Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Użytkownik usunięty
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2019 10:19

Dla ścisłości - piszę o Fordzie. Mam programem "fabrycznym" zrobione 180 ze 150. Oczywiście to przybliżone wartości, bo co samochód to nieco inna moc. Nawet w fabrycznym wydaniu. Koszt 300 zł, a różnica pomiędzy nowymi w sklepie to chyba coś ok. 7-8 tys. Jak nie więcej.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.08.2019 10:21

dids76 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Auto zatankowane ( gaz i benzyna )
Olej sprawdzony
Powietrze w kołach też :oczko_usmiech:

Za godzine wyjazd :mrgreen:

W moim aucie też to wszystko zrobione (oczywiście oprócz jakiegoś LPG :wink: ), ale wyjazd dopiero rano :mrgreen:

My juz od 2h w apartmanie
Opelek spisał sie na medal, tzn potwierdze to jak sprawdze olej w silniku.... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 15.08.2019 11:18

bigredone napisał(a):Dla ścisłości - piszę o Fordzie. Mam programem "fabrycznym" zrobione 180 ze 150. Oczywiście to przybliżone wartości, bo co samochód to nieco inna moc. Nawet w fabrycznym wydaniu. Koszt 300 zł, a różnica pomiędzy nowymi w sklepie to chyba coś ok. 7-8 tys. Jak nie więcej.

Oczywiście że się da zrobić ale czy z fabryki wyjeżdżają identyczne jednostki różniące się mapą za 300 zł?
Nie sądzę.
Może mam złe informacje
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2019 11:21

Garo&Justa napisał(a):
bigredone napisał(a):Dla ścisłości - piszę o Fordzie. Mam programem "fabrycznym" zrobione 180 ze 150. Oczywiście to przybliżone wartości, bo co samochód to nieco inna moc. Nawet w fabrycznym wydaniu. Koszt 300 zł, a różnica pomiędzy nowymi w sklepie to chyba coś ok. 7-8 tys. Jak nie więcej.

Oczywiście że się da zrobić ale czy z fabryki wyjeżdżają identyczne jednostki różniące się mapą za 300 zł?
Nie sądzę.
Może mam złe informacje

Nie musisz wierzyć. Poczytaj forum forda, może jednak uwierzysz.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 15.08.2019 12:31

sito_zabrze napisał(a):
dids76 napisał(a):
Olej sprawdzony

W moim aucie też to wszystko zrobione (oczywiście oprócz jakiegoś LPG :wink: ), ale wyjazd dopiero rano :mrgreen:

Opelek spisał sie na medal, tzn potwierdze to jak sprawdze olej w silniku.... :mrgreen: :oczko_usmiech:

I co, trzeba dolać litr oleju :roll:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 15.08.2019 12:49

1000km to za mało na testy ale minimalnie powinien pociągnąć oleju.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2019 18:55

Mój w ogóle nie ciągnie ale mam dopiero 15 000 przebiegu.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 15.08.2019 22:17

bigredone napisał(a):Ze 136 nic nie można było zrobić. Ze 140 bez problemów 163.

...ale w silniku 2 litrowym w fabrycznej wersji 140 hp produkowanym po roku 2010r, albo na wtryskach Delphi jest jeszcze ciekawiej 115/140/163...
skoro mówisz że 3 stówy to pewnie tyle zapłaciłeś,
...i gdzie robiłeś, w ASO, czy u heko?
pozdro
fly
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.08.2019 10:16

DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)

Raz byliśmy 15 letnim. Mniej się stresowałem niż tymi nowymi jednorazówkami za 70-80 tysi
Ostatnio edytowano 16.08.2019 11:04 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.08.2019 10:48

piotrulex napisał(a):
DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)

Raz byliśmy 15 letnim. Mniej się stresowałem niż tymi nowymi jednorazówkami za 78-80 tysi

No teraz to przegiąłeś. Widocznie nie masz nowego auta skoro tak mówisz.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.08.2019 11:03

Ural napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Raz byliśmy 15 letnim. Mniej się stresowałem niż tymi nowymi jednorazówkami za 78-80 tysi

No widocznie :oczko_usmiech:

Jakie miałem przypadki z nowym Hultajem i30 na gwarancji, podczas wyjazdu do cro, pisać po raz kolejny nie będę 8O

Dodam tylko, że miał problem z wiecznie zapychajacym się DPF, wchodził w tryb awaryjny, a każde wyprzedzanie było poprzedzone sprawdzeniem czy auto wogóle przekroczy 3 tysie obrotów, zwykle nie, no to wyłaczenie zapłonu, włączenie i wyprzedzanie. To wszystko oczywiscie podczas jazdy ze sporą prędkością

SERWIS: ależ wszystko jest OK, niech Pan zerknie na ekran komputera, wszystkie pozycje w tabelce są na zielono, jakby coś było źle to by było na czerwono

JA: Panie, kurła niech Pan zerknie, filmy Wam z trasy nagrałem, widać ze jest źle

SERWIS; NO ale niech Pan zerknie na ekran, przecież widać ze jest dobrze

Było, minęło :)

O przygodzie ze sprzęgłem w innym aucie, które mi się ślizgało a podobno było super sprawne nawet nie wspomnę. Dodam, ze kilka dni później skończyło się lawetą i wymiana całośći pewnie za kilka tysi zamiast jakiegoś uszczelniacza za stówę

Ale przegiąłem :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.08.2019 11:28

Ural napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
dids76 napisał(a):
Olej sprawdzony

Pod apartmanem nie sprawdze bo jest pod górkę :mrgreen:
Dzisiaj jedziemy wieczorem do sklepu to na parkingu obadam

Martwi mnie tylko instalacja gazowa
Zużywa tez benzyne podczas szybkiej jazdy.... 8O :roll:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.08.2019 12:12

piotrulex napisał(a):
Ural napisał(a):
piotrulex napisał(a):

No widocznie :oczko_usmiech:

Jakie miałem przypadki z nowym Hultajem i30 na gwarancji, podczas wyjazdu do cro, pisać po raz kolejny nie będę 8O

Dodam tylko, że miał problem z wiecznie zapychajacym się DPF, wchodził w tryb awaryjny, a każde wyprzedzanie było poprzedzone sprawdzeniem czy auto wogóle przekroczy 3 tysie obrotów, zwykle nie, no to wyłaczenie zapłonu, włączenie i wyprzedzanie. To wszystko oczywiscie podczas jazdy ze sporą prędkością

SERWIS: ależ wszystko jest OK, niech Pan zerknie na ekran komputera, wszystkie pozycje w tabelce są na zielono, jakby coś było źle to by było na czerwono

JA: Panie, kurła niech Pan zerknie, filmy Wam z trasy nagrałem, widać ze jest źle

SERWIS; NO ale niech Pan zerknie na ekran, przecież widać ze jest dobrze

Było, minęło :)

O przygodzie ze sprzęgłem w innym aucie, które mi się ślizgało a podobno było super sprawne nawet nie wspomnę. Dodam, ze kilka dni później skończyło się lawetą i wymiana całośći pewnie za kilka tysi zamiast jakiegoś uszczelniacza za stówę

Ale przegiąłem :mrgreen:

No, no, no ma się rozumieć :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.08.2019 12:14

sito_zabrze napisał(a):
Ural napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
dids76 napisał(a):
Olej sprawdzony

Pod apartmanem nie sprawdze bo jest pod górkę :mrgreen:
Dzisiaj jedziemy wieczorem do sklepu to na parkingu obadam

Twoje auto widocznie jest z turbogazem turbobenzyną jednocześnie. Ciekawy przypadek :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 16.08.2019 12:17

sito_zabrze napisał(a):

Instalację zakładał jakiś druciarz czy fachowy warsztat ?
Kiedy ostatnio był przegląd instalacji wraz z jazdą testową i ustawieniem map.
Chyba że masz instalkę z dotryskiem benzyny :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 398
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone