Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakim autkiem do Cro?

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
Rafi70
Cromaniak
Re: Jakim autkiem do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 16.07.2019 10:15

20190419_173930.jpg

To i ja się pochwalę :wink: ,tym roku na kemping w Cro wybrałem się też nowym nabytkiem (odebrany z ASO w kwietniu tuż przed wyjazdem :wink: ), miejsca w "bagażniku" pod dostatkiem (po wyjęciu 3 rzędu siedzeń ) mieszczą się rowery... :wink: .
Citroen Spacetourer 2.0hdi 150kM XL. Trasa 2920km , średnie spalanie 7,1l/100km (tankowanie pod korek na starcie i na mecie) wiadomo większośc autostrady 130km/h , kilka razy wypady do miasta na miejscu w CRO . Na pokładzie 2+2 i bagażnik prawie pod sufit :) , winiety na osobówkę kat .A (w dowodzie mam zresztą też osobowy 8msc).
Jako że jeżdżę na kempingi wybrałem to auto z premedytacją , nie ma żadnych hamulców przy pakowaniu się na wyjazd...
Ostatnio edytowano 16.07.2019 10:30 przez Rafi70, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2019 10:27

piotrulex napisał(a):My jeździmy pod namiot gdzie każdy centymetr bagażnika jest na wagę złota

Jedziemy w tym roku, po raz pierwszy NIE kombi, tylko HB

Mierzona długość bagażnika po podłodze to około 77cm :( . W prywatnym aucie ta długość to około 117cm :D

Chciałem S-Max ze względu na pełne trzy fotele w drugim rzędzie - ale poza zasięgiem budżetu. No i jest krótszy od Mondeo (ale bagażnik ma wysoka linie załadunku). Celowałem w Galaxy ale też - w posiadanym budżecie to tylko diesle z co najmniej 300 000 km nalotu (jak nie więcej) albo benzyna w biedzie ;)

Doświadczenie podpowiada mi, że nawet jakbym kiedyś w końcu kupił Caravelle to i tak zabrakłoby miejsca :mrgreen:

sito_zabrze napisał(a):Ja jadę zaraz rejestrować nowy nabytek :oczko_usmiech:

Niestety naszły mnie dylematy....
Jechać 4 letnim autem z podstawowym wyposażeniem czy 14 letnim z pełną opcją , wygodniejszym i lepiej wykonanym :roll:

Mamy jeszcze miesiąc czasu

Astra 4 kombi kontra Vectra C :oczko_usmiech:

Obie z gazem ofkors :hearts: :devil:

Nowo zakuiona Lancia Phedra ma 14 lat i jest mega wygodna - zapomniałem, jak się tym jeździ. Czuję się jak kierowca autobusu rejsowego, na wszystkich patrzę z góry :mrgreen: I pomimo, że 136 KM z 2.0 benzyny nie pozwala na szalenie na drogach to jednak przyjemnie się tym jedzie, prawie jak jakimś hamerykańskim krażownikiem szos (tylko mniej buja) :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 16.07.2019 10:29

byłem takim na majówce w Cro. bardzo przyjemnie się jechało. Nieco wyżej niż osobówka, wygodnie i 2 rodziny.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.07.2019 10:30

Ja w tym roku po raz drugi C-Maxem z 2008r. Po wcześniejszych wyjazdach HB czyli GolfemIV lub Focusem Mk1, miejsca na bagaż i w środku aż nadto. Tym bardziej ze potrafiłem się do Golfa spakować w trzy dorosłe osoby + kilkuletnie dziecko :wink:
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 16.07.2019 10:39

Testowałem kilka aut.....we wrześniu 2018 od Toyoty dostałem na testy na cały weekend "trojaczka" w postaci Proace , nie powiem że się zakochałem , ale wpadła mi w oko . Po analizie zdecydowałem się na Citroena (wszystko to samo co w Toyocie ,a cena niższa o 30tysi.....za grilla -atrapę :wink: )
Przez ostatnie 2 lata ( 2 wypady na kemping do Cro) użytkowałem S-maxa 2012 , 2.0 163kM w automacie PS. Jezdziło mi się tym rewelacyjnie i z wielkim żalem go sprzedawałem -głównie chodziło o ten automat ...
W obecnym Citroenie chcąc automat musiałbym dopłacić 50tysi , ponieważ występuje tylko w połączeniu z silnikiem 180kM.....oczywiście odpuściłem . 150 też daje radę i jedzie się jak osobówką ...... :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.07.2019 10:48

piotrulex napisał(a):

Jechać 4 letnim autem z podstawowym wyposażeniem czy 14 letnim z pełną opcją , wygodniejszym i lepiej wykonanym :roll:

Ten HB o którym pisałem to właśnie Astra z tego roku, jaki to numerek nie mam pojęcia

To drugie to Pasek B6 w kombiaku, gdzie 12 letnia klimatronik powoduje szczękanie zębami

W Astrze w upalny dzień czasem wątpie czy klimo wogóle jest sprawna

To raczej coś masz spsute
U mnie zarówno w starej Vectrze jak i nowszej Astrze klima zamraża stopy....
W Vectrze moge nad tym panować bo jest climatronic a w Astrze tylko manualna klima....
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 16.07.2019 11:05

sito_zabrze napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Ten HB o którym pisałem to właśnie Astra z tego roku, jaki to numerek nie mam pojęcia

To drugie to Pasek B6 w kombiaku, gdzie 12 letnia klimatronik powoduje szczękanie zębami

W Astrze w upalny dzień czasem wątpie czy klimo wogóle jest sprawna

To raczej coś masz spsute
U mnie zarówno w starej Vectrze jak i nowszej Astrze klima zamraża stopy....
W Vectrze moge nad tym panować bo jest climatronic a w Astrze tylko manualna klima....

Są wersje pick-upów głównie Toyoty robione na rynek afrykański (dla firm budujących drogi iinne instalacje) w których klima jest tak wydajna ,że na kratkach wylotowych pojawia się szron.....
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 16.07.2019 11:19

My ponownie F11 535d LCI. Dla 2+1 jest jeszcze ok.
313KM i średnie spalanie w trasie około 7,2-7,5L/100km tez jest do zaakceptowania.
Załączniki:
20190714_201346.jpg
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 16.07.2019 12:03

Najlepszy silnik ;)
freex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) freex » 16.07.2019 13:52

a my tak :)

2.0 TDI, 2012r.

skoda.jpg
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 16.07.2019 13:57

Post napisał(a) freex » 16.07.2019 13:52

a my tak :)

2.0 TDI, 2012r.

Ale dupka siedzi :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2019 14:19

piotrulex napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu, odbierałem Kia Optima Kombi 2.0 Pb (jestem zwolennikiem benzyny a do tego Optima ma wolnossaka i był to mój świadomy wybór) z salonu i pierwszą dłuższą trasę miała do Cro.
Żona jest zwolennikiem diesla ;) i chciała zmienic swoje MK4 2011, 1.6 manual na coś nowszego i w automacie. No i w tym roku jedziemy Mondziakiem tyle, że MK5, 2016 Kombi, 2.0 Diesel (automat dwusprzęgłowa skrzynia) 180KM i 400 niutków. Przyznaje... Pięknie się tym sunie

Czasem takim jeżdżę z tym, że sedan 2017. Klekot 2.0 ale nie wiem ile koni. Astrą HB 136KM objeżdżam Mondka bez problemu choć komfort jest nieporównywalny

Ta astra to benzyna\?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.07.2019 15:09

manewr napisał(a):
piotrulex napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu, odbierałem Kia Optima Kombi 2.0 Pb (jestem zwolennikiem benzyny a do tego Optima ma wolnossaka i był to mój świadomy wybór) z salonu i pierwszą dłuższą trasę miała do Cro.
Żona jest zwolennikiem diesla ;) i chciała zmienic swoje MK4 2011, 1.6 manual na coś nowszego i w automacie. No i w tym roku jedziemy Mondziakiem tyle, że MK5, 2016 Kombi, 2.0 Diesel (automat dwusprzęgłowa skrzynia) 180KM i 400 niutków. Przyznaje... Pięknie się tym sunie

Czasem takim jeżdżę z tym, że sedan 2017. Klekot 2.0 ale nie wiem ile koni. Astrą HB 136KM objeżdżam Mondka bez problemu choć komfort jest nieporównywalny

Ta astra to benzyna\?

Nie, też klekot
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 16.07.2019 15:16

Objeżdżasz mondka mk4 który ma zapewne 140km ale za to jest od Astry sporo większy i przez to cięższy. A Astra ma praktycznie taki sam silnik z tego co widzę.
Także sa Mondki i Mondki ;) Chociaz u nas te 180km rzadko wykorzystywane, ale jak juz to są bardzo przydatne.
Moglbym też podkręcić bezpiecznie do 210, może ciut więcej tylko po co...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.07.2019 08:28

Garo&Justa napisał(a):Objeżdżasz mondka mk4 który ma zapewne 140km ale za to jest od Astry sporo większy i przez to cięższy. A Astra ma praktycznie taki sam silnik z tego co widzę.
Także sa Mondki i Mondki ;) Chociaz u nas te 180km rzadko wykorzystywane, ale jak juz to są bardzo przydatne.
Moglbym też podkręcić bezpiecznie do 210, może ciut więcej tylko po co...

Dokładnie, zdaję sobie z tego sprawę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2025

Jakim autkiem do Cro? - strona 385
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone