Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Ural
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.08.2019 22:23

alechandro napisał(a):Już niejeden namawiał mnie na Bolid Młodego Wieśniaka ale nigdy nie dałem się skusić, wolałbym nową Fabię niż 5 letnie BMW.

Co spotykam posiadaczy używanych BMW, Audi to ciągle coś tam im siada, to obroty nieregularne to palą jak smok, to panewka w silniku się obróciła, to uszczelka pod głowicą im wyszła, to ktoś oszukał ich na przebiegu km - a idźcie w cholerę z takimi pojazdami żeby ciągle do nich dokładać. Nie mam na co wydawać kasy tylko na naprawy. 2 lata temu w salonie toyoty spotkałem wkurwionego faceta, który kupił BMW od dobrego znajomego. Co powiedział ano, że kupił niby okazyjnie za 50 tys zł BMW używane kilkuletnie, a po 2 latach wydał na niego dodatkowo 30 tys zł - czyli de facto kupił za 80 tys, zl. :D

Dlatego Ural kupuje nowe auta w salonie polskim bez wodotrysków i użytkuje je jak najdłużej. Kupuję je dla siebie i nie mam i nigdy nie miałem problemów aby z punktu A w Polsce dojechać do punktu B w Chorwacji czy Grecji. :papa: :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2019 22:46

Tak samo ja. Ostatnie 4 samochody z polskiego salonu :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2019 22:52

Podobnie ja.
Pięć samochodów z salonów.
Tylko jedno z nich nie było w Chorwacji.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.08.2019 23:20

U mnie 4. Lubię ten zapach nowego :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 00:09

Też lubię zapach nowego, który unosi się bardzo długo. Odświeżaczy nie używam a jak ktoś używa to niech sprawdzi lepiej skład tych odświeżaczy, choinek zapachowych itd...radzę szczególnie tym, którzy jeżdżą z dziećmi.
Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego jakie to cholerstwo, dwójka dzieci z tyłu i trzy choineczki na lusterku, że jak okno otworzą to w całej okolicy wanilią zalatuje :evil:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.08.2019 05:55

alechandro napisał(a):Odświeżaczy nie używam a jak ktoś używa to niech sprawdzi lepiej skład tych odświeżaczy
A my używamy. :D
Własnej (Olgi) roboty. Woreczek lniany napełniony wysuszoną lawendą (z własnego ogródka). Od czasu do czasu pomiętosić i gotowe. Co roku po "żniwach" wymieniamy na nowe, choć stare wciąż dają zapach.
IMG_20190629_171716.jpg
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.08.2019 06:42

No dobra. Kupujecie za gotówkę czy "kupujecie" w leasingu. To duża różnica.
W tym drugim przypadku nie jesteście właścicielami auta tylko bank ;)
Ja kupiłem w opcji 50/50.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.08.2019 07:37

wikol napisał(a):No dobra. Kupujecie za gotówkę czy "kupujecie" w leasingu. To duża różnica.
W tym drugim przypadku nie jesteście właścicielami auta tylko bank ;)
Ja kupiłem w opcji 50/50.

2xgotowizna
2x50/50
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.08.2019 07:42

U mnie może i biednie wygląda flota ale zawsze za gotówke :P
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.08.2019 08:21

Ważne żeby być zadowolonym z auta. Nieważne czy nowy czy używany.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.08.2019 08:33

Od lat kupuję za gotówkę. To moje auto, nie firmowe i nie Banku. Moje i dbam o nie jak o członka rodziny. Kiedyś chciałem kupić auto używane 2-3 letnie w autoryzowanym salonie aut niemieckich i zawiodłem się. Po prostu auta używane w firmach są zajeżdżone, zaniedbane. Ich użytkownicy nie dbają o nie bo nie ich są. Jak kupić to chyba po Prezesie poważnej firmy. Dlaczego nie mam problemów z autami ano bo to są moje auta, a nie pożyczone. Najdłużej użytkowałem 14 lat auto i nie zdarzyło się w nim nic. Na nim uczyły się moje 2 córki. Nie szkoda mi było gdy obtarły drzwi na słupkach czy uderzyły zderzakiem. To na tyle.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.08.2019 08:47

Ural napisał(a):Od lat kupuję za gotówkę. To moje auto, nie firmowe i nie Banku. Moje i dbam o nie jak o członka rodziny. Kiedyś chciałem kupić auto używane 2-3 letnie w autoryzowanym salonie aut niemieckich i zawiodłem się. Po prostu auta używane w firmach są zajeżdżone, zaniedbane. Ich użytkownicy nie dbają o nie bo nie ich są. Jak kupić to chyba po Prezesie poważnej firmy. Dlaczego nie mam problemów z autami ano bo to są moje auta, a nie pożyczone. Najdłużej użytkowałem 14 lat auto i nie zdarzyło się w nim nic. Na nim uczyły się moje 2 córki. Nie szkoda mi było gdy obtarły drzwi na słupkach czy uderzyły zderzakiem. To na tyle.

Zaskakujące, że zgadzam się z Tobą :) Kupowane za gotówkę, bez wodotrysków i szpanerskiego wyglądu/niby prestiżu ;) Bo kto się zna wie, że to zarąbiste "......" u sąsiada ma z 15 lat i oczywiście jest lepsze niż nowe :mrgreen:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 11.08.2019 11:49

Ja w tamtym roku kupiłem poleasingową Octavię, rocznikowo 4 letnią, przebieg 170tys, auto w stanie idealnym. W pół roku nakręciłem kolejne 25tys, w tym dwa wyjazdy do Chorwacji. Także nie jest powiedziane, że firmówka z floty będzie zajechana. W październiku sprzedałem sąsiadowi i cieszy się z nabytku niesamowicie.

Teraz wziąłem w leasing kolejną poleasingową, tylko z lepszym wyposażeniem, mniejszym przebiegiem i rok młodszą. Auto także perfekt.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2019 13:31

Ja biorę w leasingu, po 3-4 latach wykupuję i zmieniam. Po co mi własność samochodu? Dzięki temu jeżdżę zawsze nowym. Ostatni jak zbywałem to jeszcze fabryką zalatywało.
Lawenda jako odświeżacz ok, sam ją stosuję ;)
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 11.08.2019 14:08

alechandro napisał(a):Ja biorę w leasingu, po 3-4 latach wykupuję i zmieniam. Po co mi własność samochodu? Dzięki temu jeżdżę zawsze nowym. Ostatni jak zbywałem to jeszcze fabryką zalatywało.
Lawenda jako odświeżacz ok, sam ją stosuję ;)

I auto zajechane.... ale "pachnące" fabryka...
A po co Ci własne mieszkanie...,
Wynajmuj ... zawsze będzie "nowe".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 393
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone