Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 13:29

Sądzę, że 1-3 godziny. A samochód mogę mieć nawet za 2 tygodnie, bo będę miał zastępczy. Do wyboru są opcje zależne od potrzeb. Hotele, zastępczy, laweta i ich kombinacje zależne od warunków umowy.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 13:49

bigredone napisał(a):Sądzę, że 1-3 godziny. A samochód mogę mieć nawet za 2 tygodnie, bo będę miał zastępczy. Do wyboru są opcje zależne od potrzeb. Hotele, zastępczy, laweta i ich kombinacje zależne od warunków umowy.

Bardzo wymijająca odpowiedź
Nie bede drążył
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 13:53

anakin napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Anakin miałeś 3 Vectry w gazie ? 8O
Kurde to chyba sie polubimy :twisted: :mrgreen: :oczko_usmiech:

Uważaj z tym lubieniem bo będziesz w mniejszości. :lool:

Tak, miałem 3.
I chodziła mi po głowie czwarta, ale doszedłem do wniosku, że już stary jestem i chcę sobie posiedzieć trochę wyżej. :wink:
No i ja dziad jestem więc potrzebuję do Cro wielkiego bagażnika :mrgreen: ( choć Viki też miała spory).
Oczywiście boxa też biorę.
Jak dziadować to na maksa. :oczko_usmiech:

Ja dzisiaj jade na imieniny do teściowej. To jakieś święto ? :oczko_usmiech:

Po prawie 3 tys km Astrą zatęskniłem za Vectrą
No i nią pojedziemy :D

Miałeś B i C ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.08.2019 13:55

sito_zabrze napisał(a):Miałeś B i C ?

Wszystkie B.
Dalej bym tym jeździł, ale niestety to chyba najbardziej podatne na rdzę auto świata.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 14:01

anakin napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Miałeś B i C ?

Wszystkie B.
Dalej bym tym jeździł, ale niestety to chyba najbardziej podatne na rdzę auto świata.

Razem z Mazdą 6 mk1 :oczko_usmiech:

Było brać VC . Ja mam trzecią
Nie gnije, wygodna, mechanicznie do ogarnięcia, dobrze zazwyczaj wyposażona
A kombi to wzór pakowności
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 31.08.2019 14:01

Dzwonie po Assistance, zabierają auto no do Zagreba, a mini ubezpieczyciel na czas trwania naprawy, wynajmuje hotel. Siedzę, piję rakije i odpoczywamy
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 14:11

Garo&Justa napisał(a):Dzwonie po Assistance, zabierają auto no do Zagreba, a mini ubezpieczyciel na czas trwania naprawy, wynajmuje hotel. Siedzę, piję rakije i odpoczywamy

No a jak naprawa bedzie trwała tydzień ?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.08.2019 15:16

Ja miałem Vectre B a później C. To były dawne czasy. C sprzedałem w 2011r.
B kupowałem w 2006r.
Dawne dzieje.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 31.08.2019 15:25

sito_zabrze napisał(a):
bigredone napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):Gwarancja producenta na całą Europę. Spokój bezcenny.

Jeśli zepsuje sie jakiś czujniczek to pewnie tak
Gorzej jak padnie np. skrzynia biegów w okolicach Baśki Vody w dniu wyjazdu. Myślisz ze ASO zrobi Ci to na miejscu ? :lool:

To akurat nie jest wielki problem i od tego jest asisstance, które zapewni mi lotniczą podróż po samochód lub transport samochodu do kraju.

Pomyślmy
Masz awarie w dniu wyjazdu , zaraz po starcie o godzinie 21
Opisz proszę jak bedzie wyglądał wasz powrót do kraju tym samolotem albo z Asisstancem ?
oczywiście razem z graciarnią z całego samochodu :oczko_usmiech:

tak plus minus , ile to potrwa i kiedy bedziesz miał sprawne auto pod domem :mrgreen:

...w te wakacje miałem stłuczkę w Polsce dwa dni przed powrotem do Oslo, auto odwiezione do ASO Forda, dwie godziny póżniej auto zastępcze na koszt ubezpieczalni podstawione lawetą pod dom, dwa dni póżnie autem zastępczym pojechaliśmy do domu, a teraz będę jechał z powrotem do Polski po samochód.
Koszt podróży w celu zwrócenia auta zastępczego i odebrania mojego, a więc prom+paliwo również ubezpieczalnia.
...miałem jeszcze "trafić" ich na hotel, ale nie chciało mi się załatwiać faktur, a i tak byliśmy w odwiedzinach u rodziny, i jeszcze zastanawiam się czy nie żądać jakiegoś zadośćuczynienia za dni które nie będę w pracy.
pozdro
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.08.2019 15:30

fly napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
bigredone napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Gorzej jak padnie np. skrzynia biegów w okolicach Baśki Vody w dniu wyjazdu. Myślisz ze ASO zrobi Ci to na miejscu ? :lool:

To akurat nie jest wielki problem i od tego jest asisstance, które zapewni mi lotniczą podróż po samochód lub transport samochodu do kraju.

Pomyślmy
Opisz proszę jak bedzie wyglądał wasz powrót do kraju tym samolotem albo z Asisstancem ?

tak plus minus , ile to potrwa i kiedy bedziesz miał sprawne auto pod domem :mrgreen:

...w te wakacje miałem stłuczkę w Polsce dwa dni przed powrotem do Oslo, auto odwiezione do ASO Forda, dwie godziny póżniej auto zastępcze na koszt ubezpieczalni podstawione lawetą pod dom, dwa dni póżnie autem zastępczym pojechaliśmy do domu, a teraz będę jechał z powrotem do Polski po samochód.
Koszt podróży w celu zwrócenia auta zastępczego i odebrania mojego, a więc prom+paliwo również ubezpieczalnia.
...miałem jeszcze "trafić" ich na hotel, ale nie chciało mi się załatwiać faktur, a i tak byliśmy w odwiedzinach u rodziny, i jeszcze zastanawiam się czy nie żądać jakiegoś zadośćuczynienia za dni które nie będę w pracy.
pozdro

Nie po to ludziki kupują nowe auta z gwarancją by stresować się później w razie awarii. Niech sie martwi producent ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 15:45

fly napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
bigredone napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Pomyślmy

pozdro

Zadośćuczynienia to nie ugrasz. Natomiast zastanawiam się czy nie możesz żądać dowozu samochodu i odbioru zastępczego przez lawetę/kierowcę wynajętego. Ale to zależy od warunków.
Temat się zrobił ubezpieczeniowy.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 16:32

Dalej nie widzę gdzie ten spokój....
Dzwonienie, załatwianie, czekanie na lawete, zbieranie faktur, oddanie zastępczego....
Procedura taka sama jak awaria starego auta i nerwy podobne
Koszt inny ale tez nowe kosztuje x razy więcej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 16:43

sito_zabrze napisał(a):Dalej nie widzę gdzie ten spokój....
Dzwonienie, załatwianie, czekanie na lawete, zbieranie faktur, oddanie zastępczego....

Jest jeden atut - nie płacisz za naprawę...Wystarczy ?
Aa, nie słyszałem o konieczności zbieraniu faktur. Wszystko odbywa się bezgotówkowo. No i takie na gwarancji właściwie się nie psują... A jak już to głównie duperelki.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 16:55

bigredone napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Dalej nie widzę gdzie ten spokój....

Jest jeden atut - nie płacisz za naprawę...Wystarczy ?
Aa, nie słyszałem o konieczności zbieraniu faktur. Wszystko odbywa się bezgotówkowo. No i takie na gwarancji właściwie się nie psują... A jak już to głównie duperelki.

Jako pracownik ASO odpowiem ze nie wystarczy
Żeby nie płacić za naprawe trzeba najpierw wycalować kupe kasy i mimo to nie gwarantuje to niczego. Byłem w Cro 10x , zawsze autem po gwarancji. Jeśli nawet sie spipczy i bede je musiał tam naprawić to nigdy nie dobiję do ceny zakupu nowego. No chyba ze za komuny nauczyli mnie źle liczyć :oczko_usmiech:
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 31.08.2019 16:56

Mówisz nowe się nie psują? Cordoba po 4-ech miesiącach od wyjazdu z salonu dokonała żywota pod drzwiami domu :)
Wyjechałem z garażu, podjechałem pod drzwi żeby zapakować bambetle, zapakowaliśmy ale Cordoba pozostała już gdzie stała, nie odpaliła. Zatargała ją laweta do ASO, zjarała się pompa paliwa w zbiorniku.
Za jakieś 2 godzinki wyjeżdżamy do Podacy jak wspomniałem ze 3 strony wstecz, jeden grat 1997 a drugi 1999 :) i jakoś się nie stresuję że coś się zepsuje :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 402
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone