Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
anlama
Croentuzjasta
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 04.07.2020 11:32

karoka65 napisał(a):Wyjazd dzisiaj, jak zwykle na noc, do Chorwacji po raz kolejny ma nas zawieźć stare BMW e38 750IL z 1999 roku :)

Tak porządnych aut się już chyba nie produkuje niestety...
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.07.2020 12:12

Nie narzekajcie. Kiedyś jeżdżono fiatami syrenkami i było dobrze. Teraz kupuje się samochody nie na całe życie tylko się zmienia. Od luksusu w głowach się wam popie...liło.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.07.2020 12:14

Ural napisał(a):Nie narzekajcie. Kiedyś jeżdżono fiatami syrenkami i było dobrze. Teraz kupuje się samochody nie na całe życie tylko się zmienia. Od luksusu w głowach się wam popie...liło.

Życie na kredyt jest fajne.
Nie można jednak zapominać, że kredyt to kredyt...
Ty zaczynasz mieć problemy z odsetkami.
Wizyta komornika nie będzie miła.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 04.07.2020 13:55

Gdy byłem na Lanternie po namiotem, obok nas na parcelę przyjechała rodzina 2+2+1 ( w brzuchu mamy) z Ukrainy Fiatem Punto !! Rozbili się w 40 min . 2x namiot 3 os. , podłoga , tarp , lodówka turystyczna , szafka kuchenna , stół i 4 krzesełka . Myślę , że gość w dzieciństwie był mistrzem w tetris
robines
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robines » 04.07.2020 14:49

My już drugi rok Yariską żonki. 2+2 dzieci. Wcześniej przez kilka lat jeździliśmy fordem smaxem i wtenczas do apartamentu wnosiłem się godzinę. Teraz 2 walizki i trochę drobnicy w schowkach. Rozpakowywanie trwa 5 minut. Jutro z Zaostrogu na tydzień jedziemy na Pag. Nie straszne mi schody i inne utrudnienia. Mały jest wielki (mam blisko 190cm wzrostu).
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 06.07.2020 13:46

robines napisał(a):My już drugi rok Yariską żonki. 2+2 dzieci. Wcześniej przez kilka lat jeździliśmy fordem smaxem i wtenczas do apartamentu wnosiłem się godzinę. Teraz 2 walizki i trochę drobnicy w schowkach. Rozpakowywanie trwa 5 minut. Jutro z Zaostrogu na tydzień jedziemy na Pag. Nie straszne mi schody i inne utrudnienia. Mały jest wielki (mam blisko 190cm wzrostu).

im masz więcej miejsca w aucie tym więcej bierzesz (jak sie potem okazuje ) niepotrzebnych rzeczy, no minusem może jednak być komfort jazdy.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.07.2020 13:48

robines napisał(a):My już drugi rok Yariską żonki. 2+2 dzieci. Wcześniej przez kilka lat jeździliśmy fordem smaxem i wtenczas do apartamentu wnosiłem się godzinę. Teraz 2 walizki i trochę drobnicy w schowkach. Rozpakowywanie trwa 5 minut. Jutro z Zaostrogu na tydzień jedziemy na Pag. Nie straszne mi schody i inne utrudnienia. Mały jest wielki (mam blisko 190cm wzrostu).

Chciałabym pakować się w dwie walizki 8O :mrgreen: Szacun :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2020 18:49

Tayla napisał(a):
im masz więcej miejsca w aucie tym więcej bierzesz (jak sie potem okazuje ) niepotrzebnych rzeczy, no minusem może jednak być komfort jazdy.

Teoria i praktyka mówi także, że im większe auto tym trudniej do niego się zapakować. Ląduje w bagaju mnóstwo przydasiów, które w ogóle są potem zapomniane. Osobiście nie znoszę jeżdżenia z bagażnikiem po podsufitkę wypełnionym tobołami i innymi bambetlami :mrgreen:

Kapitańska Baba napisał(a):Chciałabym pakować się w dwie walizki 8O :mrgreen: Szacun :wink:

Na wakacje 2x jechałem Ibizą - jak się człowiek postara, to zabierze tylko to, co się da. Mam kolegę, co zabiera że sobą zawsze małą "pokładową" walizkę niezależnie czy leci gdzieś na kilka dni czy na dwa tygodnie... Nie pytałem jeszcze, jak to robi bo boję się odpowiedzi (choć mój służbowy wyjazd do Francji i Norwegii po rozpoznaniu miejsca i odkryciu cudu w postaci pralni na żetony właśnie taki był - można? Można) :oczko_usmiech:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 07.07.2020 00:59

1 raz do Chorwacji jechaliśmy w 4 osoby (2 dzieci) Chevroletem Orlando z wyjętymi fotelami z 3 rzędu. Auto na maxa zapakowane, nie ma szans nic zobaczyć przez tylną szybę a z tyłu między dziećmi jeszcze graty. Kilka razy później przyszła pora na megane III kombi. 3 osoby i bagażnik załadowany po dach, z tyłu obok dziecka niewiele mniej. kilka wyjazdów później lecieliśmy do Grecji na wakacje 3 osoby + 2 osoby z nami razem 5 osób (4 dorosłe + dziecko). na lotnisko pojechaliśmy 1 samochodem... Vw T-rock, czyli (wtedy) najmniejszy "suw" VW, 5 dużych walizek + 2 małe + pierdoły zmieściły się do bagażnika.... w te same wakacje wyjazd do Chorwacji w 4 osoby ( 2 dorosłych + 1 córka + jej koleżanka po 12l) i w zasadzie panika... jak w Orlando dużo większym czy kombi jechaliśmy ledwo co to jak teraz? rozwiązałem więc problem bardzo szybko. Każdy dostał 1 walizkę, tą samą z którą chwilę wcześniej byliśmy na wakacjach samolotem i mógł zabrać co chce ale musiał się do niej zmieścić. A jako że pojemność bagażnika była większa jak 4 walizki to jeszcze każdy dostał w "gratisie" miejsce na jakieś pierdoły i okazało się że można jechać autem (mniejszym od golfa) w 4 osoby do Chorwacji zabierając ze sobą wszystko co potrzebne:) Tego roku już po raz 3 jedziemy tym małym VW do Chorwacji, tym razem w 3 osoby i liczę na to że na tylnej kanapie będzie co najwyżej jakaś poduszka czy kocyk:)
milosz78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz78 » 07.07.2020 06:53

W ubiegłym roku jechaliśmy rodziną 2+2 Citroenem Xsara Picasso. Bagażnik wypakowany na maksa ale nie po dach. W tym Renault Scenic i mam nadzieję spakować się podobnie. Staram się aby w aucie nie mieć bagaży. Najwyżej jakąś przekąskę czy inny tablet dla dziecka. Podział w domu jest taki, że Małżonka wprawiła się w pakowaniu rzeczy do walizek a ja w pakowaniu walizek do auta ;). Dziwne jest tylko to, że jak jedziemy na 3-4 dni nad Bałtyk okazuje się, że auto wypełnione jest w podobnym stopniu ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.07.2020 11:47

pääkäyttäjä napisał(a):Na wakacje 2x jechałem Ibizą - jak się człowiek postara, to zabierze tylko to, co się da. Mam kolegę, co zabiera że sobą zawsze małą "pokładową" walizkę niezależnie czy leci gdzieś na kilka dni czy na dwa tygodnie... Nie pytałem jeszcze, jak to robi bo boję się odpowiedzi (choć mój służbowy wyjazd do Francji i Norwegii po rozpoznaniu miejsca i odkryciu cudu w postaci pralni na żetony właśnie taki był - można? Można) :oczko_usmiech:

Prać na urlpie - bunt!! :mrgreen:
Pomijając jedzenie którego wożę dużo - to może gdyby to nie był wyjazd z dziećmi to jedna wielka waliza.... ubrania to małe miki. Ale jak upchać płetwy, maski, rurki, dmuchańce, sztormiaki, kamizelki asekuracyjne, sprzęt fotograficzny itp? Raz w życiu byłam z jedna walizką - nie powiem, było wygodnie :mrgreen:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 07.07.2020 19:50

A ja niezmiennie zapitalam marokańsko-rumuńsko-francusko-japońskim wynalazkiem z domieszką makaronu. Auto złożone w Maroku, z rumuńskim znaczkiem na masce, zaprojektowane przez Francuzów, z silnikiem 1,6 102 kuni Nissana, z włoską instalacją podtlenku biedy Landi-Renzo... A choinkę zapachową mam wunderbauma, z Niemiec, o zapachu czeskiego smażonego sera ;-). Jak zwykle na pokładzie 4+2 i sporo bagażu. Jak zwykle, ze względu na rygorystyczną dietę naszej dziatwy, najwięcej miejsca zajmuje ich żarło + lodówka turystyczna, do bagażnika włazi duża waliza + 2 torby, na dach dojazdówka i reszta. Jakoś mi się nie uśmiecha korzystać z zestawu naprawczego gdzieś, nie wiadomo gdzie w środku nocy. W tym roku dojdzie jeszcze małe psisko :-). Z tego co kiedyś liczyłem, to niewiele nam brakuje, by osiągnąć DMC. Jako, że auto rumuńskie, to wyglądamy jak tabor Cyganów ;-). Marka zobowiązuje... ;-)
Załączniki:
cro daczka.jpg
Ostatnio edytowano 07.07.2020 23:00 przez luk006, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.07.2020 20:38

luk006 napisał(a):A ja niezmiennie zapitalam marokańsko-rumuńsko-francusko-japońskim wynalazkiem z domieszką makaronu. Auto złożone w Maroku, z rumuńskim znaczkiem na masce, zaprojektowane przez Francuzów, z silnikiem 1,6 102 kuni Nissana, z włoską instalacją podtlenku biedy Landi-Renzo... A choinkę zapachową mam wunderbauma, z Niemiec, o zapachu czeskiego smażonego sera ;-). Jak zwykle na pokładzie 4+2 i sporo bagażu. Jak zwykle, ze względu na rygorystyczną dietę naszej dziatwy, najwięcej miejsca zajmuje ich żarło + lodówka turystyczna, do bagażnika włazi duża waliza + 2 torby, na dach dojazdówka i reszta. Jakoś mi się nie uśmiecha korzystać z zestawu naprawczego gdzieś, nie wiadomo gdzie w środku nocy. W tym roku dojdzie jeszcze małe psisko :-). Z tego co kiedyś liczyłem, to niewiele nam brakuje, by osiągnąć DMC. Jako, że auto rumuńskie, to wyglądamy jak tabor Rumunów ;-). Marka zobowiązuje... ;-)

Kiedyś nawet temu Twojemu wynalazkowi fotkę na S3 strzeliłem :oczko_usmiech: :mrgreen:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 07.07.2020 21:37

dids76 napisał(a):Kiedyś nawet temu Twojemu wynalazkowi fotkę na S3 strzeliłem :oczko_usmiech: :mrgreen:

Heh, raz jedyny w końcu mnie ktoś upolował, za co oczywiście wielkie dzięki :-).
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 07.07.2020 22:57

Melduję, że moje 17-letnie Volvo dojechało znowu do Chorwacji i mam nadzieję wróci bez kłopotów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 412
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone