jak napisałem dojazdu przez łąkę na działkę - dlatego jak na początku napisałem Explorer terenówką nie jest a jeśli ktoś twierdzi inaczej zapraszam go takim modelem w teren - traktor do wyciągnięcia załatwię :wink:

No to jestem pod wrażeniem :) Ale żebyś jednego zdjecia nie miał? Nie wierzę! Jak ma się takie hobby - każdy sobie fotkę robi czy dwie! Jak stoi po pas w błockku!
I wracając do meritum, bo się przyczepiłeś, że silnik takiego explorera, to powienien mieć ze 350 koni. Możesz napisać ile koni miały te Twoje wszystkie wymienione? I czemu tak mało? :roll:

A i jeszcze jedno! PLUMKOWA to żona PLUMKA, a to się nie zgadza :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 03.02.2007 08:48

Plumek napisał(a):No to jestem pod wrażeniem :) Ale żebyś jednego zdjecia nie miał? Nie wierzę! Jak ma się takie hobby - każdy sobie fotkę robi czy dwie! Jak stoi po pas w błockku!
I wracając do meritum, bo się przyczepiłeś, że silnik takiego explorera, to powienien mieć ze 350 koni. Możesz napisać ile koni miały te Twoje wszystkie wymienione? I czemu tak mało? :roll:

A i jeszcze jedno! PLUMKOWA to żona PLUMKA, a to się nie zgadza :)

Żeńskie imiona ponoć kończą się na "a" więc tak mi się jakoś napisało

:wink:

Plumek - gdzie napisałem że powinien mieć 350 Ps :?: napisałem że cherlawy bo w stosunku do masy i pojemności ma małą moc jak na SUVa a jeśli chodzi o terenówki to i 40 Ps w Samuraju wystarcza po przepięciu na pośredniej - taki mały traktor się z niego robi a jak się utopisz to 4 chłopa wystarczy żeby go z pulpy wyszarpać a do Explorera to dźwig 40 tonowy by trza wołać :wink:

Ps. Nigdy nie zdarzyło mi się stać po pas w błocie a to że lubię pojeździć po lesie nie oznacza że to moje hobby. Zdjęć autentycznie nie mam bo zawsze mi było szkoda aparatu do takiego ciaprajstwa.

każdy sobie fotkę robi czy dwie!
- no każdy z tych co inwestuje na początek w profesjonalne buty, rękawice, kombinezony włazi do błota i ma się czym pochwalić ja często jeździłem w gumofilcach i krótkich galotkach więc nie mam powodów do dumy :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.02.2007 09:30

[quote="krzysio21"]Obrazek

Jeśli można zapytać ...... co to za automobil ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.02.2007 09:31

[quote="woka"][quote="krzysio21"]Obrazek

Jeśli można zapytać ...... co to za automobil i czy to jest nowe czy stare.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone