Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
sito_zabrze
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.07.2020 08:04

My w tym roku jak zwykle Opelkiem w gazie ofkors :mrgreen:

Ale coraz gorsze te nowe ople..... Kumpel w najnowszej insigni 1,6T po 8000 km wymieniał pompe wody, auto stało tydzień w ASO. Wikol, nie pomogła mu nawet gwarancja. Na szczęście było to na miejscu a nie we Włoszech na nartach
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 27.07.2020 08:25

sito_zabrze napisał(a):Ale coraz gorsze te nowe ople..... Kumpel w najnowszej insigni 1,6T po 8000 km wymieniał pompe wody, auto stało tydzień w ASO. Wikol, nie pomogła mu nawet gwarancja. Na szczęście było to na miejscu a nie we Włoszech na nartach

Ja postawiłem na koreańca 2 lata temu. Mam najechane 40k km. Ostatnio był na przeglądzie, wszystko super. Wybrałem wolnossący silnik bez turbo, bez napędu 4x4, prosty jak cep. Koreańce zrobili mega postęp jeśli chodzi o auta.
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 04.08.2020 19:36

W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 05.08.2020 08:11

bidziaq napisał(a):W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie

Ten automat to taki bezstopniowiec, tak? Fajnie, fajnie!
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 06.08.2020 07:42

coobah napisał(a):
bidziaq napisał(a):W tym roku Toyota Yaris 2020 1.5 benzyna w automacie

Ten automat to taki bezstopniowiec, tak? Fajnie, fajnie!

Tak, dramatyczna jest ta skrzynia, ale co zrobić jak takie dali do pracy...
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 10.08.2020 09:18

No wiertarka taka :)
Ważne, że do Cro możesz nim jechać ;)
Bombolero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bombolero » 10.08.2020 09:21

Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.
Nie ma autka, nie ma wakacji...
Winietki kupione, rezerwacjacja opłacona....bye bye Brela
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 10.08.2020 09:34

Bombolero napisał(a):Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.

Całe szczęście, że żona cała. Sprawdź może, czy z assistance - jeśli posiadasz - nie przysługuje Ci auto zastępcze. A jeśli nie, o ile zdrowie szanownej małżonki pozwoli, to może rozważyć wypożyczenie samochodu? Z ciekawości sprawdziłem ile kosztuje i Corsa na tydzień 480 zł., Astra 537 + 100E za użytkowanie za granicą.

Poniżej link do porównywarki cen:
https://www.kayak.pl/cars/Wrocaw,Polska-c31286/2020-08-15/2020-08-21;map?sort=rank_a
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2020 09:47

Bombolero napisał(a):Miał być wyjazd autkiem za tydzień, a wczoraj żona zaliczyla wypadek. Żona całe szczęście prawie bez szwanku.

Szczerze współczuję. :idea:
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 10.08.2020 10:21

Auto na warsztat, a wy do wypożyczalni i jechać odpocząć a po powrocie odebrać auto z warsztatu ;)
Bombolero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bombolero » 10.08.2020 10:56

luk006 napisał(a):

Całe szczęście, że żona cała. Sprawdź może, czy z assistance - jeśli posiadasz - nie przysługuje Ci auto zastępcze. A jeśli nie, o ile zdrowie szanownej małżonki pozwoli, to może rozważyć wypożyczenie samochodu? Z ciekawości sprawdziłem ile kosztuje i Corsa na tydzień 480 zł., Astra 537 + 100E za użytkowanie za granicą.

Poniżej link do porównywarki cen:
https://www.kayak.pl/cars/Wrocaw,Polska-c31286/2020-08-15/2020-08-21;map?sort=rank_a

W opcjach dodatkowych nie widzę wyjazdu zagranicę
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 10.08.2020 12:11

Zerknij tu: https://cars.opodo.pl/pl/book/?clientId ... #/vehicles
a następnie ważne informacje --> samochód --> ograniczenia podróży
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2020 12:40

Wyjść jest sporo.
Kupić auto , pożyczyć, wynająć. Tydzień to sporo czasu :wink:

Ja bym osobiście pożyczył auto od siostry albo teścia. A im dał zastępcze od warsztatu blacharskiego
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 10.08.2020 13:37

sito_zabrze napisał(a):Wyjść jest sporo.
Kupić auto , pożyczyć, wynająć. Tydzień to sporo czasu :wink:

Ja bym osobiście pożyczył auto od siostry albo teścia. A im dał zastępcze od warsztatu blacharskiego

Też tak uważam, brak auta to nie problem ;) na pewno kolizja czy wypadek nie zatrzymałby mnie przed wyjazdem ;) jeśli winnym kolizji była Twoja żona to trudno, poniósłbym koszt wynajęcia auta, jeśli jednak ona nie była sprawcą to poprosiłbym sprawcę o wynajęcie mi auta i opłacenie ( co z tego, ze ma OC) , a jeśli nie zgodziłby się na to to wynająłbym auto , opłacił, a od niego dochodziłbym tej kwoty w sądzie cywilnym, gdyż przez niego moje auto zostało unieruchomione...z OC owszem naprawią, ale za wynajęcie auta niech płaci on albo jego firma ubezp ( przynajmniej na czas naprawy mojego auta).
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 10.08.2020 15:09

Wina żony? Trudno chciałeś żonę, płać za wypożyczenie... Oczywiście żart. Może pożycz od kogoś z rodziny, jak masz możliwość.

Jak wina nie żony - dzwoń do ubezpieczyciela sprawcy podeprzyj się rezerwacją (o ile ją masz) winietą i tym co masz żeby potwierdzić zaplanowany urlop samochodem!!!, którego nie masz i niech dają wypożyczony lub zwracają koszt wypożyczenia autka na urlop.

Za pozbawienie Ciebie samochodu, OC sprawcy musi pokryć wynajem dla Ciebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 414
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone