Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze
napisał(a) Flayszakal » 04.08.2019 18:20
Garo&Justa napisał(a):5 lat temu kupilem Kia Ceed w salonie, rok temu poszla do sprzedaży i wziąłem nówkę Kia Optima Kombi. Komfort pierwsza klasa no i spokój duszy w trasie. Nowe to nowe, i dbane...
Za to kupując auto dla żony, lubie poeksperymentować.
Przeszlismy juz Astre II, Avensis, Mondeo Mk4, BMW E91, Mondeo Mk4 Lift a 3 miesiące temu kupilem jej Mondeo Mk5 180 KM, 400 niutków, automat.
I teraz...
Z tych wszystkich samochodów (średni czas użytkowania przez żonę to ok 2.5 roku) siwych włosów przysporzyło mi BMW... Żaden sie nie spierdzielił tylko Beemka, min. obrócone panewki, koszt? Nie pytajcie, nowy silnik kupowałem, po jakimś czasie padł dyfer... Po kolejnych 3 miesiącach brak ciśnienia w cylindrach... Masakra
20 tyś włożone w ciągu 11 miesięcy, fakt ze zrobione było i cacy jeździło ale tak mnie do siebie ta marka zraziła...
Obróciło panewki bo pewnie od nowości olej był zmieniany wg wskazań producenta, czyli co 30Kkm
Pierwszego właściciela to nie interesowało, oberwało się za to kolejnemu...
A w temacie, ja do tej pory pięć razy wygodnie Dalmację objechałem BMW330xd rocznik 2003
Mam go już 10lat. Ale w tym roku przechodzi w stan spoczynku, i pod domem stanęła Kia ceed 1,6benzyna
Szczerze mówiąc to sam jestem ciekaw jak się sprawdzi. We wrześniu jej pierwsza dłuższa trasa - Korcula, Mljet i trochę stałego lądu.
A Optimy gratuluję. Jak brałem ceeda, to salonie do jazd testowych stała taka Optoma GT kombi.
No jak byłem raczej zdecydowany na C, tak mi się zaczęło odmieniać
Niestety żona przypomniała, że mieliśmy brać coś troche mniejszego, a ta Optima od BMW przecież większa
Ale nic to, może damy sobie jeszcze szansę za 5 lat