Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
wikol
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2019 09:16

Garo&Justa napisał(a):40 lat to ponoć najlepszy okres podczas życia jezeli chodzi o finanse. Doświadczenie w pracy jest, większość sie dorobiła lub zaczyna bo np zwalniają sie z pracy i zakładają firmy, robiąc dalej to samo.
Nowe auto to tez kwestia rozsądku. Ktoś ma 100 tyś zł, ciężko zarobione i chce pojazd to 10 razy się zastanowić musi - Nowa Astra, Focus, Ceed a jak dobrze pogada to może Optima, czy 5 letnie BMW czy Audi.
Zależy na czym komu zależy...

Nie znam akurat żadnego 40-latka który się dorobił dobrej kasy. Większość spłaca kredyty i będzie spłacać do emerytury. Nowe auta, ładne nowe mieszkania ale wszystko w hipotece i kredycie.
Znam też takich co mają wszystko bez kredytu ale w tym przypadku pomagają rodzice. Znam nawet jednego 40-latka który ma rodzinę ale "starzy" wszystko sponsorują / prywatne szkoły dzieci, raty kredytu, wakacje zagraniczne /.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 05.08.2019 09:51

W tym roku, listopad, mam czterdziestkę ;) To prawda, na dom mamy kredyt ale wielkości malej kawalerki.
Dzieci 12 i 6 lat.
Chodziło mi o to, że to dobry czas (Od 30 w górę) by zacząć działać i wziąć sprawy w swoje ręce. Skoro pracujecie to macie doświadczenie, wykorzystać je musicie.
Mi nikt nic nie dał, na samochody dzięki którym jeździmy do Cro, na dom zapierdzielalismy z żoną ostro.
A w przyszłym roku do Cro jadę na Harleyu, spełniłem marzenie, uzywany co prawda ale idealny stan.
Juz nie spamuję ;)
Co do napraw nowych aut. W firmie mamy 4 x Kia Ceed, Focus. Kijanki sa juz 5 letnie i nic się nie dzieje. Za to Focus na gwarancji miał juz wymieniany silnik...
1.5 benzyna turbo 180km... Tragedia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2019 09:53

No, nowe samochody z ery downsizingu - dziękuję, posiedzę w jakimś starszym aucie.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 05.08.2019 09:56

wikol napisał(a):Nie znam akurat żadnego 40-latka który się dorobił dobrej kasy

Co wg Ciebie to dobra kasa w wieku 40 lat?
Dlaczego dąży się w ogóle do dobrej kasy...
Jest to jest, nie ma? To nie ma. Większość życia nie było jej i człowiek byl szczęśliwy
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 05.08.2019 10:07

wikol napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Po zakupie Optimy, serwis zaprosił mnie na wymianę po 3 tyś. Wymienili i zaprosili za kolejne 12 tyś.
Wiedzą co robią.

Oczywiście że wiedzą co robią, to jest dla nich dodatkowa kasa. Wymiana oleju po kilku tysiącach km jest mocno dyskusyjna. Ja wymieniłem po 15k zamiast po 30k jak jest w książce. Kupiłem swój olej a wpis mam w książce serwisowej.

Flayszakal napisał(a):pod domem stanęła Kia ceed 1,6benzyna :lol:

Będzie Pan zadowolony, mam ten silnik tyle że w Hyundai i spisuje się bardzo dobrze. Przydałoby się więcej koni ale jest oszczędny w porównaniu do T-GDI.

Mnie zaprosili po tysiącu kilometrów na nowy olej i filtr
Skasowali około 200 zeta za materiały, więc raczej się nie nachapali ;)

I tak, na razie jestem zadowolony.
Chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem ale u mnie w ceed 1,6 turbo benzyna - 204 konie
Aż nadto jak na tą pojemność uważam
Dlatego przyjąłem 5, no maksymalnie 7 lat jazdy. Potem następne, może Optima
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.08.2019 10:13

pääkäyttäjä napisał(a):No, nowe samochody z ery downsizingu - dziękuję, posiedzę w jakimś starszym aucie.

Jeżdżę służbowo 1,4TSI 150PS. Jak na razie zrobione 42 tysie bez problemu. Zobaczymy jak będzie dalej. :oczko_usmiech: :mrgreen:
Prywatnym autem jeżdżę baaardzo mało, C-Max w ciągu roku przejechane ok 9tys. z czego 2,5tys to wyjazd do Chorwacji. Focusem od grudnia (wymiana oleju) zrobiłem niecałe 2 tys.
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 05.08.2019 17:06

alechandro napisał(a):A kolo, który twierdzi, że Hyundai i komfort nie pasują do siebie niech przejedzie się i40. Większego kretynizmu nie słyszałem, nie czytałem.

Czytac z zrozumieniem nie potrafisz?Przeczytaj sobie jeszcze raz i spróbuj przemyśleć...
Gdzie ja pisalem cos o komforcie jazdy w Hyundai??? Pisalem o "przyjemnosci z jazdy". To sa 2 zupelnie inne rzeczy.
Ostatnio edytowano 05.08.2019 17:24 przez KrzysTurbo, łącznie edytowano 1 raz
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 05.08.2019 17:21

sito_zabrze napisał(a):
Kumpel mi dał rundkę po autobanie serią 5 F10 3.0D 270PS w automacie
Nie jestem fanem bmw ale gdyby mnie bylo stać biore w ciemno. Nawet kosztem serwisu

Nie ma seryjnego 270 konnego F10 3.0D....Moze miec 204,245,258,299,313 i 381PS....Na mysli mam wylacznie 3.0D

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.08.2019 20:59

Ban przydzielony, watek był chwilowo zamknięty w celu posprzątania oraz aby nie było dalszych banów.

ban-dla-krzysturbo-t55425.html

Proszę o zachowanie spokoju i niewracanie z komentarzami do zaistniałej sytuacji. :idea:
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 08.08.2019 11:18

My w tym roku takim potworem ;)
Toyota Aygo 2018r.
Całe 1.0 benzyna
Załączniki:
image000000.jpg
Jakub367
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jakub367 » 08.08.2019 11:23

Poprzednie wyjazdy: Citroen C3 (1.4 benz), z roku 2010. Wyjazdy do Makarskiej i Omiś. Mała "Cytryna" dała radę. W tym roku Kia Sportage.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.08.2019 08:54

bidziaq napisał(a):My w tym roku takim potworem ;)
Toyota Aygo 2018r.
Całe 1.0 benzyna

Ale za to 60km/h na jedynce i ponad stówa na dwójce :smo:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.08.2019 20:07

bidziaq napisał(a):My w tym roku takim potworem ;)
Toyota Aygo 2018r.
Całe 1.0 benzyna

Ważne, że nowe i ekonomiczne. Finito na ten temat. Nie klepane, bez cofniętego licznika, sprawne. Niech się chowają posiadacze sprowadzanych kilkunastoletnich złomów marki BMW, Audi z przebiegiem zaledwie 200 tys. km itp. Pytania ??? :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.08.2019 20:09

Jak zajedzie kilkunastoletnim BMW to bogaty gość. Jak zajedzie nową Fabią to biedak mimo że za Fabie kupi dwa takie BMW.
Jeździłem Aygo bardzo fajny samochodzik.

@bidziaq napisz jakie spalanie na trasie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2019 21:56

Już niejeden namawiał mnie na Bolid Młodego Wieśniaka ale nigdy nie dałem się skusić, wolałbym nową Fabię niż 5 letnie BMW.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 392
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone