Francuzy to nie tylko Citroeny a Honda to Honda, nie ma co porównywać. A spadek wartości auta, kto się teraz tym przejmuje ?
Mam znajomego rzeczoznawcę, który od 25 lat jeździ tylko Francuzami i nadal będzie nimi jeździł.
alechandro napisał(a):Ostro, wynika z tego, że każda Vitara się psuje. Miałem już Suzuki, co prawda nie Vitarę ale S-Cross i wspominam ją bardzo dobrze. Powtarzacie oklepane mity tak jak na temat Francuzów. Jeszcze raz zapytam - jakie samochody mają najniższą usterkowość poza Japońcami ? Francuzy właśnie .....
alechandro napisał(a):Francuzy to nie tylko Citroeny a Honda to Honda, nie ma co porównywać. A spadek wartości auta, kto się teraz tym przejmuje ?
Mam znajomego rzeczoznawcę, który od 25 lat jeździ tylko Francuzami i nadal będzie nimi jeździł.
wikol napisał(a):alechandro napisał(a):Ostro, wynika z tego, że każda Vitara się psuje. Miałem już Suzuki, co prawda nie Vitarę ale S-Cross i wspominam ją bardzo dobrze. Powtarzacie oklepane mity tak jak na temat Francuzów. Jeszcze raz zapytam - jakie samochody mają najniższą usterkowość poza Japońcami ? Francuzy właśnie .....
Niższą awaryjność niż auta francuskie ma Hyundai, Kia. Francuzi mogą się od nich uczyć jak się powinno robić samochody. Warto poczytać rankingi niezawodności.
sito_zabrze napisał(a):
Za to koreańczyki mogą sie uczyć od francuzów jak sie robi wygodne auta
Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):
Za to koreańczyki mogą sie uczyć od francuzów jak sie robi wygodne auta
Ale czy w samochodzie o wygodę chodzi?
sito_zabrze napisał(a):W jakimś stopniu tak
Zrób sobie trase do Cro twardym Golfem GTI a potem Citroenem C5
Ja raz jechałem do Cro Reno Scenikiem i tylko wtedy po dojechaniu na miejsce nic mnie nie bolało. No ale moze to wina wieku bo przechodze kryzys wieku średniego....
sito_zabrze napisał(a):
Ja raz jechałem do Cro Reno Scenikiem i tylko wtedy po dojechaniu na miejsce nic mnie nie bolało. No ale może to wina wieku bo przechodzę kryzys wieku średniego....
wikol napisał(a):Fakt że Francuzy są wygodne, mają dobrze wyprofilowane fotele itd. Elektronika w tych autach to kompletna porażka.
Bartek81 napisał(a):Silniki diesla HDI grupy PSA (Peugeot/Citroën) zostały uznane za jedne z najlepszych na świecie, dokładnie zajęły drugie miejsce za dieslem Toyoty lub Hondy. Dodatkowo samochody francuskie (Peugeot/Citroën) są podwójnie ocynkowane, próżno szukać tam rdzy jak to ma miejsce w innych markach, nawet wśród młodych samochodów.
Sam jeżdżę "amerykańcem" ale miałem kilka aut francuskich i złego słowa nie powiem.
Co do bezawaryjnych Japończyków, to i tam zdarzają się wpadki jak np. 1,5 mln.aut Toyota wzywanych do serwisu przez możliwość nie otwarcia się poduszek powietrznych lub słynna sprawa Toyot w USA gdzie koncern Toyota wypłaca gigantyczne odszkodowania ofiarom wypadków gdzie w Toyotach blokował się pedał gazu. Takze każda marka ma sukcesy jak i wpadki.
Pozatym większość koncernów współpracuje ze sobą, jak i większość zaopatrza się u tych samych dostawców części z których produkują samochody.
yanek37 napisał(a):Bartek81 napisał(a):Silniki diesla HDI grupy PSA (Peugeot/Citroën) zostały uznane za jedne z najlepszych na świecie, dokładnie zajęły drugie miejsce za dieslem Toyoty lub Hondy. Dodatkowo samochody francuskie (Peugeot/Citroën) są podwójnie ocynkowane, próżno szukać tam rdzy jak to ma miejsce w innych markach, nawet wśród młodych samochodów.
Sam jeżdżę "amerykańcem" ale miałem kilka aut francuskich i złego słowa nie powiem.
Co do bezawaryjnych Japończyków, to i tam zdarzają się wpadki jak np. 1,5 mln.aut Toyota wzywanych do serwisu przez możliwość nie otwarcia się poduszek powietrznych lub słynna sprawa Toyot w USA gdzie koncern Toyota wypłaca gigantyczne odszkodowania ofiarom wypadków gdzie w Toyotach blokował się pedał gazu. Takze każda marka ma sukcesy jak i wpadki.
Pozatym większość koncernów współpracuje ze sobą, jak i większość zaopatrza się u tych samych dostawców części z których produkują samochody.
Nie myl pojęć..!
"Błąd ludzki" a żywotność auta to dwa różne pojęcia.
sito_zabrze napisał(a):Audi w podobnym miejscu umieszczało tez jakiś ważny komputer w modelu A6. W tym samym modelu potrafią sie same otworzyć szyby. W nocy. Bez udziału osób trzecich