Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 11.04.2024 19:39

^ dziękuje

piekara114 napisał(a):Zorientuj się o ubezpieczenie tych aut (rocznik) przy tak dalekiej wyprawie, czy uda ci się jakieś sensowne ubezpieczenie kupić. I nawet nie o assistance mi chodzi....

Assistance nie istnieje poza Europą, a rok auta nie ma znaczenia przy ubezpieczeniu. Jedynie niektóre kraje wymagają dodatkowego ubezpieczenia lub normy euro 4.
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.04.2024 06:29

ziemniak napisał(a):Na następny rok planujemy dłuższą wyprawę do Azji w różne regiony. Po wielu filmach, lekturach itd. koncentrujemy się wokół dwóch aut. Proszę pomóżcie, bo mam dwie oferty i chcę coś wybrać, aby mieć auto już na ten sezon i powoli coś w nim skubać. Nie chcemy typowego kampera, raczej coś w stylu auta do którego możemy wrzucić rowery i jechać, albo jak parę postów wyżej zmienić na mini kamper i móc nocować po drodze.

Szukam opinii na temat silników, komfortu jazdy i ogólnych uwag (L2H1):

- fiat ducato 3 (silnik 2,3 d)
- renault trafic 2 (silnik 2,0 d)

Tylko roczniki 06-11, głównie ze względu na to, że wydają się mi być prostsze w obsłudze i w większości świata ktoś będzie potrafił to naprawić.

Mam taki sam pomysł. W lutym kupiłem trafica2 L2H1 2.0dCI właśnie, ale 2012r. bo chciałem już euro5 ze względu na planowane SCT w Krakowie. W dwa miesiące zrobiłem zabudowę. Jest już po pierwszych testach w Polsce i niebawem lecimy do Grecji, Turcji i może Gruzji na 3-4 miesiące. Powtórka z trzymiesięcznego wyjazdu namiotowego z 2021r. tylko tym razem bardziej na dziko. Auto fajne ale małe, co ma też swoje plusy w podróży (wjazd, parkowanie w miastach). Przy przemyślanej zabudowie można sporo zmieścić w środku, ale rowery to już jednak na zewnątrz. O assistance na Azję faktycznie lepiej zapomnieć. Po powrocie będę mógł powiedzieć więcej.
Brasilia
Globtroter
Kalendarz wyjazdowy - WAKACJE 2025

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 15.01.2025 09:49

marcel232 napisał(a):Ja trochę skomplikuje :)

03.07 - 07.07 Tczew - Omis (pobyt 3 dni w Omis)
07.07 - 21.07 Omis - Valalta, Rovinj

Córka dolatuje do Zadar'u 07.07
Zielony Dodge Challenger ScatPack 6,4

https://www.youtube.com/watch?v=7Anq5wkEG4U

:bojesie: :bojesie: :peace:
marcel232
Croentuzjasta
Re: Kalendarz wyjazdowy - WAKACJE 2025

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 15.01.2025 18:12

Zeszłoroczny pobyt w Valalcie :coool:
IMG_9356[1].PNG
Poprzednia strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 421
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone