Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze
napisał(a) Ural » 03.08.2019 08:30
Znowu te durne dyskusje ile komu pali i jakie ma auto. Dżentelmeni o samochodach nie rozmawiają. Jak kogoś stać to jeżdzi nowym autem : fiatem, skodą, dacią, fordem, oplem czy tudzież mercedesem. Inteligentny człowiek nie obnosi się tym itp. A Polacy aby się dowartościować w oczach rodziny, znajomych kupują 10 - 20 letnie BMW, RAV4, Hondy, Audi z wodotryskami z 200 tys km i więcej przebiegiem i to jeszcze ściągane na lawetach z zachodu bo niby taniej niż w Polsce. Wieś tańczy wieś śpiewa. Głupota Polaków nie zna granic. Postaw się, a zastaw się . A kup sobie nowe BMW czy Audi to wtedy powiem, że widocznie dobrze się Ci powodzi lub masz auto leasingu jak większość osób prowadzących działalność gospodarczą. Osobiście zamieniłem piękną starą 10 letnią Hondę CRV na nowe auto ale nie takie drogie w zakupie i naprawie jak Honda tylko na nowe tańsze z polskiego salonu. Jestem zadowolony bo mam nowe auto. Jak pojeżdżę nim kilka lat to oddam córce bo szkoda sprzedawać auto od I właściciela obcemu, a w szczególności handlarzowi. Jak kogoś nie stać na nowe auto to niech kupi nowsze, mniejsze, tańsze ale sprawne, nie składane z kilku części czy z przebiegiem ponad 200 tys km od któregoś po kolei właściciela czy ściągane jako prawie złom z zachodu i wiecznymi niesprawnościami.
Ktoś mądry powiedział o kierowcach starych BMW - Bolid Młodego Wieśniaka i jest w tym część prawdy. Silnik się zaciera, co chwila w naprawie itp. ale ma ...BMW, Audi 200 KM mocy. Siwy dym. Nie obrażam pracowitych mieszkańców wsi podałem tylko przykład bo dotyczy to też mieszkańców miast. Na co komu rzęch z wiecznymi problemami do których nikt nie chce się przyznać bo nie wypada, bo co znajomi powiedzą albo rodzina.
Ostatnio edytowano 03.08.2019 09:08 przez
Ural, łącznie edytowano 1 raz