Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
piotrulex
Koneser
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.08.2019 09:38

W temacie aut
W piątek sprzedaliśmy 18 letnią Astrę G. Żona jeździła nią ponad 5 lat i wyszło, że auto rocznie na wartości przez ten czas traciło 440zł
Sprzedaliśmy gdyż żona odkupiła od ojca jego Passata
Teściu kupił 4 letniego Tiguana z przebiegiem 18 tkm :)
Sprzedający przez te 4 lata, rocznie tracił na tym aucie ponad 11000zł przejeżdżając 4000km czyli 2,75zł/km

G co prawda w cro nie była, ale wcześniejsza F i owszem, nawet jak miała z 15 lat, to były czasy :)
Ostatnio edytowano 12.08.2019 10:00 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.08.2019 09:55

Samochody wyposażone "pod korek" tracą najwięcej po paru latach niż te same "bieda werszyn"
Za bajery typu mądra klapa, szyberdachy nikt nie chce potem dopłacać.
Inna sprawa auta z silnikami TSI też dużo tracą. Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia Superbów itd
To nie jest silnik przyszłościowy a bardziej jednorazowy.
5 letniego Superba kupimy już za 48tys, ponad połowa wartości w plecy przez 5 lat
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 12.08.2019 10:00

wikol napisał(a):Samochody wyposażone "pod korek" tracą najwięcej po paru latach niż te same "bieda werszyn"
Za bajery typu mądra klapa, szyberdachy nikt nie chce potem dopłacać.
Inna sprawa auta z silnikami TSI też dużo tracą. Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia Superbów itd
To nie jest silnik przyszłościowy a bardziej jednorazowy.
5 letniego Superba kupimy już za 48tys, ponad połowa wartości w plecy przez 5 lat

Ale też jeśli są zadbane i mają pełną historię łatwiej je sprzedać :wink: ( te wypasione )
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 10:22

Za 2 lata sprzedaję Optimę, będzie miała 3 lata, polski salon, przebieg pewnie 50 tys
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.08.2019 10:37

Garo&Justa napisał(a):Za 2 lata sprzedaję Optimę, będzie miała 3 lata, polski salon, przebieg pewnie 50 tys

I co będzie następnego ?
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 11:44

wikol napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Za 2 lata sprzedaję Optimę, będzie miała 3 lata, polski salon, przebieg pewnie 50 tys

I co będzie następnego ?

Bez szaleństw, idę w sprawdzone
Nowa Optima lub Mondeo. Może Mondziak wyjdzie już z nową budą - może coś na kształt nowego Focusa a ten bardzo mi się podoba
No i jeszcze jeden typ, Mazda 6 kombi, najlepiej bordo
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.08.2019 11:48

Garo&Justa napisał(a): Mazda 6 kombi, najlepiej bordo

No proszę Cię, nie dołączaj do połowy użytkowników Mazd z tym kolorze ...
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.08.2019 12:00

Może zamiast zmieniać masówkę co 3 lata kup jakiś wóz premium na więcej lat np. Volvo V90 kombi.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 12:30

piotrulex napisał(a):
Garo&Justa napisał(a): Mazda 6 kombi, najlepiej bordo

No proszę Cię, nie dołączaj do połowy użytkowników Mazd z tym kolorze ...

Nie ma ich tak dużo bo ten kolor wymaga sporej dopłaty - a nie każdy chce płacić.
Tak samo Mondziak, trochę tego jeździ ale szare, białe czarne... A my chcieliśmy bordo, full Led, keyless itp

wikol napisał(a):Może zamiast zmieniać masówkę co 3 lata kup jakiś wóz premium na więcej lat np. Volvo V90 kombi.

Bardzo ciekawy pomysł, podoba mi się V90 bardzo.
Miałem już auto premium (BMW E91) na wypasie jeżeli chodzi o wyposażenie. W zasadzie full. Co z tego skoro mało zawału przez nie dostałem... Tylu pieniędzy jeszcze na auto nie wydałem (pomijam kosmiczne ceny ASO za rzeczy eksploatacyjne a to jednak tez był koszt), pierdzieliła się ta beemka na potęgę. Doszło do tego, że jadąc już sprawną, miałem schize ze na bank za chwile coś się zepsuje...

Póki co nie ekscytuje się samochodem, coś tam się kupi. Na razie dosiadam w każdej wolnej chwili Harleya i nawet myślę by w przyszłym roku pojechać nim do Cro.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.08.2019 13:22

Garo&Justa napisał(a):Miałem już auto premium (BMW E91) na wypasie jeżeli chodzi o wyposażenie. W zasadzie full. Co z tego skoro mało zawału przez nie dostałem... Tylu pieniędzy jeszcze na auto nie wydałem (pomijam kosmiczne ceny ASO za rzeczy eksploatacyjne a to jednak tez był koszt), pierdzieliła się ta beemka na potęgę. Doszło do tego, że jadąc już sprawną, miałem schize ze na bank za chwile coś się zepsuje...

Byle Minąć Warsztat
Biegi Mi Wysiadły
Benzyna Mi Wycieka
Brak Mechaników Wybitnych
Bak Mi Wypada
Bardziej Manieryczny Wartburg
Bardzo Mierny Wynalazek
Brak Mi Wac*a
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.08.2019 13:25

Chyba kolejny wyjazd Toyota Proace Verso - uwielbiam to auto :wink:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 12.08.2019 13:45

Garo&Justa napisał(a):Nie ma ich tak dużo bo ten kolor wymaga sporej dopłaty - a nie każdy chce płacić.
Tak samo Mondziak, trochę tego jeździ ale szare, białe czarne... A my chcieliśmy bordo, full Led, keyless itp
.

Sprzedam Ci ..... kiedyś :mrgreen:
Bordowe, full led, keyless, elektryczny fotel i kierownica z pamięcią, navi , która od dawna widzi A1 do Częstochowy. 1,5 160 KM , benzyna. zarejestrowane 30.12.2015, dziś przebieg lekko ponad 30 tysięcy.
Kupiłem nowiuteńkie, pewnie dużo w plecy będę miał, auto wzorowe, i z zachowania i z wyglądu.

Ale musisz poczekać, aż dojdę do pieniędzy, żeby mi nie było żal tych straconych na utracie wartości.

PS. Nie doczytałem kilku stron tematu :oops: , widzę , że już kupiłeś. :papa:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 13:53

1,5? W takim dużym aucie i to bez turbo? Demonem to nie jest ta Mazda ale za to odwdzięcza się trwałością.
Silniki Mazdy serii Z znane są z jakości. W Optimie mam wolnossaka 2.0 benzyna. Ponoć prosty jak budowa cepa... za to też trwały
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 12.08.2019 14:22

alechandro napisał(a):No właśnie, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą i leasing jest dla mnie korzystny.

Dokładnie, to jest bardzo rozsądne rozwiązanie. Moja żona odpaliła firmę na początku września ubiegłego roku i po 10 dniach autko stało już pod domem. Jeszcze dwa, trzy lata temu miałem obawy co do takiego rozwiązania, ale teraz jesteśmy zadowoleni z takiej możliwości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2019 14:33

Ja na początku telepałem porami ze strachu ale teraz po trzech leasingach uważam to za świetne rozwiązanie i nadal tak będę robił.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 395
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone