Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Garo&Justa
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 11.08.2019 15:33

5 lat temu wziąłem Ceed z salonu, 4 lata i do sprzedaży. W czerwcu 2018 nowa Optima zastąpiła Ceedke.
Za to dla żony kupujemy zawsze używkę, w tym roku padło na Mondeo MK5 2016 Titanium. Przyznaję że jest lepiej, jeżeli chodzi o komfort, niz w Kia.
I to Fordem za 4 dni jedziemy do Cro
Załączniki:
IMG_20190811_163614_resize_44.jpg
Ostatnio edytowano 11.08.2019 15:39 przez Garo&Justa, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 15:37

Auto zajechane? Mądry jesteś, olej wymieniam co 15 tyś., przebieg 75 tyś. km i auto zajechane ?
Mieszkanie to co innego, leasing na firmę biorę i tylko ja jeżdżę samochodem więc zastanów się co piszesz bo pozbawiony sensownych argumentów piszesz bzdury. Życzyłbym ci tak "zajechanego" samochodu jak mój po 3 latach leasingu.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.08.2019 16:34

Leasing to leasing. Owszem auto nowe tylko, że nie Twoje, a ja jednak wolę mieć nowe i swoje. Szlachcic na zagrodzie równy Wojewodzie. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 16:59

Przy działalności "własne" auto dodatkowo kupowane za gotówkę to nierozsądność, że tak to delikatnie nazwę. Dlatego tego typu spory nie mają sensu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 17:17

No właśnie, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą i leasing jest dla mnie korzystny. Sporo nie mają sensu, fakt ale jak ktoś porównuje własność mieszkania do własności samochodu to wybacz. Ja dbam o samochód w leasingu i to bardzo gdyż może nadejść moment, że leasing przestanie być dla mnie korzystny lub nie będzie mnie na niego stać i będę jeździł wykupionym autem jeździł dłużej. Na 3 ostatnie samochody z leasingu miałem tego samego nabywcę a to też o czymś świadczy.
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 11.08.2019 17:19

Kupić auto za gotówkę, a potem tracić na nim z powodu utraty wartości to aktualnie strzał w kolano.
Sam zastanawiam się nad wzięciem czegoś w tzw. "wynajem długoterminowy". Żeby spłacać utratę wartości auta, a po kilku latach zmienić na nowe...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 17:35

Co prawda przepisy leasingowe zmieniły się od tego roku na niekorzyść ale dotyczy to głównie aut powyżej 150 tys. a ja takich nie biorę. Jak by nie było, leasing daje mi nadal korzyści jakich nie miałbym w przypadku posiadania samochodu na własność.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 11.08.2019 18:08

Też mamy z żoną firmę i auta bierzemy w leasingu. Tylko Ceed była za gotówkę.
Bardzo sobie chwalę, koszty są a autka na siebie zarabiają, nawet będąc w Cro
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.08.2019 21:33

Czemu brałeś Optime skoro komfort jest niższy niż w Mondeo. Za taką kasę powinno się już oczekiwać prawie komfortu premium.
W czym Kia jest gorsza od Forda. Ja uważam że jednak SUVy są najwygodniejsze. Może Sportage spełniłby Twe oczekiwania niż ciasny kombi...
Ostatnio edytowano 11.08.2019 21:40 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.08.2019 21:37

Garo&Justa napisał(a):5 lat temu wziąłem Ceed z salonu, 4 lata i do sprzedaży. W czerwcu 2018 nowa Optima zastąpiła Ceedke.
Za to dla żony kupujemy zawsze używkę, w tym roku padło na Mondeo MK5 2016 Titanium. Przyznaję że jest lepiej, jeżeli chodzi o komfort, niz w Kia.

Piękny
Taki 2.5T benzyna w automacie by mi pasił
Gazik do tego i auto malina :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 03:43

wikol napisał(a):Czemu brałeś Optime skoro komfort jest niższy niż w Mondeo. Za taką kasę powinno się już oczekiwać prawie komfortu premium.
W czym Kia jest gorsza od Forda. Ja uważam że jednak SUVy są najwygodniejsze. Może Sportage spełniłby Twe oczekiwania niż ciasny kombi...

Kupując w czerwcu 18 Optimę, mieliśmy w domu Mondeo MK4. I tu Optima wygrywa komfortem. Dopiero MK5 podniósł poprzeczkę ale zakup byl niedawno, w maju. I to nie tak, że różnica jest duża w komforcie. Jest lekka przewaga Forda. A może jeszcze nie nacieszylem sie zakupem, jeżdżę Mondkiem raz w miesiacu i stąd ten wniosek

sito_zabrze napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):5 lat temu wziąłem Ceed z salonu, 4 lata i do sprzedaży. W czerwcu 2018 nowa Optima zastąpiła Ceedke.

Piękny
Taki 2.5T benzyna w automacie by mi pasił
Gazik do tego i auto malina :mrgreen:

Ten jest 2.0 Diesel 180 koni, automat. Jeździ wybornie.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.08.2019 05:02

I dobra cena zakupu takiego Forda gdyż wszystkie na F i francuskie najszybciej tracą na wartości. 3 latka można już mieć za nieduże pieniądze. Ale za to z przebiegiem >150k km.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 12.08.2019 05:18

Dokładnie tak.
Daliśmy nieco więcej ponieważ założyłem, że Mondek musi byc z polskiego salonu, serwisowany tylko w ASO a co za tym idzie, znana cała historia.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.08.2019 06:33

Garo&Justa napisał(a):Dokładnie tak.
Daliśmy nieco więcej ponieważ założyłem, że Mondek musi byc z polskiego salonu, serwisowany tylko w ASO a co za tym idzie, znana cała historia.

Słusznie.
majkel001
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkel001 » 12.08.2019 09:31

alechandro napisał(a):Już niejeden namawiał mnie na Bolid Młodego Wieśniaka ale nigdy nie dałem się skusić, wolałbym nową Fabię niż 5 letnie BMW.

Dlaczego obrażasz użytkowników BMW, sądzisz ze wszyscy którzy jeżdżą ta marka to wiesnaiki, chamy itp...duża część to prezesi, dyrektorzy firm. sam mam kilkuletnie Bmw i nigdy nie zamieniłbym bym się na nowa fabie.... BMW byliśmy w tym roku w Chorwacji , dojechaliśmy i wróciliśmy, nawet się nie zepsuło, w poprzednich latach kilkukrotnie Wlochy, również bez żadnych przygód.
Każdy wybiera samochód jaki mu pasuje, nie widzę powodów aby kogokolwiek obrażać . Ps przejedz się kilkuletnim Bmw, potem porównaj z fabia .....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 394
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone