Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
mnich63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnich63 » 11.08.2006 08:00

slawek66 napisał(a):
mnich63 napisał(a):przejechało już 320.000km

pozazdroscic przebiegu !!!
jakim smokiem Ty jezdzisz skoro oktavia jest mala, siodemka :?:

Nie... piąteczka. A z tym mała... tak faktycznie jest jeśli mowa o wnętrzu - w BMW jest duużo bardziej wygodnie. Za to bagażnikiem Skodzina bije wszystko czym do tej pory jeździłem. ekwipunek wakacyjny dla 4 osób chował się w nim i jeszcze trochę piwka wchodziło, w BMW trzeba się ratować pakując na tylną kanapę.

Slawek, czytam to forum i już kilka razy chciałem zapytać... i teraz jest okazja - Ty z tą nysą to na serio? Jak tak to wielki szacunek :D ... za pozytywne wariacje! :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 11.08.2006 08:22

mnich63 napisał(a):
slawek66 napisał(a):
mnich63 napisał(a):przejechało już 320.000km

pozazdroscic przebiegu !!!
jakim smokiem Ty jezdzisz skoro oktavia jest mala, siodemka :?:

Nie... piąteczka. A z tym mała... tak faktycznie jest jeśli mowa o wnętrzu - w BMW jest duużo bardziej wygodnie. Za to bagażnikiem Skodzina bije wszystko czym do tej pory jeździłem. ekwipunek wakacyjny dla 4 osób chował się w nim i jeszcze trochę piwka wchodziło, w BMW trzeba się ratować pakując na tylną kanapę.

Slawek, czytam to forum i już kilka razy chciałem zapytać... i teraz jest okazja - Ty z tą nysą to na serio? Jak tak to wielki szacunek :D ... za pozytywne wariacje! :wink:

plan byl jak najbardziej na serio
niestety brak czasu spowodowal opoznienie projektu a na sile nic nie chce robic zeby potem nie przerabiac, dodatkowo tapicer spier....il podsufitke (co opoznia prace z montazem szyb i dalszymi pracami z tapicerka) a gaziarze nie maja zamowionego przeze mnie zbiornika na gaz (to z kolei opoznia roboty z fotelami i czesciowo z podloga), doszedl do tego tez dwutygodniowy poslizg lakiernika i pewnie inauguracujny wyjazd nastapi dopiero gdzies w pazdzierniku :(
mialo byc tak pieknie a jest normalnie
na wczasy smigam fiatem marea kombi, byl tam w zeszlym roku to powinien znac droge
pozdrowionka
mnich63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnich63 » 11.08.2006 09:22

aa, czyli budujesz sobie samochodzik na wakacje? Super pomysł, a że to nasza kochana NYSKA na dodatek, tym bardziej pogratulować... Zyczę Ci w takim razie szybkiego zakończenia prac i... dużo radochy z autka - wielu kilometrów. :D CO do tych moich 320.000 to tak myślę... ale bo to wiesz czy nie kręcili licznika :wink: choć mam nadzieję i powody żeby przypuszczać że autentyczny pokazuje.
W każdym razie rich72... zapraszam na przegląd - jak znajdziesz u mnie kawałek drutu (poza trzymającym plakietkę z terminu wymiany oleju) stawiam piwo - a przy nim możemy podyskutować czyj samochód jest w lepszym stanie :twisted: - i może wyścig jakiś!? :devil: może uda ci się udowodnić swoje bzdurne pie... na temat BMW i właścicieli :evil: <- dalej mnie gotuje :D
Hejka slawek
usycham_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) usycham_ » 13.08.2006 15:51

:) juz w srode nad ranem jedziemy :) i tym razem Ford Galaxy na gaz z klima :)
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 13.08.2006 16:23

Toyota Carina E 1.6 + gaz, 255 tys przebiegu. Z klima oczywiscie ;)
Pasazerowie to 2 osoby + cocker spanielka ;)
will
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) will » 13.08.2006 18:19

My w lipcu wybraliśmy się z moją połóweczką fordem scorpio z 1987 roku 2.9 V6 12v co wszystkich szokuje, jak na swój wiek działającą klimą.Autko sprawowało się nieoczekiwanie świetnie.Jestem zadowolony,a komfort podróży na prawde wielki.Pozdro dla miłośników CRO i skorpiaków.
lukmat
Autostopowicz
Audi B4

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukmat » 13.08.2006 19:08

Właśnie wróciłem z Chorwacji byliśmy z żoną dwa tygodnie, w sumie zrobiłem około 3500 km, podróż wzdłóż wybrzeża od Rijeki po Dubrovnik z kiludniowymi noclegami na wyspie Krk, Zadarze, okolice Splitu(Kastel), Dubrovniku wspaniały pomysł na zwiedzanie Chorwacji nie zapominając o plaży których nie brakuje. Samochód nigdy nie zawiódł Audi B4 1992 r gaz, klima duże wnętrze i bagażnik mimo butli w kole wszystko się zmieściło. Najważniejsze to cena za gaz 3.05 kuna:)) śmieszna kasa, za 15 zł robiłem 100 km. na trasie jeszcze taniej
Marek75
Odkrywca
lew106

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 26.08.2006 17:46

W CRO jeszcze nie byłem ale cały czas nad tym pracuje ;) . W tym roku wraz z żonką dojechaliśmy aż na Węgry, dla nas jest to jak na razie najdalsza podróż samochodem. Celem wyjazdu była Słowacja ze wspaniałym Słowackim Rajem, Łomnicą, jaskiniami i ruinami zamków. W sumie zrobiliśmy blisko 2500km. W ciągu tygodnia zwiedzając jak najwięcej, bo nie lubimy siedzieć długo w jednym miejscu.
Peugeot 106 95 r 188000 na liczniku, spisywał się znakomicie w jeździe po górskich serpentynach i na dłuuugaśnych podjazdach, zawoził nas wszędzie tam gdzie tylko mieliśmy ochotę.
Nie ważne jest jakim samochodem, ważne jest by był przygotowany od strony technicznej, a kierowca był rozsądny i odpowiedzialny. Trzeba pamiętać, że jedziemy z rodziną na wakacje a nie na rajd przez Europę w stylu Gumball 3000.
Dla wszystkich tych którzy wątpią w możliwości swoich małych autek polecam stronę www.autopodroznicy.com/home.htm na zachętę dodam, że autorzy tej strony w tym roku dojechali aż do Mauretanii. Dla chcącego nic trudnego ;)
Może się spotkamy w przyszłym roku w CRO.
Pozdrawiam
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 26.08.2006 17:59

Podziwiałem już nie raz ta parkę. Naprawdę mają odwagę. Zazdroszczę im tych wojaży. Nie twierdzę wcale ,że np Cinquecento to złe autko. Jednak samochody niewielkie stworzone zostały przede wszystkim z myslą o jeździe miejskiej i krótkich dystansach. I nie chodzi tu o to, że taki samochód daleko nie pojedzie (bo pojedzie jak każdy inny) ,tylko o to, że pasażerowie odczują ,że to nie pojazd turystyczny. Bo tak samo jak źle jezdzi się 5 metrowym samochodem po zatłoczonym mieście -tak samo male autko da to odczuć na trasie.
Marcin79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin79 » 27.08.2006 16:00

Srebrny Focusik kombi z klimą i oczywiście naklejką, której jeszcze nie mam, a wyjazd już za 10DNI!!! pierwszy raz tak daleko, mam nadzieje, że dojedziemy szczęśliwie na miejsce. Pozdrawiam.
Spiderx
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spiderx » 27.08.2006 22:56

Śliwkowa Oma (Opel Omega) kombi z klimą + gaz. Dwie soby, wyjazd 1-2.09.2006.
wojtaszek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtaszek » 28.08.2006 01:06

Renault Twingo..Lpg ..jak na 2 osoby to salon..;) ...w 2004 Malinska na Krk..teraz plany sa na 1sza polowa pazdziernika..miejscowosc Pinezici tez Krk.
Wezyr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wezyr » 28.08.2006 13:57

Ja Renault Laguna 1,8 kombi (bardzo wygodne i duże autko jedyne czego brak to klimy :( ) LPG - spalanie kolo 9l gazu :D i to cieszy !!
Ostatnio edytowano 29.08.2006 13:25 przez Wezyr, łącznie edytowano 1 raz
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 28.08.2006 14:23

Seat Altea 1.9 TDI - 3 osoby + pies ;-) :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 28.08.2006 22:39

wojtaszek napisał(a):Renault Twingo..Lpg ..jak na 2 osoby to salon..;) ...w 2004 Malinska na Krk..teraz plany sa na 1sza polowa pazdziernika..miejscowosc Pinezici tez Krk.

W Pinezici spędziłem pierwsze wakacje w Chorwacji i tam się zaraziłem crowirusem.Mało znana na forum miejscowość, ale godna polecenia.A żeby tak choć trochę na temat to wtedy (w 2001 r.)dojechałem tam Lanosem.
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone