dids76 napisał(a):Szefowi w ubiegłym roku zmienili z Octavii 3 1,4TSI na Octavie 4 1,5TSI i cały czas twierdzi że trójką mu się lepiej jeździło
Mi zmienili z Octavii 3 1,4TSI na Kie ProCeed 1,5 T-GDI i chętnie bym do Octavii wrócił
coobah napisał(a):dids76 napisał(a):Szefowi w ubiegłym roku zmienili z Octavii 3 1,4TSI na Octavie 4 1,5TSI i cały czas twierdzi że trójką mu się lepiej jeździło
Mi zmienili z Octavii 3 1,4TSI na Kie ProCeed 1,5 T-GDI i chętnie bym do Octavii wrócił
Ja przesiadłem się trzy miesiące temu z Octavii 3 1,4 TSI w manualu na nowego Hyundaia Elantrę ze skrzynią CVT.
Octavia lepiej wygłuszona. W Elantrze przy prędkościach autostradowych robi się głośno. Gdyby to było auto prywatne: wybebeszyłbym wnętrze i dodatkowo wygłuszył
Poza tym:
+ ilość miejsca wewnątrz,
+ komfort foteli i kanapy,
+ łatwość obsługi
+ skrzynia biegów
+ zachowanie na drodze (w sensie prowadzenie)
+ reflektory przednie LED
- wygłuszenie,
- mniejszy bagażnik (Octa była kombi...)
dids76 napisał(a):Ja po pięciu miesiącach jazdy ProCeed-em w porównaniu do Octavii:
+ zachowanie na drodze (szczególnie przy wyższych prędkościach)
+ hamulce
+ reflektory przednie LED
- bagażnik, teoretycznie w Octavii minimalnie mniejszy ale bardziej ustawny
- przede wszystkim silnik, w Octavii niby 10 koni mniej ale była szybsza, bardziej elastyczna i mniej paliła
anthony1981 napisał(a):Czas pomyśleć o wakacjach, więc w ramach tworzenia klimatu wrzucę coś w tym wątku..
Od kilku lat jeździmy do cro niezłą już babcią czyli e46, 1999.
W zasadzie spełnia pokładane założenia, chociaż powoli bardziej marzy mi się coś typu minivan np. scenic.
Jeśli ktoś ma pytania typu czy nie strach i inne techniczne, z chęcią odpowiem.
piekara114 napisał(a):Super.
Przyjemnych wojaży i tych bliższych i dalszych.
bluesman napisał(a):Takie auto kupiłem wyposażenie robi/wstawia/dostosowuje na bazie standardowego busa polska f-ma bus kamper