piotrulex napisał(a):My jeździmy pod namiot gdzie każdy centymetr bagażnika jest na wagę złota
Jedziemy w tym roku, po raz pierwszy NIE kombi, tylko HB
Mierzona długość bagażnika po podłodze to około 77cm . W prywatnym aucie ta długość to około 117cm
sito_zabrze napisał(a):Ja jadę zaraz rejestrować nowy nabytek
Niestety naszły mnie dylematy....
Jechać 4 letnim autem z podstawowym wyposażeniem czy 14 letnim z pełną opcją , wygodniejszym i lepiej wykonanym
Mamy jeszcze miesiąc czasu
Astra 4 kombi kontra Vectra C
Obie z gazem ofkors
piotrulex napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja jadę zaraz rejestrować nowy nabytek
Jechać 4 letnim autem z podstawowym wyposażeniem czy 14 letnim z pełną opcją , wygodniejszym i lepiej wykonanym
Obie z gazem ofkors
Ten HB o którym pisałem to właśnie Astra z tego roku, jaki to numerek nie mam pojęcia
To drugie to Pasek B6 w kombiaku, gdzie 12 letnia klimatronik powoduje szczękanie zębami
W Astrze w upalny dzień czasem wątpie czy klimo wogóle jest sprawna
sito_zabrze napisał(a):piotrulex napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja jadę zaraz rejestrować nowy nabytek
Obie z gazem ofkors
Ten HB o którym pisałem to właśnie Astra z tego roku, jaki to numerek nie mam pojęcia
To drugie to Pasek B6 w kombiaku, gdzie 12 letnia klimatronik powoduje szczękanie zębami
W Astrze w upalny dzień czasem wątpie czy klimo wogóle jest sprawna
To raczej coś masz spsute
U mnie zarówno w starej Vectrze jak i nowszej Astrze klima zamraża stopy....
W Vectrze moge nad tym panować bo jest climatronic a w Astrze tylko manualna klima....
piotrulex napisał(a):Garo&Justa napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu, odbierałem Kia Optima Kombi 2.0 Pb (jestem zwolennikiem benzyny a do tego Optima ma wolnossaka i był to mój świadomy wybór) z salonu i pierwszą dłuższą trasę miała do Cro.
Żona jest zwolennikiem diesla i chciała zmienic swoje MK4 2011, 1.6 manual na coś nowszego i w automacie. No i w tym roku jedziemy Mondziakiem tyle, że MK5, 2016 Kombi, 2.0 Diesel (automat dwusprzęgłowa skrzynia) 180KM i 400 niutków. Przyznaje... Pięknie się tym sunie
Czasem takim jeżdżę z tym, że sedan 2017. Klekot 2.0 ale nie wiem ile koni. Astrą HB 136KM objeżdżam Mondka bez problemu choć komfort jest nieporównywalny
manewr napisał(a):piotrulex napisał(a):Garo&Justa napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu, odbierałem Kia Optima Kombi 2.0 Pb (jestem zwolennikiem benzyny a do tego Optima ma wolnossaka i był to mój świadomy wybór) z salonu i pierwszą dłuższą trasę miała do Cro.
Żona jest zwolennikiem diesla i chciała zmienic swoje MK4 2011, 1.6 manual na coś nowszego i w automacie. No i w tym roku jedziemy Mondziakiem tyle, że MK5, 2016 Kombi, 2.0 Diesel (automat dwusprzęgłowa skrzynia) 180KM i 400 niutków. Przyznaje... Pięknie się tym sunie
Czasem takim jeżdżę z tym, że sedan 2017. Klekot 2.0 ale nie wiem ile koni. Astrą HB 136KM objeżdżam Mondka bez problemu choć komfort jest nieporównywalny
Ta astra to benzyna\?
Garo&Justa napisał(a):Objeżdżasz mondka mk4 który ma zapewne 140km ale za to jest od Astry sporo większy i przez to cięższy. A Astra ma praktycznie taki sam silnik z tego co widzę.
Także sa Mondki i Mondki Chociaz u nas te 180km rzadko wykorzystywane, ale jak juz to są bardzo przydatne.
Moglbym też podkręcić bezpiecznie do 210, może ciut więcej tylko po co...