Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 31.08.2019 21:59

sito_zabrze napisał(a):...
Ja to kumam bo pracuje w ASO
To co kupujesz jest warte max 50% tego co płacisz.
Reszta to zysk, gwarancja, inwestycje w nowe modele....
...

Dodałbym jeszcze do tego reklamę i pensje pracowników, między innymi ASO
Strach pomyśleć co by się stało gdyby wszyscy kupowali używane...
452835e4e737b4c1db6096e4ed939265,780,0,0,0.jpg

Jedynie gaz by nas uratował :wink:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.08.2019 22:13

Rafi70 napisał(a):Jeździłem do Cro autem 6 letnim , obecnie nowym , stres jest podobny... zawsze coś może zrobić psikusa....

A ja jechałem bez żadnego stresu i wracał będę również bez stresu. Nie wiem czym się stresujesz jadąc nowym autem.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 22:15

wikol napisał(a):
Rafi70 napisał(a):Jeździłem do Cro autem 6 letnim , obecnie nowym , stres jest podobny... zawsze coś może zrobić psikusa....

A ja jechałem bez żadnego stresu i wracał będę również bez stresu. Nie wiem czym się stresujesz jadąc nowym autem.

Tak z ciekawości
Kupujesz co rok nowe auto ?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.08.2019 22:18

sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):

Tak z ciekawości

Pierwszy raz.
Mam auto z 5 letnią gwarancją bez limitu km na całą EU.
W dojazdówke musiałem zainwestować bo dziady dali zestaw naprawczy.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 22:22

wikol napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):

Tak z ciekawości

Pierwszy raz.
Mam auto z 5 letnią gwarancją bez limitu km na całą EU.
W dojazdówke musiałem zainwestować bo dziady dali zestaw naprawczy.

Czyli za rok juz nie pojedziesz nowym.... :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 22:41

Ja tam wożę w obu złomach kable diagnostyczne (z Lancią aka Pug 807 to i kompa) - łatwiej sie gada z laweciarzem i serwisem :lol: Poza tym, jakby św. Krzysztof zareagował, że ciągle myślę o awarii auta? :mrgreen: Po co wywoływać wilka z lasu? :mrgreen: Obok Drzewka Wunderbauma powieszę sobie jeszcze Vegvisir :lol:
August
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) August » 01.09.2019 00:28

Właśnie wróciłem z Cro. Z uwagi na dzieciaki, które niczym szarańcza niszczą wszystko co popadnie jeżdżę 10-letnią Cytryną 2.0 C8, ze względów ekonomicznych i ekologicznych z LPG. Dotychczas było to idealne auto na wyprawy ze względu na kubaturę wewnętrzną i tylne odsuwane elektrycznie drzwi. Niemal z każdej wyprawy na karoserii jest jakaś rysa lub wgniotka. Dziś estetyka zewnętrzna działa już tylko na korzyść, gdyż mogę auto zaparkować niemal wszędzie i nikt się nim nie zainteresuje. Auto 2 dni temu z pełnym ładunkiem (rodzina 2+2 +100 kg bagażu) wspięło się na wyżyny a dokładnie na Edelweissspitze (2571mnpm) na trasie Grossglockner Hochalpenstraße. Nawet nie przypuszczacie jak to auto cierpiało a ja wraz z nim, ale daliśmy radę. Całe szczęście przed wyjazdem wymieniłem płyn hamulcowy i komplet hamulców z przodu (mimo, że diagnosta powiedział, że są ok, czego z kolei nie potwierdził mechanik). Felgi alu, które wypucowalem na błysk po zjeździe były całe czarne. To jest chyba jakaś szatańska trasa 8O Póki co auto nadal żyje, chociaż podczas zjazdu i hamowania silnikiem wyskoczył komunikat "uszkodzony silnik - konieczna naprawa" ale auto samo się naprawiło po przejechaniu kolejnych 500 km :D Auto daje dużo frajdy turystycznej. Ponoć vany są mało męskie, ale mi jakoś pasują. Na wakacje zabieram wszystko i jeszcze zaciągam roletę :D Niestety w planach Alpy włoskie i przełęcz Stelvio i to auto jest już po prostu za słabe. W planach zakupowych Toyota Sienna lub Highlander, z europejczyków chyba już nie ma czego brać. Suvy mnie nie kręcą, bo napompowane z zewnątrz a ciasne w środku. Chyba, że V klasa Mercedesa ale na to mnie nie stać, no i silniki małe a z doładowaniem nie kupię :papa:
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 01.09.2019 04:06

W twoim przypadku to kupujesz sam silnik a nie nowe auto

https://allegro.pl/uzytkownik/piomar-pp ... i-1-1-0619

Firma powyżej zaopatruje kierowców francuzow w nowe serca
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 01.09.2019 06:04

Toyota Sienna - świetny wybór. Moj faworyt dla rodziny od wielu lat
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 01.09.2019 08:00

wikol napisał(a):Życzę wszystkim by choć raz w życiu mogli sprawić sobie nowy samochód.

Wszystkim? Żeby chociaż co dziesiąty właściciel auta miał kiedyś taka możliwość. Wszyscy to jeżdżą kilkunastolatkami.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.09.2019 09:07

Trajgul napisał(a):
wikol napisał(a):Życzę wszystkim by choć raz w życiu mogli sprawić sobie nowy samochód.

Wszystkim? Żeby chociaż co dziesiąty właściciel auta miał kiedyś taka możliwość. Wszyscy to jeżdżą kilkunastolatkami.

No nieprawda ja jeżdżę nowymi tylko mój pierwszy samochód miał 8 lat. Na czymś musiałem się uczyć. Ponadto jak człowiek był młody to jak najszybciej chciał mieć auto. Tak też zrobiłem. Auto budziło podziw rodziny i znajomych gdyż w owych czasach było ono wyznacznikiem bogactwa :D
A teraz już nie jestem bogaty tylko Dziad bo wszyscy mają auta :D
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 01.09.2019 10:49

Rafi70 napisał(a):Toyota Sienna - świetny wybór. Moj faworyt dla rodziny od wielu lat

Ta toyota nie spełnia europejskich norm dotyczących spalin i dlatego nie jest dostępna w Europie.
To ze jest importowana i przechodzi badania techniczne jest kaprysem diagnosty
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2019 18:34

A200universeblue napisał(a):
Rafi70 napisał(a):Toyota Sienna - świetny wybór. Moj faworyt dla rodziny od wielu lat

Ta toyota nie spełnia europejskich norm dotyczących spalin i dlatego nie jest dostępna w Europie.

Żaden kaprys... Problem może być z nowymi autami i starymi, sprzed 1993 roku. A tak, większość tych aut spełnia Euro4. W Czechach jest jeszcze prościej - poza światłami mijania, cała reszta może zostać - idziesz np. do Dekry, oni stwierdzają, że pojazd jest okay z technicznego punktu widzenia i nie ma przeciwwskazań a na STK nie mają nic do powiedzenia. Wystarczy poszukać i zajrzeć do paru unijnych dokumentów, jak wygląda sprawdzanie takiego pojazdu w Europie. Gdyby tak było, to na starym kontynencie nie ma tylu pojazdów z Ameryki ;)
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 01.09.2019 18:43

A200universeblue napisał(a):

I tu nie masz racji, nie mówię o prywatnym imporcie z USA , tylko o nowych sztukach oferowanych w polskich salonach... :wink:
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 02.09.2019 04:16

Nowa sztuka dopuszczona do sprzedaży w PL musi mieć homologację i filtr gpf.
Daj linka do takiego salonu co sprzedaje taka toyote z gpf.
Patakaya to ze jeżdżą amerykany po drogach nie oznacza ze nie mogą zostać skierowane na lawecie w celu sprawdzenia zgodności z homologacja europejska na powtórne badania do stacji kontroli pojazdów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 404
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone