Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.06.2023 13:04

Wc jest owszem ale przenośne to nie jest aż tak duże auto :) Jest dwupalnikowa kuchenka gazowa, bojler, prysznic (zewnętrzny) miejsce na 2/ 25l. baniaki na wodę auto jest ocieplone, ogrzewanie gazowe, nano żelowy potężny akumulator części kamperowej, 340w solary ( przetwornica na 230v 1000w) można spać na dziko, lodówka do -20 12/230v. Auto jest zarejestrowane na 4 osoby ale wygodnie można spać 2 dorosłych i dziecko. Jest nakładka na przednie siedzenia gdzie może spać dziecko. Od siebie okleiłem dodatkowo wszystkie wewnętrzne czarne plastiki specjalną matą ocieplająco wygłuszająca dzięki temu jest przytulniej:) Tu jeden z kilku filmików tej f-my jest tego więcej na Tubie :) :
Załączniki:
1ab.jpg
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 06.06.2023 14:18

Bardzo mi się podoba ta zabudowa, a wiem co mówię, bo od kilku lat używam samodzielnie przystosowanego VW T4.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.06.2023 15:38

Morski Pas napisał(a):Bardzo mi się podoba ta zabudowa, a wiem co mówię, bo od kilku lat używam samodzielnie przystosowanego VW T4.

Był moment, że też chciałem przystosować sam na bazie nowego Renault Traffic ale mi przeszło bo trafiło się kompletne praktycznie 4 i pół letnie auto :) Dotychczas była Toyota Verso ( w której spaliśmy) na którą nie narzekaliśmy :) Teraz to pałac :) i dalej jakby osobowe auto :) Zrobiliśmy trasę na Węgry 650km i jadąc przykładnie autko spaliło 6l oleju czyli pali mniej niż Verso benzyny świetny wynik :)
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 06.06.2023 17:57

bluesman napisał(a):
Morski Pas napisał(a):Bardzo mi się podoba ta zabudowa, a wiem co mówię, bo od kilku lat używam samodzielnie przystosowanego VW T4.

Był moment, że też chciałem przystosować sam na bazie nowego Renault Traffic ale mi przeszło bo trafiło się kompletne praktycznie 4 i pół letnie auto :) Dotychczas była Toyota Verso ( w której spaliśmy) na którą nie narzekaliśmy :) Teraz to pałac :) i dalej jakby osobowe auto :) Zrobiliśmy trasę na Węgry 650km i jadąc przykładnie autko spaliło 6l oleju czyli pali mniej niż Verso benzyny świetny wynik :)

Fajnie, że każdy centymetr został przemyślany i rozsądnie zaplanowany. Plus jest jeszcze jeden. To nie kamper więc wjedzie wszędzie :D
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 05.03.2024 00:41

Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 23.03.2024 22:20

ruwado napisał(a):Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!

Ja OII prze 7 lat, OIII przez 10, teraz OIV będę odwiedzał Chorwację.

Ps. OCP :mg:
Grzesiekmw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesiekmw » 24.03.2024 09:56

Pochwalę swoje auto i ja. Od 2017 roku 7 razy byliśmy w Chorwacji naszą Laguną III 2.0 dCi z 2008 roku ( 178 KM po chip tuningu). W tym roku planujemy wyjazd do Grecji na Chalkidiki. Królowa lawet trzyma się dobrze.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.03.2024 12:45

Grzesiekmw napisał(a):Pochwalę swoje auto i ja. Od 2017 roku 7 razy byliśmy w Chorwacji naszą Laguną III 2.0 dCi z 2008 roku ( 178 KM po chip tuningu). W tym roku planujemy wyjazd do Grecji na Chalkidiki. Królowa lawet trzyma się dobrze.

IIka była królową lawet 8) ale znam co najmniej 2 wyjątki :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.03.2024 13:29

AdamBo napisał(a):
ruwado napisał(a):Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!

Trójką z 1,4 TSI zrobiłem służbowo coś koło 150tys km. Bez żadnego problemu i bardzo dobrze mi się nią jeździło. Niestety do Chorwacji nie dane było mi nią jechać.
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 24.03.2024 14:18

Odnośnie LagunyII.Miałem 1.9dci 120KM 2004r. W latach 2009-2012 siedem razy była w Chorwacji bezproblemowo.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 25.03.2024 00:20

AdamBo napisał(a):

No chyba się znamy :mg:
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 25.03.2024 21:25

Grzesiekmw napisał(a):Pochwalę swoje auto i ja. Od 2017 roku 7 razy byliśmy w Chorwacji naszą Laguną III 2.0 dCi z 2008 roku ( 178 KM po chip tuningu). W tym roku planujemy wyjazd do Grecji na Chalkidiki. Królowa lawet trzyma się dobrze.

Bo 2.0 dCi to bardzo udany silnik...pozatym Laguna III to nie II
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 07.04.2024 13:03

Na następny rok planujemy dłuższą wyprawę do Azji w różne regiony. Po wielu filmach, lekturach itd. koncentrujemy się wokół dwóch aut. Proszę pomóżcie, bo mam dwie oferty i chcę coś wybrać, aby mieć auto już na ten sezon i powoli coś w nim skubać. Nie chcemy typowego kampera, raczej coś w stylu auta do którego możemy wrzucić rowery i jechać, albo jak parę postów wyżej zmienić na mini kamper i móc nocować po drodze.

Szukam opinii na temat silników, komfortu jazdy i ogólnych uwag (L2H1):

- fiat ducato 3 (silnik 2,3 d)
- renault trafic 2 (silnik 2,0 d)

Tylko roczniki 06-11, głównie ze względu na to, że wydają się mi być prostsze w obsłudze i w większości świata ktoś będzie potrafił to naprawić.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.04.2024 14:08

Zorientuj się o ubezpieczenie tych aut (rocznik) przy tak dalekiej wyprawie, czy uda ci się jakieś sensowne ubezpieczenie kupić. I nawet nie o assistance mi chodzi....
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 11.04.2024 17:00

ziemniak napisał(a):Na następny rok planujemy dłuższą wyprawę do Azji w różne regiony. Po wielu filmach, lekturach itd. koncentrujemy się wokół dwóch aut. Proszę pomóżcie, bo mam dwie oferty i chcę coś wybrać, aby mieć auto już na ten sezon i powoli coś w nim skubać. Nie chcemy typowego kampera, raczej coś w stylu auta do którego możemy wrzucić rowery i jechać, albo jak parę postów wyżej zmienić na mini kamper i móc nocować po drodze.

Szukam opinii na temat silników, komfortu jazdy i ogólnych uwag (L2H1):

- fiat ducato 3 (silnik 2,3 d)
- renault trafic 2 (silnik 2,0 d)

Tylko roczniki 06-11, głównie ze względu na to, że wydają się mi być prostsze w obsłudze i w większości świata ktoś będzie potrafił to naprawić.

Ducato to typowy bus z większą możliwością przerobienia na kampera. Dużo tego jeździ.
Trafic to van ...napewno wygodniejszy w podróżowaniu/prowadzeniu. Trafic ,podobnie jak Ople Vivaro " latają" po Europie do przewozu osób więc w miare to się trzyma .Jeden i drugi mają niezłe diesle 2.3 multijet i udanego 2.0 dCi na łancuchu rozrządu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 420
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone