bigredone napisał(a):Sądzę, że 1-3 godziny. A samochód mogę mieć nawet za 2 tygodnie, bo będę miał zastępczy. Do wyboru są opcje zależne od potrzeb. Hotele, zastępczy, laweta i ich kombinacje zależne od warunków umowy.
anakin napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Anakin miałeś 3 Vectry w gazie ?
Kurde to chyba sie polubimy
Uważaj z tym lubieniem bo będziesz w mniejszości.
Tak, miałem 3.
I chodziła mi po głowie czwarta, ale doszedłem do wniosku, że już stary jestem i chcę sobie posiedzieć trochę wyżej.
No i ja dziad jestem więc potrzebuję do Cro wielkiego bagażnika ( choć Viki też miała spory).
Oczywiście boxa też biorę.
Jak dziadować to na maksa.
anakin napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Miałeś B i C ?
Wszystkie B.
Dalej bym tym jeździł, ale niestety to chyba najbardziej podatne na rdzę auto świata.
Garo&Justa napisał(a):Dzwonie po Assistance, zabierają auto no do Zagreba, a mini ubezpieczyciel na czas trwania naprawy, wynajmuje hotel. Siedzę, piję rakije i odpoczywamy
sito_zabrze napisał(a):bigredone napisał(a):sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Gwarancja producenta na całą Europę. Spokój bezcenny.
Jeśli zepsuje sie jakiś czujniczek to pewnie tak
Gorzej jak padnie np. skrzynia biegów w okolicach Baśki Vody w dniu wyjazdu. Myślisz ze ASO zrobi Ci to na miejscu ?
To akurat nie jest wielki problem i od tego jest asisstance, które zapewni mi lotniczą podróż po samochód lub transport samochodu do kraju.
Pomyślmy
Masz awarie w dniu wyjazdu , zaraz po starcie o godzinie 21
Opisz proszę jak bedzie wyglądał wasz powrót do kraju tym samolotem albo z Asisstancem ?
oczywiście razem z graciarnią z całego samochodu
tak plus minus , ile to potrwa i kiedy bedziesz miał sprawne auto pod domem
fly napisał(a):sito_zabrze napisał(a):bigredone napisał(a):sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Gwarancja producenta na całą Europę. Spokój bezcenny.
Gorzej jak padnie np. skrzynia biegów w okolicach Baśki Vody w dniu wyjazdu. Myślisz ze ASO zrobi Ci to na miejscu ?
To akurat nie jest wielki problem i od tego jest asisstance, które zapewni mi lotniczą podróż po samochód lub transport samochodu do kraju.
Pomyślmy
Opisz proszę jak bedzie wyglądał wasz powrót do kraju tym samolotem albo z Asisstancem ?
...w te wakacje miałem stłuczkę w Polsce dwa dni przed powrotem do Oslo, auto odwiezione do ASO Forda, dwie godziny póżniej auto zastępcze na koszt ubezpieczalni podstawione lawetą pod dom, dwa dni póżnie autem zastępczym pojechaliśmy do domu, a teraz będę jechał z powrotem do Polski po samochód.
Koszt podróży w celu zwrócenia auta zastępczego i odebrania mojego, a więc prom+paliwo również ubezpieczalnia.
...miałem jeszcze "trafić" ich na hotel, ale nie chciało mi się załatwiać faktur, a i tak byliśmy w odwiedzinach u rodziny, i jeszcze zastanawiam się czy nie żądać jakiegoś zadośćuczynienia za dni które nie będę w pracy.
pozdro
fly napisał(a):sito_zabrze napisał(a):bigredone napisał(a):sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Gwarancja producenta na całą Europę. Spokój bezcenny.
Pomyślmy
...w te wakacje miałem stłuczkę w Polsce dwa dni przed powrotem do Oslo, auto odwiezione do ASO Forda, dwie godziny póżniej auto zastępcze na koszt ubezpieczalni podstawione lawetą pod dom, dwa dni póżnie autem zastępczym pojechaliśmy do domu, a teraz będę jechał z powrotem do Polski po samochód.
Koszt podróży w celu zwrócenia auta zastępczego i odebrania mojego, a więc prom+paliwo również ubezpieczalnia.
...miałem jeszcze "trafić" ich na hotel, ale nie chciało mi się załatwiać faktur, a i tak byliśmy w odwiedzinach u rodziny, i jeszcze zastanawiam się czy nie żądać jakiegoś zadośćuczynienia za dni które nie będę w pracy.
pozdro
sito_zabrze napisał(a):Dalej nie widzę gdzie ten spokój....
Dzwonienie, załatwianie, czekanie na lawete, zbieranie faktur, oddanie zastępczego....
Procedura taka sama jak awaria starego auta i nerwy podobne
Koszt inny ale tez nowe kosztuje x razy więcej
bigredone napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Dalej nie widzę gdzie ten spokój....
Dzwonienie, załatwianie, czekanie na lawete, zbieranie faktur, oddanie zastępczego....
Procedura taka sama jak awaria starego auta i nerwy podobne
Koszt inny ale tez nowe kosztuje x razy więcej
Jest jeden atut - nie płacisz za naprawę...Wystarczy ?
Aa, nie słyszałem o konieczności zbieraniu faktur. Wszystko odbywa się bezgotówkowo. No i takie na gwarancji właściwie się nie psują... A jak już to głównie duperelki.